۱۰۴۳۳۰
۳۱۰۱
۳۱۰۱

مراقبت از نوزاد نارس، نیازمند امکانات ویژه و خاص

تولد نوزاد نارس را مهم‌ترین مشکل در بین خانواده‌هاست.

محمود نوری شادکام، فوق‌تخصص نوزادان و معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان مشکلات شایع برای بارورشدن زوجین و کاهش میزان تولد در جامعه، تولد نوزاد نارس را مهم‌ترین مشکل در بین خانواده‌ها دانست و اظهار کرد: امروزه با وجود عوامل مختلف مثل تغذیه، کم‌تحرکی، مصرف بالای فست فود‌ها، اضافی وزن زوجین و ازدواج و باروری در سنین بالا درصد نازایی نیز افزایش یافته است. معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه در سال‌های قبل میزان ناباروری حدود ۷ تا ۸ درصد بود، افزود: امروزه این رقم در کشور بین ۱۲ تا ۱۵ درصد قرار دارد و در نتیجه بسیاری از روجین مجبور هستند که به روش مصنوعی باردار شوند که خود از عواملی است که باعث تولد نوزادان نارس می‌شود.

مراقبت از نوزاد نارس به امکانات ویژه و خاص نیازمند است
این استاد دانشگاه به وجود استرس و فشارهای عصبی در خانواده‌ها به عنوان دلیل دیگری برای تولد نوزاد نارس اشاره کرد و ادامه داد: در بعضی از موارد والدین با توجه به اینکه بعد از چند سال انتظار تول فرزندشان می‌شوند اغلب به آنها وابسته هستند، بنابراین مراقبت از نوزاد نارس بسیار خاص است و باید شرایط ویژه رحمی برای او فراهم شود تا به رشد مناسبی برسد.
این فوق‌تخصص نوزادان ادامه داد: نوزادان به خصوص نوزاد نارس توانایی بیان مشکلات خود را نداشته و قدرت دفاعی ندارند و از طرفی با امکانات محدودی برای نگهداری و مراقبت این نوزادان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مواجه هستیم که باید تلاش کنیم آن را به حد مطلوب برسانیم.
نوری شادکام، به تلاش‌های انجام گرفته توسط وزارت بهداشت و همکاران در زمینه به بهبود شرایط مراقبت از نوزاد نارس اشاره و خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در سال‌های قبل امکانات لازم برای نگهداری از نوزاد ۱۵۰۰ گرم وجود نداشت و در نتیجه از بین می‌رفت، در صورتی که امروزه و با استفاده از تکنولوژی جدید از نوزاد ۵۰۰ گرمی نیز می‌توانیم به خوبی مراقبت کرده و تحویل خانواده‌هایشان دهیم.

جوانان در سن مناسب تصمیم به ازدواج و باروری بگیرند
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن بیان توصیه‌هایی برای کاهش میزان تولد نوزاد نارس به ازدواج اشاره کرد و افزود: بهتر است جوانان در سن مناسب تصمیم به ازدواج و باروری بگیرند و نکات مهمی مثل ورزش و تغذیه صحیح را جدی بگیرند.
نوری شادکام، گفت: در صورتی که خانواده‌ها مجبور به لقاح مصنوعی شدند باید به توصیه‌های پزشکان توجه کنند و در صورت تولد نوزاد نارس بهتر است در مراکزی که به امکانات پیشرفته مجهز هستند تحت درمان و مراقبت قرار بگیرند.
در پایان این استاد دانشگاه بهترین خاطره دوران حرفه‌ای خود را حضور در جمع کودکان ۶ ماه تا ۶ سال دانست که جزء نوزادان نارس بودند و سال گذشته در جشنی دور هم جمع شده بودند بیان کرد که در بین آن‌ها کودک ۴ ساله‌ای حضور داشت، وی در زمان نوزادی با وزن ۸۰۰ کیلو و مشکلات جدی قلب و ریه به دنیا آمده بود که پزشکان امیدی به زنده بودن او نداشتند ولی با توکل به خدا و مراقبت‌های پیگیرانه هم‌ اینک در سلامت کامل زندگی می‌کند و با دیدن این کودک، پرستاران و دانشجویان حاضر در جشن نیز شوق و امید بیشتری نسبت به این کار پیدا کردند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.