۱۱۳۶۱۸
۳۴۸۳
۳۴۸۳

رشد دندان در نوزاد، چگونه است؟

بیشتر نوزادان بین ۶-۹ ماهگی نخستین دندان خود را در می‌آورند. این دندان معمولاً یکی از دندان‌های پیشین پایین است و بعد از آن دندان پیشین بالا در می‌آید.

چگونه دندان‌های او رشد می‌کنند؟
بیشتر کودکان بین 6-9 ماهگی نخستین دندان خود را در می‌آورند. این دندان معمولاً یکی از دندان‌های پیشین پایین است و بعد از آن دندان پیشین بالا در می‌آید. چهار دندان پیشین جانبی در حدود 9 ماهگی می‌رویند. بعد از آن نوبت چهار دندان آسیاب جلویی در 10-14 ماهگی است. معمولاً دندان‌های بعد از آسیاب تا دو سالگی در نمی‌آیند.اغلب کودکان در 2/5 سالگی، 20 عدد دندان شیری دارند. بیشتر بچه‌ها به هنگام دندان در آوردن، هیچ علامت خاصی از خود بروز نمی‌دهند و شاید وقتی که متوجه در آوردن نخستین دندان در دهان کودکتان شدید، تعجب کنید که این اتفاق چه زمانی روی داد. اما برخی از کودکان نیز خیلی سخت دندان در می‌آورند.حتی ممکن است چند ماه پیش از آن ناراحتی‌ها و حساسیت‌های‌شان شروع شود. دانستن اینکه این بیقراری و ناراحتی به خاطر دندانی است که به زودی در می‌آید، کار دشواری است؛ اما با توجه به برخی علائم می‌توان پی به زمان آن بُرد:

تورم و قرمزی لثه
زیاد شدن آب دهان
التهاب گونه و لب
سرفه کردن به‌طور متوسط
تب و افزایش دمای بدن به مقدار کم
گاز گرفتن چیزی که به سمت دندان و دهان می‌برد
با اینکه علائم زیر می‌توانند نشانه دندان در آوردن باشند، اما هر کدام باید به‌طور جداگانه برررسی شوند؛ چرا که گاهی نشان دهنده یک بیماری جدی هستند و نباید از کنارشان سرسری رد شد:

تب بالا
تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد که بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد، می‌تواند نشان دهنده عفونت باشد. به کودک خود تب بر بدهید و اگر تب او کاهش نیافت، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

اسهال
اسهال در کودکان یک وضعیت جدی و خطرناک است؛ زیرا کودک به سرعت دچار کم آبی می‌شود. در چنین مواقعی به او مایعات بیشتری بدهید و اگر شرایط بیش از 24 ساعت ادامه یافت، آن را به دندان در آوردنش ربط ندهید و فوراً به پزشک مراجعه کنید.

گوش درد
وقتی که کودک از ناحیه گوش دچار درد می‌شود، به این معنی است که عفونت گوش دارد و این عفونت می‌تواند به گوش او آسیب برساند. در ضمن، درد آن به زودی بیشتر می‌شود و باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کرد.

عفونت سینه
سرفه معمولی در میان کودکانی که دندان در می‌آورند، بسیار شایع است؛ زیرا افزایش بزاق دهان باعث افزایش تولید مواد مخاطی می‌شود. اما اگر کودک شما علاوه بر این موارد طبیعی، تب داشته باشد و به سختی نفش بکشد، احتمالاً دچار عفونت سینه شده است و باید به پزشک مراجعه کنید.

مراقبت از دندان نوزاد
وقتی که دندان کودک‌تان بیرون زده هر روز دو بار آن را تمیز کنید. می‌توانید از یک مسواک بسیار نرم و مقدار کمی خمیر دندان هم کمک بگیرید. تلاش کنید تا بعد از تمیز کردن دندانش، محتویات داخل دهانش را تف کند. قبل از خواب به او آب میوه، نوشیدنی‌های بسیار شیرین و عسل ندهید.

چگونه نوزاد بیقرار خود را به هنگام دندان در آوردن، آرام‌تر کنید
ابتدا مطمئن شوید که دلیل بیقراری او چیزی جز دندان در آوردنش نیست و بیماری دیگری ندارد؛ سپس:
چیزی خنکی به او بدهید تا آن را در میان لثه‌هایش فشار دهد؛ مثل دندان گیر و یا هر اسباب‌بازی تمیز دیگر؛ مثلاً جغجغه‌اش.
لثه‌اش را ماساژ بدهید. انگشت خود را به خوبی بشویید و به آرامی روی لثه‌اش بکشید تا احساس راحتی کند.
از ژل دندان استفاده کنید. این ژل‌ها که از داروخانه می‌توان آنها را تهیه کرد، حاوی نوعی مواد بی‌خطر بی‌حس کننده هستند که می‌توانند درد را تسکین دهند. بلافاصله بعد از استفاده دهان کودک خود را بشویید.

مایعات و نوشیدنی‌های بیشتری به او بدهید؛ مخصوصاً اگر تراوش آب دهانش زیاد باشد.

در صورت نیاز به او قطره استامینوفن بدهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.