حرف زدن نوزاد از چند ماهگی؟
روان شناسان تربیتی اعتقاد دارند کودک در یک سالگی قادر خواهد بود که این ارتباط مفهومی را ایجاد کرده و با گفتن «ماما» یا «بابا» واقعاً شما را صدا کند.
در سن 4 ماهگی کودک شما با ترکیب حروف صدادار و بی صدا، صداهای ساده ای مانند «بابا» یا «ماما» را ایجاد می کند. این کلمات می تواند اشک شوق را بر چشمان شما بنشاند اما واقعیت این است که کودک هنوز نمی تواند این کلمات را واقعا درک کرده و بین این کلمات و شما، ارتباط معنایی برقرار کند.
روان شناسان تربیتی اعتقاد دارند کودک در یک سالگی قادر خواهد بود که این ارتباط مفهومی را ایجاد کرده و با گفتن «ماما» یا «بابا» واقعاً شما را صدا کند.
تلاش کودک شما برای حرف زدن این گونه به نظر می رسد که گویا فردی در حال حرف زدن به یک زبان خارجی است: تعداد بسیار زیادی از لغات بدون معنی که کودک آنها را پشت سر هم می گوید. در واقع، تولید صدا برای کودک شما یک بازی مفرح است؛ او تلاش می کند که زبان، دندان ها، سقف دهان و تارهای صوتی اش را برای تولید صداهای با مزه و متنوع به کار گیرد.
در این مرحله، کودکان صداهایی مختلف از خودشان در می آورند و جالب این که این صداها در کودکان ملیت های مختلف کاملاً شبیه به هم است. شما ممکن است مشاهده کنید که کودک شما، بعضی صداهای خاص را دوست داشته و آنها را بارها و بارها تکرار کند، مانند دا یا کا؛ این بدان خاطر است که کودک از این صداها و همچنین از وضعیت اندام های صوتی اش در زمان تولید این صداها خوش می آید.
اما در دوران 6 تا 9 ماهگی صداهایی که کودک تولید می کند ، تا حدی معنا و مفهوم دارند. در این دوره کودک از سخنان بزرگ ترها الگوبردای می کند و شما با تعریف کردن داستان و شعر خواندن برای او، این مهارت را در کودک تقویت کنید.
بعد از این مرحله کودک می تواند کلماتی را ادا کند که از آن منظور خاصی داشته باشد. مثل بغل، مامان، بابا و...
از این زمان تا 3 سالگی کودک به دامنه لغات خود وسعت می بخشد و شعر، داستان های کوتاه و قصه برایش جذابیت می یابد و خود نیز داستان هایی تعریف می کند و می تواند اشعار کودکان را حفظ کند.
تحقیقات نشان می دهند کودکانی که والدینشان در دوره خردسالی، زیاد با آنها صحبت می کنند، بهره هوشی (IQ) بیشتری دارند. همچنین دامنه لغات آنها نیز وسیع تر از کودکانی است که کمتر با اطرافیان خود صبحت می کرده اند. شما می توانید صحبت کردن با کودک را از دوران حاملگی آغاز کنید تا او به صدای شما عادت کند. برای او کتاب بخوانید.
پس از زایمان، هنگامی که به او شیر می دهید، پوشک او را عوض می کنید یا او را به حمام می برید، با کودک صحبت کنید همچنین بهتر است به او فرصت بدهید که با یک لبخند یا با برقراری ارتباط چشمی (نگاه کردن مستقیم به چشمان شما)، به حرف های شما پاسخ دهد.
در ۵ ماهگی، ممکن است متوجه شوید که او با اشتیاق به حرکت لب ها دهان شما نگاه می کند. به صحبت کردن ادامه دهید، او بزودی تلاش خود را برای پاسخ دادن به شما آغاز خواهد کرد.
البته گاهی اوقات نیز می توانید با جملات و کلمات خود کودک (یعنی با همان صداهای بی معنی و نامفهوم او) با او حرف بزنید؛اما صحبت صحیح و دقیق را نیز فراموش نکنید. کودک شما تنها در صورتی صحیح صحبت کردن را یاد می گیرد، که شما به او درستی یاد بدهید.
لازم نیست از به کار بردن کلمات پیچیده خودداری کنید. هر چند شما باید تلاش کنید تا حتی الامکان ساده با کودک صحبت کنید تا او هم بتواند منظور شما را بفهمد، اما شنیدن کلمات جدید نیز می تواند به او کمک کند تا بتدریج دامنه لغاتش را وسعت دهد.
همین مطلب در مورد کودکانی که به مهدکودک یا آمادگی هم می روند صدق می کند: تا زمانی که شما با صحبت های خود آنها را بیشتر تحریک و تهییج کنید ، مهارت های زبانی آنها هم بیشتر رشد خواهد کرد.
منبع:
چاردیواری
نظر کاربران
سلام.پسر من ۱۷ماهه هست زبونمون ترکی هست کلمه نگاه کن رو باخ میگیم پسر منم فقط باخ و آخ رو خوب تکرار میکنه هنوز بابا مامان نمیگه فقط چند بار بابابا گفته اونم چندروزی یکی بار میگه تا میام باهاش تکرار کنم دیگه ولش میکنه.چقد طول میکشه تا حرف بزنع خیلی نگرانم همش دوربریام گین بچت ببر یکتر حرف نمیزنه
پاسخ ها
سلام و ممنون از توجهتون
برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید
https://moshavere.niniban.com/
من در یک ماهگی برای اولین بار صحبت کردم بعد صحبت نکردم تا دو سه سال این نشانه ی چیست