۱۲۶۳۲۷
۳۶۳۲
۳۶۳۲

علت نارس بودن نوزاد، حتما بخوانید

تولد نوزادان زودتر از موعد طبیعی یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های زوج ها به ویژه مادران جوانی است که در انتظار تولد فرزندشان به سر می برند...

تولد نوزادان زودتر از موعد طبیعی یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های زوج ها به ویژه مادران جوانی است که در انتظار تولد فرزندشان به سر می برند چرا که تولد زودهنگام نوزاد و تکامل نیافتن اندام های او از جمله مهم ترین عوامل بروز این نگرانی است زیرا مقاومت و ایمنی بدن نوزاد را در برابر بیماری ها و عفونت های احتمالی به حداقل می رساند و در شرایطی خاص خطر مرگ را نیز برای نوزاد به همراه دارد. اگر چه امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی امکان نگهداری و مراقبت از نوزادان نارس با کمک دستگاه میسر شده اما چه بهتر که ما به فکر باشیم و با رعایت نکاتی ساده اما کاربردی احتمال تولد نوزاد نارس را در خانواده مان به حداقل برسانیم و با خاطری آسوده روز ها و ماه های بارداری را برای تولد نوزادی سالم و طبیعی در کنار اعضای خانواده مان سپری کنیم. با مرور نکات زیر علاوه بر آشنایی با شیوه های پیشگیری از تولد نوزاد نارس با نشانه های نوزاد نارس و روش های مراقبت از او آشنا می شوید.

از عوارض زایمان زودرس چه می دانید
بر اساس مطالعات حدود ۷۰ درصد نوزادان به جای تولد در زمان طبیعی، ۳۷ هفتگی، در هفته ۳۴ یا ۳۶ بارداری مادر متولد می شوند. این نوزادان که در گروه نوزادان نارس قرار می گیرند در مقایسه با نوزادان دیگر در هفته اول تولد ۶ برابر و در سال اول تولدشان ۳ برابر نوزادان معمولی با خطر آسیب پذیری و مرگ روبه رو هستند. احتمال ابتلا به مشکلات و اختلال های تنفسی در این نوزادان زیاد است. تنظیم دمای بدن نوزادان نارس در مقایسه با نوزادان طبیعی سخت تر است و این گروه ممکن است در روند رشد مغزی شان با مشکل روبه رو شوند. از این رو زایمان زودرس می تواند عوارض متعدد و نگران کننده ای برای والدین نوزاد به همراه داشته باشد که با رسیدگی و مراقبت به موقع از نوزاد احتمال بروز این اختلال ها در بدن نوزاد به حداقل ممکن می رسد.

چرا نوزادتان نارس می شود
عوامل مختلفی موجب زایمان زودرس در زنان و تولد نوزاد نارس می شود که از میان آن ها می توان به بیماری های مادر قبل و حین دوران بارداری به ویژه بیماری های عفونی اشاره کرد. در کنار این موارد اضافه وزن بیش از حد مادر در دوران بارداری، استعمال دخانیات، مسمومیت و رژیم غذایی مادر از جمله دیگر مواردی است که در صورت بروز می تواند موجب نارس شدن نوزاد شود. از این رو پیش از بارداری لازم است با مشاوره با متخصص زنان و زایمان به منظور بررسی این احتمال ها مطالعه و تحقیق انجام گیرد تا از تولد نوزاد نورس پیشگیری شود.

بهبود روند رشد نوزاد نارس با مهر مادر
یکی از مهم ترین مواردی که در بهبود روند رشد نوزاد نارس بسیار اهمیت دارد برقراری ارتباط عاطفی میان کودک و مادرش است. نوزادان نارس غالبا پس از تولد در دستگاه نگهداری می شوند تا علاوه برقرار گرفتن در محیطی سلامت با دمایی مناسب دیگر علائم حیاتی بدنشان نیز به خوبی تحت کنترل قرار گیرد. از این رو در این شرایط امکان برقراری رابطه نزدیک و انتقال مهر و محبت مادری به نوزاد از راه تماس و در آغوش کشیدن او میسر نمی شود. به همین دلیل بسیاری از متخصصان اطفال در سراسر جهان به این باور رسیده اند که پس از سپری شدن دوره خطر به محض آنکه امکان خروج نوزاد از دستگاه وجود داشته باشد مادران می توانند از شیوه کانگورویی برای مراقبت از نوزادشان استفاده کنند. در این شیوه متخصص به مادر آموزش می دهد که نوزادش را به صورت عمودی و باشیوه ای خاص در آغوش بکشد تا به این ترتیب علاوه بر تامین دمای مورد نیاز بدن نوزاد از طریق دمای بدن مادر امکان شیر دادن به نوزاد و برقراری رابطه عاطفی، حسی و تماسی با او بیشتر شود. به اعتقاد بسیاری از متخصصان در سراسر جهان برقراری رابطه عاطفی و در آغوش کشیدن نوزاد نارس می تواند تاثیر زیادی در تسریع روند درمان او داشته باشد.

نوزادان نارس سبک ترند
نوزادانی که زود تر از زمان طبیعی متولد می شوند در مقایسه با نوزادان طبیعی وزن کمتری دارند. اگر وزن متوسط نوزاد طبیعی را هنگام تولد ۵/۲ تا ۵/۳ کیلوگرم در نظر بگیریم، نوزادان نارس اغلب وزنی کمتر از ۲ کیلوگرم دارند و متناسب با هفته تولد آن ها جثه و وزن شان متفاوت است. بنابراین هر چه نوزاد زود تر به دنیا بیاید جثه کوچک تر و وزن کمتری دارد و اندازه سر او نسبت به بقیه بدنش بزرگ تر بوده و میزان چربی پوست او نیز کمتر است به گونه ای که پدر و مادر می توانند عروق خونی زیر پوست نوزاد را به راحتی مشاهده کنند. البته این روند با ادامه مراقبت های پزشکی، همراهی والدین و تغذیه مناسب کودک با شیر مادر مرتفع شده و در هفته ها و ماه های بعدی نوزاد به مرور به شرایط طبیعی خود نزدیک می شود.

اهمیت تغذیه در نوزادان نارس
از آنجا که روند رشد نوزاد نارس پس از تولد باید با همان روند داخل رحمی ادامه پیدا کند، تغذیه نوزاد اهمیت زیادی پیدا می کند تا روند وزن گیری نوزاد در هفته به صورت طبیعی ادامه پیدا کند. از این رو نوزادان نارس معمولا از راه مجاری بینی یا با تزریق وریدی تغذیه می شوند و این شیوه تا زمانی که نوزاد به تکامل برسد و بتواند بدون نیاز به دستگاه و کمک نفس بکشد یا با مکیدن شیر مادرش را مصرف کند، ادامه پیدا می کند. پس از سپری شدن این دوران با افزایش توانایی نوزاد در مصرف شیر مادر، تغذیه او با شیر مادر که بهترین غذا برای نوزاد محسوب می شود، آغاز می شود. اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر به این دلیل زیاد است که شیر مادر موجب حفاظت بیشتر نوزاد در برابر عفونت ها و بیماری های احتمالی می شود.
منبع: شهرزاد

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.