۱۳۰۷۸۹
۴۷۹۷۹
۴۷۹۷۹

درمان رفلاکس نوزادان، نحوه خوابیدن چطور باشد؟

برای درمان رفلاکس اسیدی در نوزادان درمان‌های دارویی وجود دارد، اما شما می‌توانید برای حل این مشکل از روش‌های طبیعی نیز استفاده کنید.

گاهی نوزادان دچار رفلاکس اسیدی می‌شوند و این آن‌ها را ناآرام می‌کند. دلیل رفلاکس اسیدی حرکت برعکس غذا در معده به سمت دریچه‌ی ورودی است. این اتفاق باعث می‌شود سینه و گلوی کودک تحریک شود. برای درمان رفلاکس اسیدی در نوزادان درمان‌های دارویی وجود دارد، اما شما می‌توانید برای حل این مشکل از روش‌های طبیعی نیز استفاده کنید. رفلاکس اسیدی در کودکان یا به این دلیل اتفاق می‌افتد که کودک به‌صورت منظم غذا نمی‌خورد یا به این خاطر که بیش از اندازه غذا می‌خورد.

نوزاد را بعد از غذا در وضعیت عمودی قرار دهید
هروقت به کودک غذا دادید، به‌مدت نیم‌ساعت او را در وضعیت عمودی قرار دهید. این یکی از موثرترین راه‌ها برای درمان رفلاکس اسیدی در نوزادان است. این کار باعث می‌شود غذا در معده‌ی کودک ته‌نشین شود و درنتیجه رفلاکس اسیدی اتفاق نیفتد. امیدواریم دفعه‌ی بعدی که کودک‌تان دچار رفلاکس اسیدی شد بتوانید با این روش‌ها او را آرام کنید. اگر ناآرامی کودک ادامه داشت، باید با دکتر مشورت کنید.
درمان رفلاکس نوزادان، نحوه خوابیدن چطور باشد؟

غذاهای سالم
بعضی غذاها این ظرفیت را دارند که درزهای سیستم گوارش را بگیرند و رفلاکس اسیدی را از کودکان دور نگه دارند. به کودکتان مقادیر کافی از میوه‌هایی مثل آناناس، پاپایا و موز بدهید تا رفلاکس نوزادان را دور نگه دارید. سبزیجاتی مثل هویج و کلم‌برگ نیز از این لحاظ بسیار مفید هستند.
درمان رفلاکس نوزادان، نحوه خوابیدن چطور باشد؟

1. بهترین حالت برای خوابیدن نوزادتان این است که او را در زاویه 30درجه به پهلو بخوابانید. در چرخاندن او به پهلو اغراق نکنید. خفگی ناشی از برگشتن نوزاد و مسدود شدن بینی و دهانش به‌دلیل افتادن روی بالش، یکی از شایع‌ترین دلایل مرگ نوزادان است.
2.از یکی از بالش‌های خودتان برای خواباندن نوزادتان استفاده کنید. تنها گردنش را روی بالش قرار دهید و او را تا کمر روی بالش بگذارید تا به کمرش فشار نیاید. نوزادان مبتلا به ریفلاکس باید روی یک سطح شیب‌دار خوابانده شوند، پس اگر نمی‌خواهید از بالش خودتان استفاده کنید، تخت او را به شیوه‌ای مطمئن، شیب‌دار کنید.
۳. حتی اگر می‌خواهید یک لحظه از نوزادتان دور شوید، او را به پشت نخوابانید. به پشت خواباندن هم بی‌قراری نوزادان مبتلا به ریفلاکس را بیشتر می‌کند و هم می‌تواند در یک لحظه غافل شدن شما (حتی به اندازه فرصتی برای شستن دست‌های‌تان) به قیمت جان فرزند شما تمام شود.
4. حتما شما هم از اطرافیان‌تان این جمله را می‌شنوید «حسابی بهش شیر بده تا زود بزرگ شه!» ممکن است برای شما هم زودتر بزرگ شدن او یک آرزو باشد اما با این کار بیماری‌اش را تشدید می‌کنید. بهتر است به‌ جای دادن حجم زیادی از غذا در یک وعده، تعداد وعده‌های غذا خوردنش را بیشتر و حجم شیرش در هر وعده را کم کنید. بد نیست دو ساعت یک‌بار به نوزادتان شیر دهید اما حجم وعده‌ها را کمتر کنید.
۵. یک بار در میان‌وعده شیردهی و یک‌بار در پایانش آروغ نوزادتان را بگیرید. کمرش را به سینه‌تان بچسبانید، یک دست را زیر باسن و دست دیگر را روی سینه‌اش بگیرید و حتی اگر لازم است بیشتر از ۱۰دقیقه او را در این وضعیت بگیرید و راه بروید. بهترین راه برای کاهش ریفلاکس‌های نوزادتان این است که او را تا مدتی بعد از شیر دادن (یعنی حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه) در حالت عمودی نگه دارید و بدون فشار آوردن به شکمش، منتظر آسان شدن هضم شیر برایش بمانید.
6. اگر نوزادتان شیر مادر می‌خورد، مراقب تغذیه خودتان باشید. ادویه را از رژیم‌تان حذف کنید و درصورتی که مشکل‌تان نوزادتان تشدید شد، با پزشک‌تان درمورد خوراکی‌های دیگری که باید از رژیم غذایی‌تان حذف کنید، مشورت کنید. تصور نکنید تنها فلفل و آویشن را باید از غذاهای‌تان حذف کنید. حتی خوردن قهوه یا چای عطردار هم می‌تواند نشانه‌های ریفلاکس را در نوزادتان تشدید کند.
درمان رفلاکس نوزادان، نحوه خوابیدن چطور باشد؟
۷. به نوزادتان در حالت خوابیده شیر ندهید. او را در وضعیت نیمه نشسته قرار دهید و تا پایان شیردهی، این وضعیت را حفظ کنید. خوابیده شیر خوردن حتی بیشتر از بلافاصله خوابیدن بعد از شیردهی می‌تواند به نوزادتان آسیب بزند.
۸. اگر بین وعده‌های شیردهی نوزادتان گریه می‌کند، سینه را از دهانش بیرون می‌اندازد و صورتش را در هم می‌کشد، گردنش را به یک طرف بیش از اندازه و به‌شدت خم می‌کند، هنگام دفع بیش از اندازه به خودش فشار می‌آورد و شیر را بعد از هر وعده از دهانش بیرون می‌ریزد، چاره‌ای جز مراجعه به پزشک و کمک گرفتن از دارو برای درمان این مشکل ندارید. درست است که تلاش‌های شما می‌تواند ریفلاکس نوزادتان را کمتر کند، اما گاهی همه این تلاش‌ها بدون دارو درمانی بی‌نتیجه می‌ماند و به تشدید مشکل منجر می‌شود.
۹. گاهی حساسیت نوزادتان به شیر گاوی که می‌خورید، می‌تواند ریفلاکسش را تشدید کند. برای مطمئن شدن از این موضوع، چند روزی خوردن شیر گاو و دیگر لبنیات را کنار بگذارید و تاثیرش را در وضعیت فرزندتان مشاهده کنید. شاید حذف آنها از برنامه غذایی شما بتواند ریفلاکسش را کمتر کند. یادتان نرود که حتی غذاها و خوراکی‌هایی که در آنها لبنیات گاوی به‌کار رفته هم می‌توانند مشکل فرزندتان را تشدید
10. برای خلاص شدن از ریفلاکس گذشته از انجام توصیه‌های پزشک کودک‌تان، باید صبور هم باشید. 70درصد نوزادانی که این مشکل را دارند تا پایان سه ماهگی به شکل قابل‌توجهی علائم‌شان کاهش پیدا می‌کند یا به‌طور کامل درمان می‌شوند و نوزادان دیگری که تحت درمان قرار می‌گیرند تا پایان شش ماهگی از این مشکل خلاص می‌شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.