۱۳۷۰۵۱
۱۶ نظر
۵۳۹۳۲۴
۱۶ نظر
۵۳۹۳۲۴

عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

نوزاد ممکن است بعد از واکسیناسیون چندان بی تابی نکند، اما برخی بچه ها چند ساعت بی وقفه جیغ می زنند.

تزریق واکسن به نوزادان، یکی از نگرانی های مادرها است. آنها با خود فکر می کنند مبادا زمان واکسن دیر شود! مبادا عوارض واکسن زیاد باشد! مبادا! مبادا! درد محل ترزیق واکسن و بی تابی نوزاد هم یکی از نگرانی های معمول مادران است.
واکسیناسیون از کودکان در مقابل برخی بیماری های جدی مانند فلج اطفال، سرخک، سیاه سرفه و ... محافظت می کند. واکسن هم مانند همه داروها گاهی اوقات دارای عوارض جانبی است. البته واکنش هایی که بعد از واکسیناسیون رخ می دهد طبیعی و بی ضرر هستند.
کودک شما در بدو تولد، ۲،۴، ۶، ۱۲ ماهگی باید واکسن سه گانه سرخجه، کزاز و سیاه سرفه را روی رانش بزند و متحمل درد شود. کودک ممکن است بعد واکسیناسیون چندان بی تابی نکند، اما برخی بچه ها چند ساعت بی وقفه جیغ می زنند.پرستاری که این تزریق را انجام می دهد ممکن است توصیه کند برای کاهش درد فرزندتان قطره استامینوفن استفاده کنید. یادتان باشد این قطره دوز مشخصی برای استفاده دارد و نباید برای ساکت کردن فرزندتان هر چقدر دل تان خواست به او استامینوفن بدهید. برای کاهش دمای بدن کودک چه باید کرد؟
لباسهای خنک و راحت به او بپوشانید و به هیچوجه او را با لباسهای تنگ و محکم نپوشانید. از داروی مخصوص کاهش تب استفاده کنید مثل استامینوفن و یا ایبوپروفن. مقدار لازم برای دادن استامینوفن بستگی به وزن کودکتان دارد. هرگز به کودکتان آسپیرین ندهید. یک ساعت بعد از دادن دارو، دوباره دمای بدن او را چک کنید و اگر چیزی مشکوک به نظر میرسید، به پزشک مراجعه کنید.
بعد از واکسیناسیون ممکن است کودک داد و بیداد بسیار کند چرا که هم درد دارد و هم تب کرده است.
برای کاهش ناراحتی و درد او باید از استامینوفن با ایبوپروفن استفاده کنید اگر دادوبیداد و ناراحتی کودکتان تا ۲۴ ساعت بعد هم ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید. وقتی که دست و یا پای کودک متورم و یا قرمز میشوند. از یک تکه پارچه مرطوب، سرد و تمیز استفاده کنید و آن را روی ناحیه متورم شده قرار دهید. برای کاهش درد، به او مسکنهای توصیه شده را بدهید و اگر درد و قرمزی آن ناحیه تا ۲۴ ساعت بعد هم قطع نشد، به پزشک مراجعه کنید.
عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

داروها و مقدار مصرف آنها برای کاهش درد و تب از داروهای مناسب و صحیح استفاده کنید و هر بار موقع استفاده به مقدار آنها کاملا توجه کنید. از پزشک و یا پرستار کودکتان در مورد تأثیرگذارترین و کمخطرترین دارو سوال کنید. به کودکتان متناسب با وزنش مسکن بدهید. اگر وزن دقیق او را نمیدانید با توجه به سن او به او مسکن بدهید. در مصرف مسکن زیادهروی نکنید. هیچگاه به هنگام دارو دادن به کودکتان از قاشق آشپزخانه استفاده نکنید.
وقتی که میخواهید به نوزادتان استامینوفن بدهید، بسیار محتاط و مراقب باشید. برچسب داروی مصرفی را به دقت بخوانید و طبق دستورالعمل به او دارو بدهید. استفاده زیاد از داروها باعث بروز خطرات جدی در کودکان میشود. در مواردی مصرف این داروها بدون توجه به مقدار دقیق و مجاز مصرفی باعث نارسایی و از کار افتادگی کبد میشود.
همه چیز درباره واکسن دو ماهگی
واکسن دو ماهگی نوزادان شامل، واکسن هپاتیت B، واکسن HIB، واکسن PVC و واکسن IPV است که بدن نوزاد را در برابر بیماری‌های هپاتیت B، کزار، سیاه سرفه، دیفتری، آنفولانزا نوع B، منژیت، ذات الریه، عفونت گوش و فلج اطفال محافظت می‌کند. در این مقاله اقداماتی که بعد از زدن واکسن ۲ ماهگی باید انجام شود، آورده شده است.
نوزاد دو ماهه علاوه بر داشتن تغذیه مناسب، باید تحت مراقبت‌های ویژه‌ای نیز باشد. یکی از این مراقبت‌ها، انجام به موقع واکسیناسیون است. این واکسن در دو ماهگی به نوزاد زده می‌شود که نوزاد را از برخی بیماری‌ها نظیر فلج اطفال، کزاز، سرخک و ... مصون می‌کند. اکثر مردم مهم‌ترین بخش معاینات کودک را مربوط به واکسیانسیون می‌دانند. در ادامه‌ی مطلب اطلاعات کاملی در مورد واکسن دو ماهگی نوزاد در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم.
طریقه‌ی عملکرد واکسن در بدن نوزادان
واکسن‌ها از باکتری‌ها و یا ویروس‌های ضعیف شده یا کشته شده که باعث ایجاد بیماری‌های خاصی می‌شوند، ساخته شده‌اند. در موقع تزریق یا خوردن این واکسن‌ها، سیستم ایمنی بدن شروع به تولید آنتی بادی می‌کند و به آن ویروس‌های ضعیف شده حمله می‌کند. این آنتی بادی‌ها به طور دائم در بدن فعال می‌مانند و برای مقابله با بیماری‌ها آماده هستند.

انواع واکسن دو ماهگی
واکسن دو ماهگی DTAP
برای حفاظت بدن از بیماری‌های دیفتری، کزاز، سیاه سرفه این واکسن در شش مرحله به نوزاد تزریق می‌گردد. اولین مرحله تزریق، در سن دو ماهگی است.
واکسن دو ماهگی هپاتیت B
همانگونه که از اسم این واکسن مشخص است، این واکسن برای حفاظت بدن نوزاد از بیماری هپاتیت B. است. این بیماری باعث افزایش بیماری‌های کبد می‌شود. علاوه بر اینکه این نوع واکسن قبل از ترخیص نوزاد از بیمارستان به او زده می‌شود، در دو ماهگی نیز یک مرحله‌ی دیگر از این واکسن باید به او تزریق گردد.
واکسن HIB
برای محافظت بدن نوزاد از بیماری هموفیلوس آنفولانزا نوع B. از این واکسن استفاده می‌کنند. مشکلات شایع مربوط به این واکسن نظیر سرسام، ذات الریه یا سینه پهلو و اپیگلوتیت در نوزادان می‌باشد. این واکسن نیز در دو ماهگی باید به نوزاد تزریق گردد.
واکسن دو ماهگی PVC
این واکسن بدن نوزاد را در برابر بیماری‌هایی که ناشی از پنوموکوک است محافظت می‌کند. بیماری‌هایی که ناشی از پنوموکوک می‌باشد مننژیت یا سرسام، ذات الریه و یا سینه پهلو و عفونت گوش می‌باشد.
واکسن IPV
در سن دو ماهگی این واکسن باید به نوزاد تزریق گردد تا بدن او در برابر فلج اطفال واکسینه شود.
پس از اینکه به نوزاد واکسن تزریق می شود، در بیشتر موارد مشاهده شده است نوزاد در همان شب اول مبتلا به رنگ پریدگی خواهد شد. اما نشانه‌های دیگری نیز در کودک نیز مشاهده شود که شامل، تب نوزاد بعد از واکسن، درد و متورم شدن محل تزریق واکسن و گاهی استفراغ و اسهال می‌باشد.
اگر هر یک از این موارد را در نوزاد مشاهده کرید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. در صورتی که نوزاد پس از تزریق واکسن دو ماهگی مبتلا به تب شد، می‌توانید مقدار مشخصی استامینوفن به نوزاد دهید. اما بهتر است در این مورد با پزشک مشورت نمایید. بعضی از متخصصان اطفال پیشنهاد می کنند که از کمپرس آب گرم برای تسکین درد استفاده کنید.
اما این موضوع ثابت نشده است. واکسن دو ماهگی نوزاد بسیار ضروری است، پس بهتر است این واکسن به موقع و تحت نظر مراقبت‌های پزشکی به نوزاد تزریق گردد.
عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

پس از تزریق واکسن دو ماهگی بهتر است به نکات زیر توجه کنید
می‌توانید با پزشک خود تماس گرفته و دوز مصرفی استامینوفن را از پزشک سوال کنید تا درد در هنگام تزریق واکسن در نوزاد کمتر شود.
پدر و مادر باید اقداماتی را که بعد از تزریق واکسن باید برای نوزاد انجام دهند از پزشک جویا شوند و سریعاً بعد از تزریق، نوزاد خود را لباس پوشانده و به منزل برسانند. در برخی موارد مشاهده شده است که والدین بعد از تزریق شروع به پرسیدن سوال‌های خود می‌کنند که این سوال‌ها باید قبل از تزریق پرسیده شود. چون نوزاد بی قرار می‌شود و شروع به گریه کردن می‌کند.
بهتر است زمانی که نوزاد را برای تزریق به مراکز بهداشتی می‌برید، به همراه خود اسباب بازی یا شیشه شیر او را داشته باشید؛ چرا که پس از تزریق واکسن نوزاد شروع به گریه خواهد کرد که با این وسایل کمی آرام‌تر می‌شود. در صورتی که ورم و قرمزی محل تزریق و تب ناشی از واکسن در نوزاد بیش از ۴۸ ساعت طول کشید، نوزاد را سریعا به نزد پزشک متخصص ببرید.
از پزشک خود می‌توانید در مورد نحوه ی شیر دادن در حین واکسن زدن سوال کنید تا شما را به خوبی راهنمایی کند.
در زمان تزریق، نوزاد را به خوبی در بغل خود نگهدارید تا واکسن به درستی و بدون ایجاد مشکل به نوزاد زده شود.
گریه‌ی نوزاد پس از تزریق واکسن کاملاً طبیعی است و والدین نباید به منظور دلسوزی از زدن واکسن به نوزاد خود اجتناب کنند؛ زیرا این واکسن نوزاد را در آینده از بیماری‌های زیادی مصون نگه می دارد.
در برخی موارد پزشکان کرم‌های بی حس کننده موضعی را به والدین پیشنهاد می‌کنند که قبل از تزریق به محل تزریق مالیده شود تا محل تزریق بی حس شود و درد کمتری نوزاد احساس کند و تزریق بسیار راحت‌تر انجام گیرد.

روش‌هایی برای آرام نمودن نوزاد پس از تزریق واکسن
در هنگام تزریق به نوزاد، اسباب بازی‌های مورد علاقه‌ی او را نشان دهید تا حواس نوزاد کاملاً پرت شود.
با کودک آرام صحبت کنید و برای او شعر بخوانید. این موضوع در مورد نوزادانی که با صدای مادر خود آرام می‌شوند بسیار عملی خواهد بود و درد واکسن فراموش می‌شود.
گاهی نیز می‌توانید در دهان نوزاد پستانک قرار دهید تا او آرام شود.
استفاده از شکر و یک محلول شیرین می‌تواند میزان تحمل درد نوزادان را بالا ببرد.

عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد
مهم ترین مطالب در این‌باره:
واکسیناسیون از فرزند شما در مقابل برخی بیماری های جدی مانند فلج اطفال، سرخک، سیاه سرفه و ... محافظت می کند. واکسن هم مانند همه داروها گاهی اوقات دارای عوارض جانبی می باشد. البته واکنش هایی که بعد از واکسیناسیون رخ می دهد طبیعی و بی ضرر هستند، با کسب اطلاعات در این زمینه می توانید خود را برای روبرویی با این عوارض آماده کنید. در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد: واکنش های طبیعی بعد از واکسیناسیون، چه موقع با دکتر تماس بگیریم؟
واکنش های طبیعی بعد از واکسیناسیون
واکسن با ویروس ضعیف شده بیماری ساخته می شود و با مصون کردن کودک در مقابل آن بیماری از فرزند شما محافظت می کند. واکسن به بدن کودک می آموزد تا پروتئین هایی در پلاسمای خون به نام آنتی بادی برای مقابله با این بیماری ها بسازد. به عنوان مثال اگر فرزند شما واکسن سیاه سرفه زده باشد و با ویروس این بیماری در تماس قرار گیرد، بدن او آن را تشخیص داده و با ابزارهای مناسبی به آن حمله خواهد کرد.
واکنش های خفیف بعد از واکسیناسیون نشان می دهد که بدن فرزند شما در حال ساخت آنتی بادی های جدید است. به طور معمول این واکنش ها طی چند روز خود به خود از بین می روند. شایع ترین عوارضی که ممکن است مشاهده کنید شامل موارد زیر است:
حساسیت و قرمزی در محل تزریق
تب خفیف
تورم جزئی در محل تزریق
بی قراری

عوارضی که شیوع کمتری دارند عبارتند از
خواب آلودگی
بی اشتهایی
چه موقع با دکتر تماس بگیریم؟
اگر فرزند شما به برخی از واکسن ها حساسیت داشته باشد متوجه علائم آن می شوید. به طور معمول این واکنش ها طی چند دقیقه یا چند ساعت به سرعت اتفاق می افتد. معمولا واکنش های شدید نادر است. برخی از این علائم عبارتند از:
مشکلات تنفسی مانند خس خس سینه
کهیر
گرفتگی صدا
سرگیجه
تب بالا
رنگ پریدگی
ضعف
تپش قلب
تورم در صورت یا گلو
اگر فرزند شما به مدت ۳ ساعت و یا بیشتر گریه غیر قابل کنترل داشت حتما به پزشک مراجعه نمایید.
عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • دریا
    درباره عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

    سلام خسته نباشید...عذرمیخوام دختر من امروز واکسن ۲ ماهگی تزریق کرد اما بعد از تزریق از جای تزریقش مقدار نسبتا زیادی خون اومد.....طبیعیه یا تزریق اشتباه بوده؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://moshavere.niniban.com/

  • مرتضی
    درباره عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

    آیا در سراسر دنیا واکسن به کودکان ترریق می شود یا فقط در برخی کشورها؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://moshavere.niniban.com/

  • افسانه اوتادی
    درباره عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

    سلام میخواستم بدونم اگه به کودک به جای دو قطره چهار قطره واکسن فلج اطفال بدن چه ضرری داره؟اصلا ضرر داره؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام
      و ممنون از توجهتون

      برای
      طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید

      https://moshavere.niniban.com/

  • فریاد
    درباره عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

    سلام.خسته نباشید.بعضی از مطالبتون اشتباه است.خواهشا تجدیدنظر بفرمایید.باتشکر

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون
      پیام شما دریافت شد

  • مهین
    درباره عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

    چن روزیه مدفوع پسرم سبز رنگه شیر خودمم بهش میدم الان نمیخوره همش بی قراری میکنه

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

    • سوگند

      وقتی شیر مادر کم کالری باشه مدفوع نوزاد سبز میشه .احتمالا از گرسنه گی گریه میکنه.من هم همین مشکل رو داشتم الان شیر خشک هم میدم همراه شیر خودم

    • مهدی

      گوشش درد شدید داره حتما ببرش دکتر

  • نادر
    درباره عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

    سلام در خصوص بی اشتهایی بعد از واکسن دو ماهگی چه باید کرد؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

  • بدون نام
    درباره عوارض واکسن دو ماهگی نوزاد

    با سلام، آیا اسهال هم جز عوارض بعد از واکسن دوماهگی است؟ با تشکر

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.