چگونه زبان نوزاد خود را بفهمیم؟
فرآیند برقراری پیوند با نوزاد، یک بخش مهم و کلیدی دارد: پاسخ دادن و واکنش نشان دادن مادر به نوزاد.
فرآیند برقراری پیوند با نوزاد، یک بخش مهم و کلیدی دارد: پاسخ دادن و واکنش نشان دادن مادر به نوزاد. دکتر بریگز (مسئول بخش اطفال در مرکز پزشکی Montefiore در نیویورک) میگوید که مادر یا مراقبان اصلی دیگر باید طوری نسبت به نوزاد واکنش نشان بدهند که سه ویژگی مهم را داشته باشد: اعتماد نوزاد را جلب کند، متناقض نباشد و از تناسب با شرایط برخوردار باشد.
پس وقتی که نوزاد، عمل خاصی را از مادر درخواست میکند، مادر باید متناسب با همه این نکات واکنش نشان بدهد. واکنش حسابشده و متناسب مادر، این پیام مهم را به کودک میفرستد که نیازهایش درحال برطرف شدن هستند و او اصلا تنها نیست. سازگار شدن مادر و نوزاد با همدیگر خارج از رابطه رحمی، به گذر زمان نیاز دارد تا هر کدام از طرفین بتوانند خواستهها و واکنشهای همدیگر را بهدرستی متوجه شوند.
گاهی اوقات این رابطه واقعا ساده است. فرض کنید که نوزاد گریه میکند، مادر به سراغش میآید و او را بغل میکند و بعد هم احتمالاتی مانند گرسنگی، نیاز به تعویض پوشک و... را بررسی میکند. با برطرف شدن این نیازها، گریه نوزاد هم تمام میشود. با اینحال، اوضاع همیشه به این سادگی نیست و در بعضی از موارد مادر به زمان زیادی نیاز دارد تا بتواند وضعیت بحرانی را به پایان برساند. دکتر کومی (متخصص سلامت روان نوزادان) میگوید: «برای شناسایی نیازهای نوزاد، باید معنای نشانهها و سیگنالهای او را یاد بگیرید و درک کنید. گاهی اوقات پیش میآید که مادر بهدرستی نوزاد را درک نمیکند و گاهی هم نوزاد، نشانههای خوبی را در اختیار مادر نمیگذارد.
با اینحال، چنین اتفاقی اصلا مشکلساز نیست. مادر همیشه فرصت دارد که دوباره تلاش کند». وقتی که نمیتوانید نیازهای نوزاد را دقیقا شناسایی کنید، از راههای دیگر برای برقراری پیوند استوار و سالم با نوزاد کمک بگیرید. در آغوش گرفتن نوزاد، تماس چشمی مکرر، نوازش کردن و لالایی خواندن، آواز خواندن برای نوزاد و... میتوانند پیوند مادر با نوزاد را تقویت کنند.
دلسرد و ناامید نشوید بعد از متولد شدن نوزاد، مادر و کودک باید چیزهای زیادی را یاد بگیرند و برقراری پیوند فقط یکی از آنها است.
کمبود خواب و احساس ناامیدی میتواند مادر را دچار تردید کند، اما مادر نباید در مقابل این وضعیت تسلیم شود. فراموش نکنید که هیچ مادری نمیتواند در هر شرایطی ۱۰۰ درصد موفق عمل کند و چنین خواستهای اصلا واقعبینانه نیست. به نظر متخصصان، هرچه مادر از لحظهلحظه زندگی با نوزاد بیشتر لذت ببرد و بیشتر به او عشق بورزد، پیوند با نوزاد هم سریعتر و بهتر شکل خواهد گرفت.
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼