۱۵۵۸۹۲
۸۶۴۵
۸۶۴۵

مراقبت از نوزاد یک روزه، نکات مهم

کسب اطلاعات از چگونگی مراقبت و نگهداری از نوزاد یک روزه برای همه والدین بااهمیت و مهم است.

نوزاد یک روزه نیازمند مراقبت هایی خاص و ویژه است که یادگیری این مراقبت ها و چگونگی انجام امور مربوط به کودک یک روزه برای همه همه والدین امری ضروری است که در این مطلب به آن می پردازیم.
کسب اطلاعات از چگونگی مراقبت و نگهداری از نوزاد یک روزه برای همه والدین بااهمیت و مهم است و نمی تواند راهنمای مناسبی برای پدر و مادر هایی باشد که تازه صاحب فرزند شده اند و نمی دانند در بیست و چهار ساعت اول بعد از تولد نوزاد چه باید و نباید هایی در شیوه های مراقبتی آنها وجود دارد. بر این اساس قصد داریم مجموعه ایی از اطلاعات جامع و کامل در رابطه با نگهداری از کودک یک روزه را در این مقاله ارائه دهیم که مطمئنا می توانند راهنمای مناسبی برای شما باشند. تا پایان همراه ما باشید.

نکات مهم برای مراقبت و نگهداری از نوزاد یک روزه :
نوزاد یک روزه که تازه از بیمارستان به منزل آمده است نیازمند مراقبت هایی خاص می باشد و پدر و مادر باید از قبل با نکات و آموزه های مهم در این رابطه آشنا شده باشند. همانطور که گفتیم در این مطلب به بررسی مهمترین مسائلی می پردازیم که مطمئنا همه والدین در بیست و چهار ساعت اول بعد از تولد نوزاد با آن ها روبرو هستند و کسب این اطلاعات برای آنها ضروری و بسیار کاربردی است.

تغذیه نوزاد یک روزه :
نوزاد تازه متولد شده بسیار کوچک است و شکمش به اندازه یک سنگ کوچک است، پس باید دفعات تغذیه را افزایش دهید. احتمالا بین ۸ تا ۱۵ بار در روز اول باید به او شیر بدهید. برخی از والدین در چگونگی شیر دادن به نوزاد و تعیین کردن اینکه هنگامی که نوزاد گریه می‌کند، آیا واقعا گرسنه است یا نه،‌ دچار دردسر می‌شوند. اینها نشانه‌هایی است که نوزاد می‌خواهد شیر بخورد:
-چرخاندن سر از یک طرف به طرف دیگر.
-باز کردن دهان و بیرون آوردن زبان.
-گذاشتن دست‌ها و انگشت‌ها یا مچ در داخل دهان یا نزدیک به آن.
-غنچه کردن لب‌ها.
-رفتن به سوی سینه مادر.
-حرکت دادن دهان در جهت چیزی که گونه را لمس می‌کند.

خواب کودک یک روزه :
نوزاد یک روزه نیاز به خواب زیادی دارد. کودک شما پس از تلاشهایی که برای تولدش کرده حالا خسته است. اما همچنان که او خود را برای زندگی جدید بیرون از رحم مادر آماده میکند برای رشد نیاز به خواب زیاد دارد. نوزاد ممکن است ۱۸ ساعت از ۲۴ ساعت را خواب باشد اما این به آن معنا نیست که شما هم میتوانید زیاد بخوابید. نوزاد شما هر سه ساعت برای تغذیه با شیر مادر بیدار میشود چون شکم او کوچک است و شیر مادر را زود جذب میکند. بنابراین اغلب برای تغذیه بیدار میشود. این کار کودک را به شما نزدیک میکند بنابراین شما باید نیازهای او را بفهمید. او روز و شب را نمی فهمد بنابراین همان اندازه که در روز میخوابد در شب هم میخوابد. اما به زودی به الگوی خواب طبیعی برمی گردد. اتاق خواب کودک باید دمایی بین ۱۶ تا ۲۰ درجه سانتی گراد داشته باشد. افزایش بیش از حد دما خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را در پی خواهد داشت. کودک را به پشت بخوابانید و اطرافش را با فاصله زیاد ملحفه یا پتو بگذارید تا وقتی نوزاد غلت می‌زند، نیفتد. هیچ وقت نوزاد را روی مبل یا تخت بدون مراقبت رها نکنید.

حمام نوزاد یک روزه :
استحمام نوزاد که مثل ماهی از دست لیز می خورد شاید روزهای اول کار سخت و پر دردسری به نظر برسد اما حفظ آرامش و داشتن مهارت میتواند اولین تجربه حمام نوزاد را به تجربه‌ای منحصر به فرد تبدیل کند. اولین کار این است که ترس را کنار بگذارید و مرحله به مرحله جلو بروید. برای تمیز کردن نوزاد دو راه در پیش دارید: یا آن را فقط تمیز کنید یا اینکه به طور کامل حمامش کنید. از آنجا که نوزاد تازه متولد شده شما تمیز است معمولا تنها نیاز به شدن صورت و گردن و از آن طرف منطقه پوشک و پاهایش دارد. این کار را به راحتی میتوانید با یک اسفنج انجام دهید. شاید بخواهید تا بهبود بند ناف نوزادتان صبر کنید تا اولین حمام او را انجام دهید اما اگر بند ناف او در زمانی که نوزاد را شستشو میدهید خیس شد باید به دقت با حوله آن را خشک کنید. طبیعی است که وقتی این ناحیه را خشک میکنید کمی خون خشک وجود داشته باشد اما خوب دقت کنید که این ناحیه متورم نشده و بوی ناخوشایند نداشته باشد چون وجود این علائم نشانه عفونت است.

زردی نوزاد یک روزه :
زردی یکی از رایج‌ترین مشکلات والدین در روزهای اول تولد نوزاد است که اگر به آن توجه نشود میتواند تبعات زیادی به دنبال داشته باشد. مرخص کردن نوزاد با زردی خفیف به این معنا نیست که شما دیگر به این موضوع توجهی نشان ندهید. نوزادی که به خانه می آید تا زمانی که دوباره توسط پزشک اطفال معاینه شود، باید مورد بررسی قرار بگیرد. وقتی زردی خیلی بالا نیست علائمی ندارد اما وقتی به تدریج بالا میرود پوست صورت شروع به زرد شدن میکند و به تدریج پوست دست و پا هم زرد میشود و اگر زردی خیلی بالا برود کف دست نوزاد هم زرد شده و او خواب آلوده شده و دیگر شیر نمی خورد. اما چون تشخیص زردی نوزادان گاهی اوقات توسط پدر و مادر و اطرافیان مشکل است، توصیه میشود نوزادانی که از بیمارستان مرخص می شوند مخصوصا نوزادانی که علائم بیقراری دارند، ۴۸ ساعت بعد توسط متخصصان کودک معاینه شوند تا اگر زردی دارند، تشخیص داده شده و درمان شوند.

اجابت مزاج نوزاد یک روزه :
مدفوع نوزاد در ۸ تا ۲۴ ساعت اول تولد به صورت ماده سیاه رنگ و چسبنده ای است که در برخی نوزادان ممکن است تا ۵ روز بعد از تولد نیز ادامه داشته باشد. این ماده را باید با پنبه خیس شده با آب گرم از مقعد و اطراف آن پاک کرد . دفع مدفوع نوزاد طی روزهای اول نظم خاصی ندارد و تا حدود زیادی بستگی به نحوه تغذیه نوزاد دارد. اما به طور معمول دو تا سه بار اجابت مزاج در روز طبیعی است. در تغذیه نوزاد با شیر مادر ، مدفوع نوزاد شل زرد یا سبز و بدون بو است. اما در صورتی که نوزاد تا ۴۸ ساعت اول بعد از تولد دفع مدفوع نداشته باشد، باید در مورد کار نکردن شکم نوزاد با پزشک مشورت نمایید.
با مهمترین نکات برای نگهداری و مراقبت از نوزاد یک روزه آشنا شدید، توجه به این نکات می تواند بهترین راهنما برای پدر و مادرها در مراقبت از نوزادشان باشد. به شما پدر و مادرهای عزیز پیشنهاد می کنیم با مراجعه به بخش کودک و والدین از دیگر مطالب ارائه شده در رابطه با رشد نوزاد و چگونگی نگهداری از آن در سنین مختلف آشنا شوید.
منبع: آرگا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.