۱۶۰۰۱۵
۳۳۵۰
۳۳۵۰

مراحل تکامل نوزاد، شش ماه اول زندگی

کودکان با سرعت‌های متفاوتی مراحل رشد و تکامل را طی می کنند و با یکدیگر تفاوت دارند.

کودکان با سرعت‌های متفاوتی مراحل رشد و تکامل را طی می کنند و از نظر جسمانی، یادگیری، هوش، استعداد و…. با یکدیگر تفاوت دارند و در نتیجه همه مراحل رشد و تکامل در تمام کودکان یکسان نمی باشد.
هرگز کودک خود را با سایر کودکانی که در اطرافتان هستند مقایسه نکنید. مثلا کودکی ممکن است دندان در آوردنش زودتر باشد ، اما راه رفتن ش به نسبت دیرتر.

نوزاد یک ماه
در این زمان بهترین تجربه تصویری نوزادان تازه متولد شده، محدود به فاصله است. بهترین فاصله ای که باید در این زمان رعایت شود بین ۲۰ الی ۴۰ سانت است. در یک ماهگی دیدن اجسام نزدیک و متحرک برای کودک دشوار است. صحبت کردن با او در حالی که فاصله مطلوب را رعایت کرده اید می تواند تجربیات مفید کودک را به حداکثر برساند. کودک در یک ماهگی رنگ ها را عموما سیاه و سفید می بیند ولی به رنگ قرمز روشن نیز واکنش نشان می دهد.

دو ماهگی
در طی این دو ماه کودک از یک عروسک به یک انسان واقعی بالغ تبدیل می شود و در این زمان معنی لبخند را می فهمد و صدای شما را به عنوان والدین خود به رسمیت می شناسد. گوش دادن به آهنگ های ملایم که حاوی گفتگو است مثل قصه های موزیکال و یا کارتون های ساده می تواند منجر به تجریه مفید شده و پایه و اساس یادگیری های بینایی و شنوایی کودک، در ماه های بعد را فراهم آورد.

سه ماهگی
کودک در سه ماهگی می تواند دست خود را در امتداد چهره تکان دهد. این یک مزیت بزرگ برای کودک است زیرا می تواند انگشتان دست و مشت خود را دیده و این به او کمک می کند که بتواند آنها را تکان دهد به همین خاطر هم هست که نوزاد در این سن معمولا انگشتان خود را به دهن نزدیک کرده و سعی می کند آنها را بخورد. همین خوردن انگشتان دست به وی در ترویج مهارت های روانی کمک می کند. تلاش کودک برای رساندن دست به دهان، تجربه ای از تعامل با محیط است، و برای او بسیار هیجان انگیز است. در این سن بهتر است کودک را در زمان هایی از روز به گونه ای بخوابانید که سر و سایر اعضا بدن در یک راستا قرار گیرد تا نوزاد بتواند اعضای بدن خود را بهتر ببینید.

چهار ماهگی
کودک ۴ ماهه به طور کلی یک فرد بسیار خوشحال است. در این سن نوزاد قادر به تشخیص و پیش بینی حوادث قابل پیش بینی و بیان احساسات خود، با شور و شوق زیادی کلامی می باشد. در این چهار ماه، کودک تجربیات زیادی را از اطراف خود به دست آورده و برای واکنش در مقابل تحریکات محیطی آماده است. برخی اوقات این هیجانات کودک باعث می شود والدین در این سن کودک را به هوا پرتاب کنند تا بتوانند واکنش های وی را ببینند پزشکان می گویند، به دلیل عضلات ضعیف گردن این باعث آسیب های مغزی می شود.

پنج ماهگی
کودک در این سن قادر به پیروی از اجسام در حال حرکت از فاصله نزدیک و دور است، از رنگ روشن و رنگ های متضاد با هیجان و اشتیاق استقبال می کند، به طور قابل توجهی، مهارت های زبان و بیانی او نیز پیشرفت کرده است، توانایی ایجاد صداهای تکراری (مثلا "دد") در او تقویت شده است. این سن بهترین زمان برای تمرین ساخت صدا است به همین جهت خواندن ترانه، خواندن کتاب و اشاره به اشیاء در کتاب ها و در محیط، پایه و اساس اولیه اکتساب زبانی را در او تقویت می کند.

شش ماهگی
کودکان بین ۶ الی ۸ ماهگی می آموزند که به طور مستقل بنشینند. کسب این مهارت یک دستاورد فوق العاده از دیدگاه فرزند شما است. اگر در شش ماهگی کودکتان هنوز نمی تواند بدون کمک بنشیند، زمان هایی در روز را به کمک یک تکیه گاه این توانایی را در وی ایجاد کنید. نشسته همچنین به او اجازه می دهد که از هر دو دست خود برای کشف این دنیای جدید استفاده کند. در این سن همچنین کودک سعی دارد هر جسمی را به دهان فرو ببرد لذا از قرار دادن اجسام خطرناک و ریز در دسترس وی خودداری کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.