۱۶۴۴۹۹
۱۲۴۰
۱۲۴۰

تغذیه نوزاد با شیر مادر، بایدها و نبایدهای آن

تغذیه با شیر مادر سلامت ترین شروع برای نوزاد است. تغذیه با شیر مادر برای چند ماه اول زندگی نوزاد ضروری است.

تغذیه با شیر مادر سلامت ترین شروع برای نوزاد است. تغذیه با شیر مادر برای چند ماه اول زندگی نوزاد ضروری است. مراقبت های ویژه ای برای تحریک تولید شیر و اجتناب از عادات کاهش دهنده مواد مغذی مفید، نمونه های خوبی هستند.
مادران معمولا تمایل به کسب اطلاعات در خصوص شیردهی نوزاد دارند. کسب اطلاعات ضروری است اما گاهی مادرها سریع ترین راه را انتخاب می کنند. اگرچه موقعیت مادرها فرق می کند، اما توانایی شیردهی نوزاد نیز متفاوت است.

نکاتی که در ادامه ذکر شده است بایدها و نبایدهای مراقبت از نوزاد است.

بایدهای مادران شیرده
بلافاصله پس از زایمان به کودک شیر بدهید. شیردهی باید بعد از هر دو ساعت انجام شود. حتی اگر جریان شیر آهسته است یا کاملا مسدود شده است، تلاش کنید. هر چه بیشتر در ۷ تا ۱۰ روز اول سعی کنید، شیر راحت تر خارج خواهد شد.
شیردهی به نوزاد پس از حمام گرم، جریان شیر را بهبود می بخشد.
در محیط عمومی سعی کنید در یک محیط خصوصی به نوزاد شیر بدهید. ناراحتی و استرس شما در محیط عمومی باعث می شود نوزاد نتواند به درستی شیر بخورد.
هرگز زمان تغذیه کودک خود را به تاخیر نیندازید و منتظر گریه نوزاد نمانید. برای شیردهی نوزاد برنامه ریزی کنید. گریه آخرین نشانه گرسنگی است. موارد ابتدایی شامل فعالیت های دیگر است: نوزاد شروع به در آوردن زبان می کند؛ لیسیدن لب ها؛ آوردن دست نزدیک دهان، لیس زدن دست یا باز کردن دهان در جهت چپ و راست.
همیشه قبل از شروع شیردهی پوشک نوزاد را عوض کنید. نوزادان هنگامی که پوشک تمیز و خشک داشته باشند، بهتر شیر می خورند.
نوک پستان را همراه هاله اطراف سینه در داخل دهان نوزاد قرار دهید. جنبش زبان نوزاد بر روی هاله باعث تحریک تولید شیر می شود. قرار دادن نوک پستان باعث تورم نوک پستان و خونریزی می شود. به خاطر داشته باشید در چند هفته اول، شیردهی نباید باعث ایجاد درد و ناراحتی شود.
خودتان را تمیز نگه دارید. دست های خود را بشویید و قبل و بعد از هر دفعه شیردهی، سینه را با یک پارچه مرطوب پاک کنید. گاهی اوقات بی دقتی شما دلیل بیماری نوزاد می باشد.
استرلیزه فقط برای شیر خشک نیست، بلکه برای مادران شیرده نیز می باشد بنابراین پستانک نوزاد را به خوبی تمیز کنید.

همچنین، شیر مادر طعم غذای مصرفی شما را دارد. بنابراین چیزهای بیش از حد تند و یا با عطر و طعم بسیار قوی نخورید. این یکی از مهمترین راهنمایی های تغذیه با شیر مادر است که بسیاری از مادران نادیده می گیرند. مثل بزرگسالان، نوزادان نیز می توانند عطر و طعم را احساس کنند و ممکن است آن را دوست نداشته باشند. هیچ دارویی مصرف نکنید، مگر اینکه پزشک آن را تایید کرده باشد.

نبایدها برای مادران شیرده
فراموش نکنید از پد سینه استفاده کنید. ممکن است فکر می کنید به آنها نیازی ندارید، اما نیاز خواهید داشت. پدهای یکبار مصرف مناسب هستند، اما پدهای قابل شستشو عالی هستند!
فراموش نکنید که قبل از تعویض سینه، نوزاد را کامل شیر بدهید. انتهای شیردارای محتوای چربی و کالری بالایی برای نوزاد است. سینه دیگر را در شیردهی بعدی استفاده کنید تا تعادل برقرار شود. اگر طرف دیگر سخت است شیر را با شیردوش خارج کنید.
از خرید پمپاژ ارزان و بی اثر اجتناب کنید. ممکن است شیردوش گران باشد اما برای تمام فرزندان شما قابل استفاده است.
به نوزاد اجازه ندهید در طول شیردهی منظم بخوابد. اکثر نوزادان هر ۲ ساعت شیر می خورند. انتظار برای شیردهی باعث کاهش تولید شیر می شود.
بیخیال نشوید! ممکن است بخواهید شیردهی را متوقف کنید و از شیشه شیر استفاده کنید اما بیخیال نشوید! تلاش کنید. اعتماد به نفس داشته باشید و سعی کنید آرام باشید. نوزادان می توانند استرس را احساس کنند و این می تواند موجب شیردهی نامناسب شود.
شیردهی نوزاد در ابتدا بسیار دشوار است. با این حال، در عرض دو هفته همه چیز را فرا می گیرید.
ساختن یک زندگی و حمل یک روح در بدن به مدت نه ماه معنای جدیدی به کلمه شگفت انگیز می دهد. این مسئله باعث می شود فراموش کنید بارداری چقدر اذیت کننده است. لازم به ذکر نیست که مشکلات معمول بارداری چقدر زیاد هستند.

منبع: ماما طب

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.