گریه نکردن نوزادان، خطرناکه؟
گریه نوزاد از بدو تولد شروع شده و به تدریج بیشتر میشود،گریه نکردن نوزاد...
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به اینکه ۳ نوع گریه برای نوزادان وجود دارد که نوزاد بلافاصله پس از تشخیص باید به بیمارستان منتقل شود، گفت: گریه نکردن نوزاد خطرناک بوده و علت تنها ۲ درصد گریه نوزاد شیر است.
احمد شاهفرهت ظهر امروز در کنفرانس علمی تغذیه با شیر مادر در سالن کنفرانس بیمارستان رضوی اظهار کرد: گریه نوزاد از بدو تولد شروع شده و به تدریج بیشتر میشود،گریه نکردن نوزاد خطرناک است.
وی، وسیله یا خط ارتباطی شیرخوار با محیط یا مادر را گریه دانست و افزود: سه نوع گریه نوزاد از جمله گریه همراه با تب، استفراغ، اتساع شکم، گریه ضعیف همراه با ناله و گریه بلند همراه با انحراف چشمها وجود دارد که بلافاصله پس از تشخیص، نوزاد باید به بیمارستان منتقل شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه ضمن اشاره به اینکه در نوزادان نارس کولیک وجود ندارد، اضافه کرد: شیر مادر حاوی ترپیتوفان (یکی از انواع اسیدآمینهها) بیشتر است که سبب خواب نوزاد میشود.
شاهفرهت متذکر شد: علت تنها ۲ درصد گریه نوزاد شیر است و مابقی به عوامل دیگر مرتبط میشود.
اگر نوزاد هر نوع عفونت یا هر گونه مشکل مربوط به چشم، گوش یا بینی و یا اختلال در ریتم قلبی داشته باشد، بهتر است پدر و مادر از پزشک مشاوره بگیرند. دلایل بسیار دیگری وجود دارد که ممکن است سبب گریه کودک شود. به طور مثال می تواند به دلیل شکستگی در استخوان باشد که پدر و مادر ممکن است متوجه آن نشوند، یا به دلیل فشار بر سیستم عصبی و مغز، فتق و یا پیچیدن تارهای نازک مو به دور انگشتان دست یا پای کودک باشد، که همه این موارد ممکن است از دید پدر و مادر دور بماند.
اما این یک واقعیت است که کودکی که سالم است و به خوبی نیزتغذیه می شود ممکن است بدون وجود هر گونه مشکل خاصی شدیدا شروع به گریه کند. گریه می تواند ساعت ها ادامه یابد و والدین را به شدت نگران کند. این وضعیت در بین نوزادان بسیار شایع است و معمولا کولیک نامیده می شود. کولیک معمولا در کودکان زمانی که به سن 2 هفتگی می رسند شروع می شود و ممکن است تا سنین 3 تا 4 هفتگی (ماهگی) ادامه یابد. دلیل واقعی کولیک هنوز شناخته نشده است اما پزشکان به بعضی موارد اشاره دارند.
منبع:
فارس
نظر کاربران
عالی
پاسخ ها
سلام، ممنون از توجه و لطف شما