۱۷۱۹۹۷
۱۶۶۵
۱۶۶۵

تغذیه با شیر مادر، طریقه صحیح

یکی از تحولات مهم در تغذیه نوزادان در چند دهه اخیر ، بازگشت به تغذیه و با شیر مادر است.

یکی از تحولات مهم در تغذیه نوزادان در چند دهه اخیر ، بازگشت به تغذیه و با شیر مادر است. مادران جوان ضمن مراجعه به پزشک و مشورت با آشنایان با تجربه ، میتوانند روش صحیح شیر دادن به نوزاد را بیاموزند. نکات مهمی که رعایت آنها تغذیه با شیر مادر را برای نوزاد و مادر عملی و لذت بخش می سازد ، عبارتند از :
1 . آموزش کسب آمادگی :
در سه ماهه آخر دوره بارداری ، بهتر است در کلاس ها یا جلسات آموزشی که توسط زایشگاه ها و مراکز پزشکی درباره تغذیه با شیر مادر تشکیل می شود شرکت کنید و ضمن پیدا کردن دوستان جدید ، از تجربه مادران موفق استفاده کنید. در این جلسات ، مسایل مربوط به این روش و راه حل های مربوط مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
2 . خلوت کردن مادر با نوزاد :
مادرانی که در چند روز اول پس از تولد ، در یک اتاق و بدون حضور دیگران در کنار نوزاد خود زندگی می کنند ، فرصت و آمادگی بهتری برای تغذیه نوزاد به دست می آورند. نوزاد نیز در کنار مادر و در محیطی آرام ، آمادگی بیشتری برای گرفتن سینه مادر پیدا میکند.
3 . شیردادن در هنگام نیاز :
مادرانی که طبق نیاز نوزاد و در دفعات متعدد به او شیر می دهند ، در کار تغذیه نوزاد موفق تر از مادرانی هستند که شیر دادن را طبق برنامه ساعتی انجام می دهند. تعداد دفعات شیر دادن در تولید و ترشح شیر ، مهمتر از مدت شیر دادن است. شیر دادن مطابق با تقاضای نوزاد ، ترشح شیر را آسان می کند و مادر و نوزاد از آن لذت می برند. کمتر مشاهده شده است که در این شیوه سینه مادر دچار عفونت شود.
4 . مشورت با پزشک و پرستاران آزموده :
بیمارستان ها و زایشگاه ها معمولا پس از تولد نوزاد ، خدمات مشورتی برای مادران جوان عرضه می کنند. این خدمات مخصوص مادرانی است که اولین نوزاد خود را به دنیا آورده اند. مشاوران تغذیه طرز خوابیدن یا نشستن و بغل کردن نوزاد را در هنگام شیر دادن به مادر می آموزند.
و به او یاد می دهند چگونه نوزاد را برای گرفتن سینه ترغیب کرده و از سنگین شدن سینه و زخم شدن سر سینه جلوگیری نمایند. مادرانی که در شیر دادن به فرزند خود ، مشکل دارند و از آن لذت نمی برند یا آن را عملی نمی بینند ، بیشتر کسانی هستند که به موقع از این مشورت ها استفاده نکرده اند.
۵ . پرهیز از شیردادن در اتاق شلوغ :
شیر دادن را نباید یک روش ساده تغذیه دانست ، بلکه هنری است که مادر با آموختن آن میتواند با میل و رغبت به انجام آن بپردازد. یکی از دلایل مهم در عدم توفیق مادران در امر شیردادن ، مشغله و گرفتاری زیاد آنهاست که وقت و حوصله کافی برای آنها باقی نمی گذارد.
به این مادران باید آموخت که در حد امکان فعالیت های خود را برای مدتی به سایر افراد خانواده واگذار کنند تا وقت و نیروی بیشتری برای رسیدگی و توجه به نوزاد داشته باشند. در هفته اول بهتر است مادر تمام وقت خود را صرف کاری کند که از دیگران ساخته نیست ، یعنی توجه و ابراز عشق مادری به نوزاد.
6 . خوابیدن در کنار نوزاد :
در هفته های اول پس از تولد ، خواب نوزاد در طول شب کامل نیست و چندین بار برای شیرخوردن بیدار می شود. اگر مادر در کنار نوزاد بخوابد ، شیر دادن به او برایش آسانتر است.
مادری که نزدیک نوزاد خوابیده است ، با شنیدن صدای نوزاد ، بلافاصله پیام او را دریافت می کند و به سرعت او را بغل کرده و شیر می دهد. دور بودن از نوزاد صدای او را دیر به گوش مادر می رساند و نوزاد را مجبور می کند برای جلب توجه ، صدای گریه خود را بلندتر کند.
شنیدن این صدا برای مادر ناراحت کننده است. اگر نوزد را در کنار خود بخوابانید ، برنامه هماهنگ و موزونی بین شما و بیداری نوزاد به وجود می آید و قبل از این که صدای گریه نوزاد بلند شود ، در حالت نیمه خواب شروع به شیردادن به او می کنید. در این حالت گریه نوزاد بلند نمیشود و برای سایر افراد خانواده مزاحمت و بد خوابی پیش نمی آید.
در ماه های اول ، شیردادن به نوزاد ، به حوصله و وقت زیادی نیاز دارد. توجه و صرف وقت در این امر ، شروع خوبی برای ادامه یک برنامه منظم و سالم تغذیه در ماه های آینده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.