۱۸۲۷۸۴
۲۸۰۵
۲۸۰۵

زردی نوزاد تا چه میزان طبیعی است؟

زردی نوزاد تا چه میزان طبیعی است؟ زردی نوزاد تا چه زمانی نگرانی ندارد؟ آیا هر نوع علائم زردی در نوزاد نیاز به درمان دارد؟

زردی نوزاد تا چه میزان طبیعی است؟ زردی نوزاد تا چه زمانی نگرانی ندارد؟ آیا هر نوع علائم زردی در نوزاد نیاز به درمان دارد؟ از کجا بفهمیم که زردی نوزاد طبیعی بوده و نیازی به درمان ندارد؟ از کجا بدانیم که زردی نوزاد ، یک مشکل بوده و نیاز به درمان دارد؟ زردی نوزاد معمولا از چه زمانی پس از تولد شروع می شود؟ از کجا بدانیم که زردی نوزاد تازه متولد شده ، به عنوان بیماری محسوب نمی شود و صرفا یک مساله عادی و طبیعی به حساب می آید؟
زردی نوزادان یکی از مشکلاتی است که در بدو تولد معمولا خانواده ها را درگیر خود کرده و می تواند موجب نگرانی هایی برای خانواده ها گردد و ممکن است این موضوع برای برخی از خانواده ها حتی نگران کننده تر باشد. سؤالی که خانواده های دارای نوزاد با زردی دارند احتمالا این است که با زردی نوزاد چه کنند؟ آیا زردی نوزاد طبیعی است و نیازی به انجام هیچ کاری نیست یا اینکه زردی نوزاد یک مشکل جدی بوده و بایستی نسبت به درمان سریع آن اقدام نمود؟
از آن جایی که زردی نوزادان می تواند یکی از دغدغه های خانواده ها بوده و حتی در برخی از خانواده ها به یک مشکل اساسی تبدیل شود در این مطلب سعی می کنیم در مورد شرایطی که زردی نوزاد می تواند طبیعی بوده و جای نگرانی نداشته باشد صحبت کنیم. این احتمال وجود دارد که در خیلی از شرایط ، زردی نوزاد یک حالت طبیعی باشد اما عدم اطلاع خانواده ها از این موضوع ممکن است آن ها را دچار افکار نگران کننده و اقدامات غیر ضرور بکند. اما از کجا بدانیم که زردی نوزاد ما دارای روند طبیعی بوده و مشکل حادی محسوب نمی گردد؟ در این مطلب یک راه حل بسیار ساده در این باره ذکر می شود و امید می رود که در رفع نگرانی خانواده های بسیاری مفید واقع شود.
معمولا زردی نوزاد از روز سوم پس از تولد در آن ها مشاهده می شود. زردی طبیعی نوزادان معمولا به دلیل آغوز شیر مادر اتفاق می افتد. زردی طبیعی نوزاد معمولا مدت یک هفته یا هفت روز طول می کشد. اگر این هفت روز را با سه روز پس از تولد که زمان آغاز زردی است جمع کنیم مدت ۱۰ روز می شود. معنی این عبارت آن است که معمولا زردی نوزاد تا ۱۰ روز پس از تولد ، طبیعی بوده و جای هیچگونه نگرانی ندارد. به عبارت بهتر ، زردی طبیعی نوزاد معمولا از روز سوم پس از تولد شروع می شود و در مدت یک هفته پس از آن کم کم از بین می رود.
اگر زردی نوزاد حالت طبیعی داشته باشد معمولا بایستی پس از ۱۰ روز که از تولد نوزاد گذشت ، آثار آن نیز از بین برود و اگرچه ممکن است یک حالت بسیار خفیف زردی در نوزاد وجود داشته باشد اما حالت شدت ندارد و این حالت خفیف هم به مرور زمان از بین می رود. در این حالت می توان گفت که نوزاد دارای زردی طبیعی بوده و مشکل حادی محسوب نمی گردد و نیاز به درمان خاصی هم ندارد. البته در این حالت برای رفع سریعتر زردی نوزاد می توان بدن نوزاد را با عرق کاسنی شستشو داد و در کنار آن کمی از عرق کاسنی (در حد خیلی کم) به نوزاد داد و ضمنا خود مادر شیرده نیز از عرق کاسنی بخورد که انجام این اعمال در تسریع رفع زردی نوزاد مؤثر می باشند.
چنانچه زردی نوزاد پس از گذشت ۱۰ روز از تولد او از بین نرود و حتی شدیدتر نیز بشود ، چاره چیست؟ در این حالت می توان گفت که احتمالا زردی نوزاد حالت طبیعی ندارد و بهتر است که مورد درمان قرار گیرد. اما اگر چنانچه زردی نوزاد پس از گذشت حدود ۱۰ روز بعد از تولد از بین رفته یا به طور چشمگیری کاهش یابد و احیانا فقط حالت بسیار خفیف داشته باشد در این صورت می توان گفت که زردی نوزاد یک مساله کاملا طبیعی و عادی بوده و نیاز به هیچ درمان خاصی نیز ندارد.
پس هر زردی نوزاد را نباید به عنوان مشکل تلقی کرده و خدای ناکرده آشفته شد. حالت بسیار خفیف زردی نوزاد ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد که آن هم جای هیچ نگرانی ندارد. اما پس از گذشت ۱۰ روز از تولد در صورتی که مشاهده شود که زردی نوزاد رفته رفته تشدید می شود در این صورت حتما موضوع را جدی تلقی نموده و به دنبال درمان آن باشید.
درمان زردی نوزاد هم معمولا یا از طریق تاباندن اشعه لامپ مهتابی (طب جدید) یا از طریق حجامت پشت گوش نوزاد (طب سنتی) انجام می شود. لازم به ذکر است که روش طب سنتی یعنی حجامت پشت گوش جهت درمان زردی نوزاد به مراتب بهتر و سالمتر از روش طب جدید (قرار دادن نوزاد در زیر اشعه لامپ مهتابی) می باشد.
شاید برای خانم های محترم و خانواده آن ها این سؤال نیز مطرح باشد که یک مادر باردار در دوران بارداری چه کار می تواند انجام دهد تا نوزاد دچار زردی نشده و یا فقط دچار زردی عادی و طبیعی بشود؟ در پاسخ باید گفت که مراقبت مادر باردار از کبد خود ، بهترین راه جلوگیری از زردی نوزاد می باشد. یکی از بهترین روش های مراقبت از کبد مادر باردار خوردن کاسنی یا مصرف عرق کاسنی در دوران حاملگی توسط مادر باردار می باشد. در این زمینه می توانید مطالب چهار تاثیر مثبت کاسنی بر جنین و مصرف عرق کاسنی در بارداری و حاملگی را مطالعه نمایید.
مادران باردار از خوردن هرگونه مواد غذایی که برای کبد آن ها مضر باشد من جمله انواع فست فود و ... در طول دوران بارداری خودداری نمایند که این کار علاوه بر اینکه می تواند باعث زردی نوزاد شود بر روی زیبایی جنین نیز تاثیر منفی می تواند داشته باشد.
منبع: ۲ زندگی

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.