۱۹۳۰۶۴
۱۹۲۳
۱۹۲۳

کمک های اولیه به نوزاد، موارد بحران

اولین کاری که می‌کنید حفظ آرامش خودتان و فریاد زدن برای کمک است.

اولین کاری که می‌کنید حفظ آرامش خودتان و فریاد زدن برای کمک است. اگر نوزاد هنوز در حال نفس کشیدن است او را در حالت موقعیت بازیابی قرار دهید. یادگیری کمک های اولیه به نوزاد چیزی است که شما اگر انتظار نوزادی را می‌کشید یا در اطرافیانتان نوزادی وجود دارد ضروری است.

در لحظات اورژانسی چه کاری باید کرد

کمک بخواهید و با حفظ خونسردی و به سرعت ادامه دهید.
آیا نوزاد شما به هوش است؟ نام او را بگویید و به کف پایش ضربه بزنید. نوزاد را نلرزانید و اگر جوابی نمی‌دهند نفس کشیدن فرزندتان را چک کنید.
برای چک کردن تنفس نوزاد کف دستتان را بر روی پیشانی نوزاد بگذارید و کمی سرشان را به عقب ببرید. با یک انگشت دهان نوزاد را باز کنید و گوش یا گونه‌تان را به دهانش نزدیک کنید. حدود ده ثانیه صبر کنید تا یا صدای نفس کشیدن را بشنوید یا آن را احساس کنید.
اگر نوزاد نفس نمی‌کشد احیا را شروع کنید. اگر کسی همراه شما است باید با اورژانس تماس بگیرد. اگر تنها هستید یک دقیقه عملیات احیا را انجام دهید و بعد با اورژانس تماس بگیرید.
اگر نوزاد نفس می‌کشد اما به هوش نیست او را در موقعیت بازیابی قرار دهید و با اورژانس تماس بگیرید.

احیا برای نوزاد تا دوازده ماهگی

نفس بکشید و لبهایتان را بر روی دهان و بینی نوزاد قرار دهید. به آرامی برای یک ثانیه بدمید. به حدی که قفسه‌ی سینه‌ی نوزاد کمی بالا بیاید.
دهانتان را کنار بکشید و اجازه دهید قفسه‌ی سینه پایین برود. پنج بار تنفس احیا را انجام دهید.
سپس سی بار فشار بر قفسه‌ی سینه باید انجام شود. دو انگشت خود را روی مرکز قفسه‌ی سینه‌ی نوزاد بگذارید و دقیقا روی استخوان بگذارید. بعد به اندازه‌ی یک سوم عمق قفسه‌ی سینه آن را به پایین فشار دهید. سی بار این کار را نسبتا سریع انجام دهید، تقریبا هر دو ثانیه یک بار. دست دیگر را بر روی پیشانی نوزاد قرار دهید تا راه نفس کشیدن او باز باشد.
سپس دو تنفس احیایی دیگر داشته باشید و این چرخه‌ی سی تایی را دوباره تکرار کنید و در نهایت دو تنفس احیایی دیگر. تا زمانی که نوزاد به شما پاسخ دهد یا به هوش بیاید و یا کمک به شما برسد.

موقعیت بازیابی برای نوزاد

اگر نوزاد نفس می‌کشد اما بیهوش است شما باید او را در موقعیت بازیابی قرار دهید. نوزاد را در آغوشتان به حالت گهواره‌ای نگه دارید اما به صورتی که سرش پایین‌تر از بدنش قرار بگیرد. پاسخ‌دهی نوزاد، نبض و تنفس نوزاد را تا رسیدن کمک چک کنید.

چطور با موقعیت‌های خاص روبرو شویم

خفه شدن نوزاد از تولد تا دوزاده ماهگی
با ضربه آن را بیرون بیاورید. نوزاد را بر روی ران خود بگذارید و تا پنج ضربه به کمر او بزنید. سپس نگاه کنید تا ببینید می‌توانید شی‌ای که در راه گلو قرار گرفته را خارج کنید یا نه.
دهان را دیدن یک شی واضح چک کنید. انگشتتان را به داخل دهان نبرید چرا که ممکن است آن را به پایین هل دهید.
اگر همچنان راه نفس بسته است سعی کنید تا پنج فشار بر روی قفسه سینه بیاورید. نوزاد را بچرخانید و در همان حال که سرش را پشتیبانی می‌کنید دو انگشت را بر روی استخوان قفسه‌ی سینه بگذارید؛ تقریبا یک انگشت پایین‌تر از خط وصل کننده‌ی نوک سینه‌ها به هم. با حرکت سریع به سمت داخل و بالا انگشتتان را فشار دهید. وقتی شی بیرون آمد کارتان را متوقف کنید.
چنان‌چه راه تنفس پس از سه بار انجام مراحل بالا هنوز باز نشده است با نوزاد به سمت اورژانس راهی شوید و با شماره‌ی آن تماس بگیرید.
تب
دمای بالای بدن، تب، راه مبارزه با عفونت است. برای نوزاد و کودکان دمای بالاتر از ۳۸ درجه سانتی‌گراد تب محسوب می‌شود. تب با دمای بالا می‌تواند باعث تشنج شود پس مراقب باشید تا دمای بدن کودک را به سرعت پایین بیاورید.
دُز دقیق دارو را برای نوزادتان استفاده کنید. به هیچ‌وجه بیشتر از حد گفته شده دارو به کودکتان ندهید. همچنین می‌توانید با در آوردن لباس‌های نوزاد و یک اسفنج مرطوب (نه سرد) به پایین آمدن دمای بدن فرزندتان کمک کنید. اگر همچنان نگران هستید و فکر می‌کنید روش‌هایتان تاثیری ندارد به پزشک مراجعه کنید.
اگر نوزاد دچار تشنج ناشی از تب شود بدنش سفت می‌شود. هوشیاری خود را از دست می‌دهد وممکن است دست و پاهایش بلرزد. به سرعت نوزاد را در حالت موقعیت بازیابی قرار دهید و راه تنفسی آن‌ها را باز نگه دارید. اگر اولین تشنج است یا بیشتر از پنج دقیقه طول کشید هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید. تشنج‌های ناشی از تب بیشتر مانند یک آژیر خطرند و معمولا اثرات بلندمدت ندارند.
سوختگی
محل سوختگی را برای حداقل ده دقیقه در مسیر آب سرد جاری بگذارید تا خنک شود و درد را کمتر کند. ممکن است خیلی طولانی به نظر برسد اما ده دقیقه حداقل این زمان است. زخم سوختگی ممکن است متورم شود برای همین لباس‌های تنگ را بیرون بیاورید. بعد از این‌که محل زخم خنک شد آن را با یک تکه پلاستیک به صورتی که با زخم در تماس نباشد بپوشانید تا عفونت نکند. نوزاد را برای معاینه نزد پزشک ببرید.
مننژیت
همه‌ی نوزادان ممکن است تمام علائم این بیماری که البته خیلی سریع رشد می‌کند را تجربه نکنند. نشانه‌های اولیه‌ی آن دمای بالا و مفاصل سفت است. دست و پاهای سرد، رنگ پریده‌ی پوست و بی‌خوابی دیگر نشانه‌های آن است. بعضی از نوزادان ممکن است خواب‌آلود باشند یا با صدای بلند گریه کنند و در عین حال نخواهند که کسی لمسشان کند.
نشانه‌های کلاسیک مننژیت جوش‌های قرمز یا بنفشی هستند که اگر یک لیوان روی آن‌ها بکشید پاک نمی‌شوند. البته این نشانه‌ها تا زمانی که بیماری تا حد مسموم کردن خون پیشرفت کرده است دیده نمی‌شوند.
همه دچار این جوش‌ها نمی‌شوند و خون همه دچار مسمومیت نمی‌شود. اگر شما احتمال مننژیت می‌دهید صبر نکنید تا لکه‌های پوستی ظاهر شوند، با اورژانس تماس بگیرید یا خودتان را به پزشک برسانید و اگر لازم بود تب نوزاد را پایین بیاورید از ایپوبروفن یا پاراستامول با تجویز پزشک استفاده کنید.

منبع: نینیکس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.