واکنش نوزاد سالم، نسبت به محرک ها چیست؟
نوزاد سالم معمولا در اثر محرکها، واکنش هایی (حرکات غیر ارادی) از خود نشان میدهد. وجود این واکنش ها برای حیات نوزاد ضرورت دارد.
واکنش نوزاد سالم به محرک ها چیست؟ نوزاد سالم معمولاً در اثر محرک ها، واکنش هایی (حرکات غیر ارادی) از خود نشان میدهد. وجود این واکنش ها برای حیات نوزاد ضرورت دارد. اگر می خواهید این واکنش ها را بشناسید و از آن ها و دلایلشان آگاهی پیدا کنید در ادامه مطلب همراه ما باشید.
پزشک معمولاً بلافاصله بعد از تولد تعدادی از این واکنش ها را آزمایش می کند. وجود این واکنش ها نشانۀ حالت عمومیخوب و سلامت سیستم عصبی نوزاد می باشد. این واکنش ها عبارت است از:
واکنش گرفتن
اگر انگشت خود را درون دست نوزاد قرار دهید، نوزاد در حالی که انگشت شما را در دست دارد، دست خود را محکم میبندد، به طوری که می توان او را با آن بلند کرد و نوزاد وزن خود را تحمل می کند.
واکنش راه رفتن
اگر نوزاد را در حالت ایستاده نگه دارید به طوری که پاهایش با جایی سفت تماس پیدا کند، عمل راه رفتن به طرف جلو را به آهستگی انجام می دهد. نوزاد ممکن است واکنش از پله بالا رفتن را نیز انجام دهد و پاهایش را بالا ببرد.
واکنش مورو
اگر نوزاد را در حالت نیمه نشسته قرار دهیم و اجازه دهیم که سر نوزاد ناگهان لحظه ای به پایین بیفتد، در این هنگام نوزاد دست ها و بازوهای خود را به طور قرینه باز و به خارج میبرد و شست های خود را میبندد، سپس دست ها و بازوهای خود را جمع و تا می کند.
اگر صدای بلند و ناگهانی نیز ایجاد شود، نوزاد این واکنش را از خود نشان میدهد. این واکنش نشانۀ طبیعی بودن مغز و عضلات نوزاد میباشد. اگر این رفلکس بدون قرینه باشد نشانۀ شکستگی استخوان ترقوه یا صدمۀ شبکۀ عصبی بازو (براکیال) یا فلج یک طرف بدن می باشد.
واکنش تونیک گردن
حرکات دست و پاهای نوزاد شدیداً تحت تاثیر حرکت سر نوزاد قرار دارد، بنابراین اگر نوزاد در حالت آرامش به پشت خوابیده باشد و سر او را ناگهان بهیک طرف برگردانیم، بازو و ساق پای طرف مقابل خم میشود. نوزاد این واکنش را در یک ماهگی کاملاً انجام میدهد و تا شش ماهگی ادامه خواهد داشت.
واکنش ریشه ای
اگر گونۀ یک طرف صورت نوزاد را با انگشت به آرامی لمس کنیم، نوزاد سر خود را به آن طرف میگرداند. بر مبنای این واکنش است که اگر نوک پستان مادر بهگونۀ نوزاد تماس پیدا نماید، نوزاد دهان خود را بهطرف نوک پستان می برد. وجود واکنش مکیدن و بلعیدن، در موفقیت تغذیۀ نوزاد با شیر مادر مؤثر است.
واکنش چشمک زدن
نوزاد ممکن است در مقابل محرکهای مختلف چشمک بزند،به طور مثال اگر نوک بینی نوزاد را لمس نماییم او چشمک می زند.
توجه
هیچ مادری نباید نگران باشد که چرا نوزاد او چنین واکنش هایی را نیاموخته است و یا به طور کامل انجام نمیدهد، زیرا آن چه ذکر شد واکنش هایی است که به طور معمول در نوزادان وجود دارد و انجام کامل آن برای همۀ نوزادان ضرورت ندارد. هر کودکی از همان لحظۀ تولد یک فرد مستقل است و شبیه کودک دیگر نیست.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼