آلرژی غذایی نوزادان، راهنما برای تشخیص
برخی مادران فکر می کنند که چون شیر می دهند باید رژیم غذایی خاصی داشته باشند.
برخی مادران فکر می کنند که چون شیر می دهند باید رژیم غذایی خاصی داشته باشند . مادری که شیر می دهد مانند دیگران باید به قدر کافی کالری اضافی دریافت نماید تا انرژی کافی برای تولید شیر داشته باشد. همچنین توصیه می شود که ویتامین های دوران بارداری را نیز در طی دوران شیردهی ادامه دهد . سوء تغذیه مادر ممنوعیتی برای شیردهی محسوب نمی شود .
-مادران از همه انواع مواد غذایی به منظور تولید شیر برای شیرخوارانشان استفاده می کنند .
پرهیز از هیچ ماده غذایی مطرح نیست ، مگر این که مادر یا شیرخوار نسبت به آن واکنش آلرژیک داشته باشند .
-مادرانی که شیر می دهند احساس تشنگی بیشتری دارند که باعث تداوم دریافت مایعات کافی می شود . هیچ گونه اطلاعی مبنی بر این که افزایش حجم مایعات دریافتی حجم شیر را افزایش می دهد در دسترس نیست ، بنابراین مادران نباید در نوشیدن مایعات زیاده روی کنند .
-الزامی نیست که مادران شیر بنوشند تا شیر تولید کنند چرا که تشنگی آنان با هر نوع نوشیدنی ازجمله آب برطرف می شود .
-کلسیم نه تنها در شیر و فرآورده های آن ، بلکه در بسیاری از مواد غذایی دیگرهم هست مانند انواع کلم (بروکلی، کلم پیچ ، کلم دلمه ای) اسفناج، خربزه ، شلغم و برگ آن ، خردل ، بادام و ماهی های کنسرو شده.
آلرژی غذایی شیرخوار
معمولا" شیرمادر واکنش های آلرژیک در شیرخواران ایجاد نمی کند ، اما مادران گاهی اوقات نگران این هستند که شیرخوارشان نسبت به آن چه که می خورند و از شیرشان عبورمی کند حساسیت داشته باشد . فقط ۲ یا ۳ درصد شیرخوارانی که انحصارا" با شیرمادر تغذیه می شوند واکنش آلرژیک نشان می دهند که اکثرا" نسبت به شیرگاو موجود در رژیم غذایی مادر است . در این موارد در شیرخوار نشانه های کولیک شدید ، ناراحتی شکمی و یا راش های جلدی مانند اگزما و یا خارش بروز کرده و یا عکس العمل او به صورت استفراغ ، اسهال شدید (گاهی همراه با خون در مدفوع) یا تنفس سخت است که تا چند ساعت بعد از شیرخوردن طول می کشد . اگر شما با این نشانه ها روبرو شدید با پزشک متخصص کودکان تماس بگیرید . در موارد نادر درشیرخواران تغذیه شده با شیرمادر، حساسیت به شیرگاو می تواند شدید یا کشنده باشد . آلرژی به شیرگاو به تدریج در بیشتر شیرخواران برطرف می شود ، در حالی که حساسیت غذایی به سایر مواد ممکن است در تمام طول زندگی باقی بماند .
نشان داده شده که تغذیه انحصاری با شیرمادر در 6 ماه اول زندگی سبب کاهش شدت آلرژی غذایی در شیرخوارانی که درخانواده آنان سابقه حساسیت وجود دارد ، می شود . تغذیه انحصاری با شیرمادر، یا مجموعه ای از تغذیه با شیرمادر و شیرهای مصنوعی هیدرولیز شده می تواند ریسک بروز اگزما ، خشکی و تحریک پوستی را کاهش دهد .
در حال حاضر شواهدی موجود نیست که پرهیز از غذاهای خاص در دوران شیردهی بتواند شیرخوار را از ابتلا به آلرژی یا آسم محافظت نماید. تنها استثناء اگزما است و پرهیز از برخی غذاهای خاص ممکن است خطر بروز اگزما در شیرخواران را کاهش دهد . اگر در خانواده شما سابقه حساسیت شدید غذایی وجود دارد ، بهتر است نسبت به محدودیت دریافت شیر و لبنیات، ماهی ، تخم مرغ ، بادام زمینی و سایر مغزها در دوران بارداری و شیردهی توجه داشته باشید .
شیرخوار خود را به دقت از نظر راش های پوستی ، مشکلات تنفسی ، مدفوع غیرعادی یا سایر نشانه های آلرژی پایش کرده و پزشک متخصص کودکان خود را در جریان سابقه پزشکی خانواده قرار دهید .
راهنما برای تشخیص و درمان آلرژی به پروتئین شیر گاو در شیرخواران
تغذیه با شیرمادر به عنوان بهترین انتخاب برای تغذیه شیرخوار بوده و برای حداقل ۶ ماه اول زندگی به طور انحصاری توصیه می شود . میزان بروز آلرژی به پروتئین شیر گاو در شیرخوارانی که انحصارا" با شیرمادر تغذیه می شوند در مقایسه با آن ها که از شیر مصنوعی استفاده می کنند کمتر است. در حقیقت فقط حدود ۵/۰ % گروه اول واکنش های کلینیکی قابل برگشت نسبت به پروتئین شیرگاو دارند که بیشتر آن هم خفیف تا متوسط است . این مسئله ممکن است به این دلیل باشد که سطح حضور این پروتئین در شیرمادر۱۰۰۰۰۰ مرتبه پایین تر از مقداری است که در شیرگاو وجود دارد. علاوه بر این وجود عوامل ایمنی بخش در شیرمادر، و اختلاف میکروب های نرمال روده درشیرخوارانی که شیرمادر می خورند و آنانی که شیرمصنوعی دریافت می کنند، ممکن است در تفاوت میزان شیوع این نوع آلرژی در این دو گروه تأثیر داشته باشد . مهم ترین نشانه های آلرژی به پروتئین شیر گاو در شیرخواری که انحصارا" با شیرمادر تغذیه می شود در جدول ۱ لیست شده است و شامل تظاهرات پوستی و گوارشی است .
فرم شدید آلرژی به پروتئین شیر گاو در شیرخوارانی که انحصارا" با شیرمادر تغذیه می شوند بسیار نادر است. مواردی که به طور معمول اتفاق می افتد درماتیت اتوپیک شدید همراه با از دست دادن پروتئین و تأخیر رشد است . در این موارد افزودن پروتئین شیر گاو به رژیم غذایی شیرخوار ( به عنوان مثال در تغذیه تکمیلی ) ممکن است علائم را تشدید کند . بیمارانی که علائم هشداردهنده دارند باید برای بررسی های تشخیصی و درمان به پزشک فوق تخصص آلرژی کودکان ارجاع داده شوند . در این شیرخواران تشخیص هایی به جز آلرژی به پروتئین شیر گاو نیزبسیار محتمل است و تشخیص قطعی نباید به تأخیر افتد . تغذیه با شیرمادر باید برای پیشگیری اولیه از آلرژی تشویق شود ، ولی شیرخواران تغذیه شده با شیرمادر که آلرژی به پروتئین شیر گاو در آنان ثابت می شود باید از آلرژن ها پرهیز کنند . شواهدی وجود دارد که نشان می دهد پروتئین های شیر، تخم مرغ ، بادام زمینی و گندم در شیرمادر ترشح می شود و ممکن است واکنش های جانبی در طی تغذیه انحصاری با شیرمادر در شیرخواران حساس شده ، ایجاد کند. به دلیل فواید فراوان شیرمادر برای شیرخوار و مادر ، پزشکان باید به مادران توصیه کنند که شیردادن
را ادامه دهند ولی از مواد غذایی عامل حساسیت اجتناب کنند .
مطالعاتی که در مورد پرهیز از خوردن تخم مرغ شده حاکی از آن است که در شیرخواران مبتلا به درماتیت اتوپیک خطر حساس بودن به شیر ۴ برابر بیشتر و به تخم مرغ ۸ بار بیشتراز سایر شیرخواران می باشد. نشان داده شده که سن شروع ارائه اولین غذاهای جامد و تنوع آن ها اثری بر میزان بروز درماتیت اتوپیک ندارد . به هر حال در مورد کاهش مصرف تخم مرغ در شیرخواران علامت دار ، اطلاعی در دست نیست.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼