رفلاکس نوزادان چه موقع خوب میشود؟
رفلاکس نوزاد زمانی رخ میدهد که محتویات معده به مری وارد شوند. یکی از شایعترین مشکلات کودکان زیر ۲ سال رفلاکس محسوب میشود.
رفلاکس نوزاد زمانی رخ میدهد که محتویات معده به مری وارد شوند. یکی از شایعترین مشکلات کودکان زیر ۲ سال رفلاکس محسوب میشود. اگر این حالت بالا آوردن گاهی اتفاق بیفتد اهمیت نداشته و مشکلی ایجاد نمیکند؛ اما در صورتی که این حالت تکرار شونده و دائمی باشد باید درمان شود.
علائم رفلاکس نوزاد
رفلاکس نوزاد که در اثر ورود محتویات معده به مری ایجاد میشود، تولید استفراغ را در نوزاد به دنبال دارد. به تدریج علائم و عوارض مختلفی نیز بر روی آن اضافه میشوند. دانستن علائم این مشکل برای مراجعه به پزشک و تشخیص صحیح کمک میکند.
این علائم شامل:
کمردرد در هنگام غذا خوردن و یا بعد از آن
سرفه
ذاتالریه
عدم وزن گیری
اشکال در بلع
کولیک
عدم تمایل به شیر خوردن و یا بد شیر خوردن
اختلال در رشد کودک
کاهش وزن
مشکلات تنفسی در نوزاد
خسخس سینه و تحریکپذیری پس از تغذیه نوزاد
یک یا دو و یا برخی از این علائم ممکن است در نوزاد شما وجود داشته باشند. در صورت وجود استفراغ جهنده یا تغییر رنگ استفراغ و یا وجود خون در مدفوع و یا علائم کم آبی قطعاً بایستی به پزشک مراجعه نمایید.
تشخیص رفلاکس نوزادان
تشخیص با ارائه توضیحات والدین به دست میآید؛ اما در صورت شدت وضعیت رفلاکس نوزاد امکان بررسی به وسیله تستهای آزمایشگاهی، آندوسکوپی، عکسبرداری و بررسی PH مری امکانپذیر است.
درمان رفلاکس نوزادان
درمان رفلاکس نوزاد بسته به سن و شدت علائم نوزاد شامل موارد زیر میباشد:
-تغییرات رژیم غذایی
-زمانهای دارویی
-عمل جراحی
در درجه اول تغییرات غذایی گام اول درمان محسوب میشوند. این تغییرات در بهبود وضعیت نوزاد بسیار تأثیرگذار بوده و گاهی با این کار به سرعت بهبودی حاصل میشود.
تغییرات تغذیهای درمان رفلاکس نوزاد
نکته مهم در تغذیه این کودکان کاهش حجم تغذیه در هر بار و سپس آروغ کودک و مجدداً ادامه تغذیه است.
این نوزادان در وسط شیر خوردن حتماً بایستی آروغشان گرفته شود. ممکن است بنا به توصیه پزشک به شیر، برنج اضافه شود. اضافه کرد برنج به شیر مادر، توسط استفاده از شیشه شیر، با نسبت تجویز شده توسط پزشک باید انجام شود.
پس از شیر خوردن کودک را به آرامی حرکت دهید. تا ۳۰ دقیقه او را صاف در آغوش نگه داشته تا از وجود رفلاکس نوزاد جلوگیری نمایید. به خاطر داشته باشید هیچگاه کودک در حالت خوابیده تغذیه نکند.
تغییرات سبک زندگی برای درمان رفلاکس نوزاد شامل تغییرات در خواب:
برنامه منظمی برای خوابیدن کودک خود در نظر بگیرید. این نظم در آرامش و تنظیم و پایداری وضعیت جسمی کودک تأثیر بسیار مثبتی میگذارد. هنگام خواب کودک را به پشت نخوابانید. بلکه بهصورت دمر یا به پهلوی چپ بگذارید. البته در این حالت بایستی مراقب تنفس کودک بوده و نوزاد را زیر نظر داشته باشید.
دادن ماساژ به کودک باعث تحریک عصب واگ شده و کمک به تقویت سیستم تنفس و گوارش کودک میکند.
به این منظور از روغن نارگیل یا زیتون برای ماساژ شکم نوزاد استفاده نمایید. ماساژ شکم نوزاد به مدت ۳-۴ دقیقه در جهت عقربههای ساعت، سپس به مدت ۲ دقیقه برعکس به آرامی باید انجام شود. بعد از آن ماساژ دست و پای نوزاد را طولانیتر و کمی محکم ادامه دهید. این کار را هر روز ۲-۳ بار انجام دهید. در ضمن دادن ورزش به کودک نیز باعث تقویت عضلات میشود و در پیشگیری از رفلاکس اسیدی نقش دارد. کودک را به پشت بخوابانید و پاهای کودک را در دست گرفته و یک به یک حرکت دهید، این کار شبیه به انجام پا دوچرخه است.
تاثیر ورزش بر روی رفلاکس نوزاد
استفاده از برخی مواد غذایی دیگر نیز در این زمینه کمککننده است؛ مثل :
سرکه سیب، بابونه، روغن نارگیل، نعناع فلفلی، زیره سبز، رازیانه، بادیان رومی، اسطوخودوس، جوششیرین، زنجبیل.
درمان دارویی در زمانی که با راهکارهای تغییرات ایجادشده، همچنان نوزاد دچار مشکل و ناراحتی است، بنا به توصیه پزشک انجام میشود. در موارد بسیار خاصی که با هیچ ترفندی بهبودی حاصل نمیشود، انجام اعمال جراحی صورت میگیرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼