۲۰۰۸۹۴
۱۸۷۱
۱۸۷۱

دل درد نوزاد، چه دلایلی دارد؟

دل درد مهمترین دلیل گریه نوزادان است. اگر نوزادی سیر است و جایش خیس نیست اما مدام گریه می‌کند، احتمالا مشکلش دل درد است.

دل درد مهمترین دلیل گریه نوزادان است. اگر نوزادی سیر است و جایش خیس نیست اما مدام گریه می‌کند، احتمالا مشکلش دل درد است. اما دل درد نوزاد چه دلایلی دارد و چطور می توان آن را درمان کرد؟
از مهمترین دلایل دل درد نوزادان می‌توان به این موارد اشاره کرد:
- ریفلاکس
- کولیک
- یبوست
- نفخ
- آنفلوانزای معده
- عفونت

ریفلاکس نوزاد
وقتی نوزاد کمی بعد از شیر خوردن دل درد می گیرد و کمی از شیری که خورده را بر می گرداند یعنی دچار ریفلاکس معده شده است. وقتی دریچه بین مری و معده درست کار نمی‌کند و غذا و اسید معده از معده به گلو برمی‌گردد، ریفلاکس اتفاق می‌افتد. برای درمان رفلاکس و دل دردهای آن بهتر است حتما با پزشک مشورت کنید تا علائم بچه را کنترل کند و مطمئن شود رفلاکس باعث بروز مشکلات دیگری مثل اختلال تنفس و عدم تغذیه مناسب نمی‌شود.

کولیک نوزاد
اگر نوزاد زیر ۵ ماه بی قراری های زیاد و غیر قابل کنترل داشته باشد و بیشتر از ۳ ساعت در روز گریه کند و این بی‌قراری ها ۳ هفته ادامه داشته باشد هیچی دلیل جز کولیک نمی‌توانید پیدا کنید. کولیک نوزاد رایج ترین توضیح دل درد نوزاد زیر ۵ ماه می‌تواند باشد. متخصصان هنوز دلیل اصلی کولیک را پیدا نکرده‌اند اما به نظر می‌رسد انقباضات دردناک روده باعث دل درهای کولیکی می‌شود. درد کولیک معمولا بعدازظهر و اوایل غروب شدیدتر می‌شود. در این حالت نوزاد گریه‌هایش مداوم شده، گاز زیادی دفع می‌کند و پاهایش را به داخل شکمش می‌کشد.

یبوست نوزاد
یبوست بیشتر نوزدانی را درگیر می‌کند که تازه خوردن غذای کمکی جامد را شروع کرده‌اند. از نشانه‌های یبوست و دل درد ناشی از آن می توان به سفت و خشک شدن مدفوع و دفع سخت آن اشاره کرد. برای درمان دل درد ناشی از یبوست می‌توانید به نوزداتان غذاهایی بدهید که مدفوع را شل می‌کنند پوره میوه های تازه مثل زردآلو، گلابی، انواع آلو .ورزش هم می‌تواند حرکات روده‌ای را افزایش دهد تا دل درد نوزاد بهتر شود: نوزاد را طاقباز بخوابانید و آرام با پاهایش، حرکت دوچرخه بزنید.

نفخ نوزاد
نفخ هم یکی از مهمترین دلیل دل درد و بی قراری نوزادان است. نوزادانی که تازه غذای جامد خوردن را شروع کرده اند هم بیشتر دچار نفخ می شوند. البته کارشناسان معتقدند دل درد ناشی از نفخ می‌تواند نشان دهنده عدم تکامل روده او باشد. برای درمان دل درد و نفخ نوزاد باید به صورت مکرر آروغش را بگیرید. بهتر است در حالت نشسته به نوزاد غذا بدهید و بعد از غذا هم شکمش را آرام ماساژ دهید.

آنفلوانزای معده
بعضی از دل دردها با اسهال و استفراغ همراه می شود که ممکن است نشان دهنده گاسترو انتریت یا آنفلوانزای معده باشد. برای درمان دل درد نوزادی که اسهال و استفراغ هم دارد، تب کرده و اشتهایش را از دست داده، جلوگیری از کم آب شدن بدن است. به همین دلیل باید علاوه بر رعایت توصیه‌های پزشک، در فواصل کوتاه‌تر به نوزاد شیر بدهید تا حجم مایعات بدنش کم نشود.

عفونت و دل درد
سرماخوردگی و آنفلوانزا هم می‌تواند باعث دل درد نوزاد شود. ممکن است مخاطی که در بیماری دستگاه تنفسی فوقانی تولید می‌شود، به گلو بریزد و در نهایت باعث دل درد نوزاد شود. علت استفراغ بعضی نوزادان هم این است که بدن سعی می کند مخاطی که باعث شکم درد شده، تخلیه کند.

عرق نعنا برای هر دل دردی مناسب نیست؟
اگر از یک پزشک متخصص اطفال بپرسید عرق نعنا می تواند گزینه مناسبی برای درمان دل درد نوزاد باشد قطعا جوابش منفی است. متخصصان معتقدند اول باید دلیل دل درد کودک را تشخیص داد و بعد از عرق نعنا استفاده کرد. کولیک مهمترین و اصلی ترین دلیل دل درد نوزادان است. برای کولیک به هیچ وجه نباید از عرق نعنا استفاده کرد. رفلاکس نوزاد هم این شرایط را دارد. عرق نعنا برای رفلاکس کودکان مضر است. به همین دلیل است که توصیه می کنند اول باید درد نوزاد را تشخیص بدهیم و بعد از عرق نعنا استفاده شود.

عرق نعنا و نفخ نوزاد
عرق نعنا فقط باید برای درمان نفخ نوزاد بالای سه ماه استفاده شود، البته آن هم باید زیر نظر پزشک باشد. والدین نباید سر خود به نوزاد عرق نعنا بدهند چون نمی توانند به خوبی دوز آن را اندازه بگیرند. معده نوزاد خیلی حساس است . به همین دلیل باید حتما حواسشان به اندازه و دوزی که از عرق نعنا استفاده می کنند باشد.نکته مهم دیگر هم این است که دارویی که برای نوزاد استفاده می شود باید حتما استریل باشد. به همین دلیل بهتر است از داروهای جایگزین عرق نعنا مثل گریپ میکسچر استفاده کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.