نگهداری از شیر خشک، چگونه است؟
همواره به مادران توصیه میشود تا حد امکان با شیر خود نوزاد را تغذیه کنند؛ چراکه مزیتهای تغذیه با شیر مادر بسیار زیاد است.
همواره به مادران توصیه میشود تا حد امکان با شیر خود نوزاد را تغذیه کنند؛ چراکه مزیتهای تغذیه با شیر مادر بسیار زیاد است. اما گاهی به دلایلی امکان شیردهی با شیر مادر وجو ندارد؛ به همین دلیل همواره مادران به دنبال بهترین نوع شیر خشک برای نوزادشان هستند. اما در این شرایط نگهداری صحیح از بستههای شیرخشک نیز برای سلامت نوزادان بسیار حائز اهمیت است. در ادامه این مطلب به بررسی روشهای نگهداری شیرخشک خواهیم پرداخت؛ با ما باشید.
روش نگهداری از شیرخشک
قوطیهای شیرخشک نباید در معرض نور مستقیم خورشید و هیچگونه گرمایی قرار بگیرند؛، پس از قفسه و کابینتهایی استفاده کنید که از نور خورشید، اجاق گاز، لولههای آب داغ و حتی سیستمهای گرمایشی دور باشند. همچنین شیرخشک را باید خنک نگه دارید. اما لازم نیست قوطی شیرخشک را در فریزر قرار دهید؛ زیرا گرما و سرما مواد مغذی موجود در شیرخشک را از بین میبرند. به این نکته توجه داشته باشید که نگهداری شیرخشک در محیط مرطوب یا یخچال نیز جای مناسبی نیست؛ چراکه باعث بهم چسبیدن پودرهای شیر شده و در نتیجه غلظت شیرخشک را بیشتر میکند. پس قوطیهای شیرخشک نباید در معرض گرما، سرما و رطوبت قرار بگیرند.
دمای مناسب برای نگهداری شیرخشک بین ۱۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. همچنین قوطیهای باز نشده شیرخشک را میتوان بین ۱۸ تا ۲۴ ماه در جای خنک و خشک نگهداری کرد. اما در هنگام خرید شیرخشک حتما تاریخ انقضاء حک شده روی قوطی شیرخشک را چک کنید.
نکته: هنگام خرید شیرخشک، توجه کنید که قوطی آن هیچگونه تورفتگی، نشتی یا هر آسیب دیگری نداشته باشد؛ از خرید این شیرخشکها اجتناب کنید.
مدت نگهداری از شیرخشک باز شده
در دستورالعمل روی قوطی شیرخشک، مدت زمان نگهداری از آن نوشته شدهاست. معمولا بین ۳ هفته تا یک ماه باید یک قوطی شیرخشک را استفاده کرد. بهتر است بعد از باز کردن قوطی، شیرخشک پس از ۳ هفته مصرف شود. در غیر این صورت احتمال بروز عفونت در نوزاد بالا میرود. حتما توجه کنید که درب قوطی را کاملاً بپوشانید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
مدت زمان نگهداری از شیرخشک آماده
شیرخشک آماده شده باید بلافاصله مصرف شده و باقیمانده آن دور ریخته شود. اما اگر میخواهید از باقیمانده شیر استفاده کنید باید شیرخشک را در یخچال قرار داده و ظرف مدت ۲۴ ساعت مصرف کنید. توجه کنید که شیرخشک آماده شده را فقط میتوان ۱ ساعت خارج از یخچال نگه داشت. نگهداری شیرخشک آماده شده در یخچال و دوباره گرم کردن آن، باعث به وجود آمدن عفونت در نوزاد میشود؛ در واقع وقتی کودک شیر را با شیشه میخورد، باکتریهای دهان او وارد شیر شده و هنگامی که مجددا در یخچال قرار میگیرد باکتریها درون آن تکثیر میشوند. تنها در صورتی میتوان از رشد باکتریها جلوگیری کرد که شیرخشک در یخچال قرار نگیرد و گرم نشود؛پس سعی کنید شیرخشک را به اندازه مصرف نوزادتان درست کنید.
مسمومیت با شیرخشک
مسمومیت غذایی نوعی التهاب معده و روده است. با خوردن غذاهای فاسد یا سمی که معمولاً آلوده به باکتری هستند این حالت پیش میآید. از شایعترین باکتریهای مسمومیت غذایی میتوان به سالمونلا، شیگلا، استافیلوکوک اشاره کرد که از مهمترین عاملان مسمومیت غذایی نوزادانی است که از شیرخشک تغذیه میکنند.
علائم مسمومیت با شیرخشک
از علائم مسمومیت با شیرخشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
تب
استفراغ نوزاد
اسهال (که ممکن است در آن چرک یا مخاط و حتی خون دیده شود)
بی اشتهایی و بیتابی غیرطبیعی
اقدامات لازم در زمان مسمومیت نوزاد
اگر علائم مسمومیت به خصوص اسهال و استفراغ در فرزندتان بهطور متداوم ادامه داشت حتما به پزشک مراجعه کنید. این بیماری باعث بی آب شدن سریع بدن شده و میتواند خطرناک باشد. در این حین به موارد زیر هم توجه کنید:
ابتدا درجه حرارت بدن کودک را اندازه گرفته و ببینید آیا کودکتان تب دارد یا خیر.
مدفوع کودک خود را بررسی کنید که آیا چرک یا مخاط و حتی خون در آن دیده میشود یا خیر.
کودک خود را در بستر خوابانده و تلاش کنید به او آبی که مقدار کمی نمک و قند در آن حل شده است بدهید. (به مقدار کم و آهسته)
کلام آخر
علاوه بر وجود مواد مغذی فراوان در شیر مادر، شیر دادن به نوزاد برای مادران نیز پر اهمیت است؛ بهطوری که کمبود آهن، احتمال پوکی استخوان، سرطان و ... برای مادران شیرده کمتر از سایر مادران است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼