غذای آماده نوزاد، نحوه انتخاب و خرید آن
هنگام شروع غذاهای کمکی نیز به خاطر داشته باشید که کودک در سال اول زندگی خود به نمک و شکر موجود در غذا نیازی ندارد.
کودک شیرخوارتان به زودی به سنی میرسد که به غذاهای کمکی در کنار شیر مادر یا شیر خشک نیاز دارد و طبعاً لازم است شما از میزان و مواد غذایی مورد نیاز او، انواع غذاهایی که میتوانید در خانه تهیه کنید و روش نگهداری و استفاده از آنها آگاه باشید. در این میان ممکن است سؤالاتی در مورد برخی غذاهای آمادهٔ کودکان نیز داشته باشید که در این مطلب میتوانید اطلاعاتی دربارۀ غذای خانگی و غذای آمادۀ کودک به دست آورید.
آماده کردن غذای خانگی برای کودک
شما میتوانید همهٔ غذای کودکتان را خودتان آماده کنید. این کار از خرید غذای آماده برای کودک سالمتر و ارزانتر است. برای این کار سبزیجات، میوهها، غلات و دیگر مواد غذایی مناسب را به راحتی پوره کنید و برای رسیدن به غلظت مناسب آن را با شیر مادر، شیر خشک یا کمی آب مخلوط کنید. همچنین میتوانید مقداری از غذایی را که برای خودتان میپزید، قبل از اضافه کردن چاشنیهای زیاد و متعدد پوره کنید.
همزن، مخلوطکن و غذاساز میتوانند تهیۀ غذا برای کودک را آسان کنند. برای پوره کردن مواد غذایی خیلی نرم یا خوب پختهشده میتوانید از چنگال استفاده کنید یا غذا را مثلاً از یک الک یا آبکش با سوراخخای نه چندان ریز عبور دهید. ظرفهای ذخیرهسازی یا قالبهای یخ نیز به شما کمک میکند تا باقیماندۀ غذای کودک را راحتتر فریز کنید، هرچند خیلی بهتر است که غذای تازه به کودک بدهید و از فریز کردن غذاها خودداری کنید.
هنگام شروع غذاهای کمکی نیز به خاطر داشته باشید که کودک در سال اول زندگی خود به نمک و شکر موجود در غذا نیازی ندارد. افزودن آن به رژیم غذایی شیرخوار میتواند علاوه بر ایجاد عادات غذایی بد، یکی از عوامل مشکلاتی مانند چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی در دوران کودکی و بعد از آن شود. پس بهتر است از اضافه کردن نمک و شکر به غذای کودک تا یک سالگی پرهیز کنید.
انتخاب و خرید غذای آمادۀ کودک
با تمام موارد گفتهشده اگر به هر دلیلی میخواهید از غذاهای آماده برای تغذیۀ کودکتان استفاده کنید، میتوانید انواع مختلفی از غذاهای کمکی شامل سوپ، پوره و سرلاک را در فروشگاههای معتبر پیدا کنید. برای انتخاب غذای کمکی مناسب فرزندتان، بد نیست اگر موارد زیر را در نظر بگیرید:
توجه به سن کودک
کودکان شیرخوار، سیستم گوارش حساسی دارند که به مرور رشد خواهد کرد. پس در هر بازۀ سنی ممکن است برخی مواد غذایی برای آنها مناسب نباشد. روی بستهبندی هر کدام از غذاهای کمکی، سن مناسب برای معرفی آن به کودک درج شده است، پس اطمینان حاصل کنید غذای مورد نظر برای سن کودکتان مناسب باشد.
تفکیک غذاها
تا وقتی مطمئن نشدهاید که کودکتان میتواند کدام مواد غذایی را بخورد و به راحتی تحمل کند، فقط از غذاهای تشکیلشده از یک ماده به کودک بدهید، سپس میتوانید از ترکیب آن با یک مادۀ دیگر استفاده کنید. برای مثال، اول به کودکتان پورۀ نخودفرنگی بدهید و پس از چند روز پورۀ نخودفرنگی و سیبزمینی را امتحان کنید.
تاریخ انقضای محصول
تاریخ انقضای روی بستهبندی را به دقت بررسی کنید تا غذای تاریخ گذشته نخرید. همچنین زمانی که میخواهید از محصول استفاده کنید بار دیگر به تاریخ انقضای توجه کنید. همچنین مطمئن شوید که در ظرفهای شیشهای کاملاً کیپ است. درِ ظرف در قسمت وسط باید کمی فرورفتگی داشته باشد و وقتی آن را باز میکنید این فرورفتگی باید بالا بیاید.
آلرژی غذایی
برخی کودکان ممکن است به پروتئین شیر گاو، لاکتوز موجود در شیر یا گلوتن موجود در غلات، واکنش آلرژیک نشان دهند. برای هر کدام از این حساسیتها، غذاهای مخصوصی تولید شده است که فاقد این مواد باشد. پس با توجه به شرایط کودکتان و نظر پزشکش میتوانید یک غذای کمکی فاقد گلوتن یا لاکتوز یا دیگر مواد حساسیتزا تهیه کنید.
افزودنیها
به مواد تشکیلدهندۀ روی بستهبندی غذاهای آماده دقت کنید. ممکن است از روی نام برخی مواد فکر کنید که آنها مواد شیمیایی خطرناکی هستند اما لزوماً اینطور نیست. برای مثال، آسکوربیک اسید همان ویتامین C و سیانوکوبالامین همان ویتامین B۱۲ است.
نمک و شکر
باز هم تأکید میشود که کودکان تا یک سالگی نیازی به نمک و شکر موجود در غذا ندارند و بهتر است غذایی را که انتخاب میکنید حاوی این مواد نباشد. هرچند نمک به بیشتر غذاهای آمادۀ کودک اضافه نمیشود اما بد نیست از غذاهای حاوی شکر و نشاستۀ اصلاحشده پرهیز کنید.
مواد نگهدارنده
هرچند بهتر است غذای کودک عاری از مواد نگهدارنده باشد اما به یاد داشته باشید غذایی که مواد نگهدارنده ندارد خیلی سریع فاسد میشود. بنابراین وجود مقداری مواد نگهدارنده در بیشتر غذاهای آماده با ماندگاری بالا، امری اجتنابناپذیر است که اگر بخواهید از این اتفاق پیشگیری کنید نباید از غذاهای آماده استفاده کنید.
دستورالعمل تهیه
به دستورالعمل درجشده روی بستهبندی دقت کنید و برای استفاده به آن عمل کنید. استفادۀ بیش از اندازۀ گفتهشده ممکن است به سلامت کودکتان آسیب بزند.
بستهبندی
غذاهای آماده در بستهبندیهای مختلفی از جمله شیشهای، قوطی فلزی و جعبۀ مقوایی وجود دارد. بعضی از آنها دارای نی هستند و کودک میتواند مایع یا پوره درون آن را با نی بمکد. در استفاده از این نوع بستهبندی دقت کنید که عادت به خوردن آن باعث نشود کودک از تمرین غذا خوردن با قاشق و لیوان باز بماند.
در آخر نیز به خاطر داشته باشید که وقتی فرصت لازم برای تهیهٔ غذای تازه را دارید و میتوانید برای کودک خود آشپزی کنید، بهتر است از غذاهای آماده استفاده نکنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼