۲۰۶۷۴۳
۵۶۵۱
۵۶۵۱

بیماری ذات الریه در نوزادان، روش های درمان سنتی

نگهداری از کودکان و نوزادان کوچک کار نسبتا سختی است چرا که خود آن‌ها در مورد اینکه چه عواملی می‌تواند سلامتشان را به خطر بیاندازد بی‌اطلاع هستند.

نگهداری از کودکان و نوزادان کوچک کار نسبتا سختی است چرا که خود آن‌ها در مورد اینکه چه عواملی می‌تواند سلامتشان را به خطر بیاندازد بی‌اطلاع هستند. یکی از این عوامل بسیار خطرناک که ممکمن است گریبان گیر نوزاد شود ذات الریه می‌باشد. ذات الریه در کودکان بسیار خطرناک بوده و اگر به موقع نسبت به درمان آن اقدام نشود می‌تواند منجر به مرگ کودک نیز شود. ما در این مقاله قصد داریم تا در مورد ذات الریه مباحثی را بیان کرده و سپس به روش‌های درمان ذات الریه در طب سنتی بپردازیم تا بتوانید در صورت بروز این عارضه مراقبت‌های اولیه را به عمل آورده و خطرات احتمالی پیش رو را به حداقل برسانید.
بهتر است ابتدا شما را با سر فصل‌های این مقاله آشنا کنیم و بگوییم که در این مقاله قصد داریم در مورد چه مباحثی مطالبی را بیان کنیم. با ما همراه باشد.

ذات الریه در کودکان
بهتر است قبل از اینکه به سراغ روش‌های خانگی و سنتی درمان ذات الریه در کودکان برویم، ابتدا در مورد این که ذات الریه چیست؟، ذات الریه برای کودکان چه خطراتی دارد؟ و … مطالبی را بیان کنیم تا شما با یک پیش آگاهی کامل به سراغ معرفی روش‌های خانگی درمان ذات الریه در نوزادان بروید.

ذات الریه چیست؟
ذات الریه یک بیماری عفونی شایع بین مردم است که می‌تواند در هر زمانی به نوزاد حمله کرده و موجب اختلال در سیستم ایمنی وی شود. ذات الریه یک عفونت حاد در بخش ریه است که با التهاب در قسمت کیسه‌های آلوئولی مشخص می‌شود. آلوئول جایی است که در آن تبادل گازها رخ می‌دهد. یعنی محلی که اکسیژن حاصل از استنشاق هوا با خون و کربن دی اکسید موجود در بدن تداخل پیدا می‌کند. هنگام ذات الریه بخش آلوئول با مایعات پرشده و ملتهب شده و موجب بروز مشکل در انتقال گازها در ریه می‌گردد.
کیسه هوایی یا آلوئول تنفسی انتهایی‌ترین بخش نای و بخشی از پارانشیم شش است . کیسه هوایی در واقع محل اصلی مبادله گازهای هوای تنفسی با گازهای خون است و تنها در پستانداران وجود دارد. (ویکی پدیا)

انواع ذات الریه (سینه پهلو)
بسته به قسمتی که ذات الریه در ریه بروز کند دو نوع ذات الریه وجود دارد که عبارتند از :
۱- ذات الریه لوبی: این نوع ذات الریه بخش بزرگی از ریه را در برمی‌گیرد و در آن بخش حضور مداوم و پایداری دارد.
۲- ذات الریه برونشیت: این نوع ذات الریه که برونکوپنومونی نیز نام دارد باعث گسترش عفونت در بخش‌های کوچک‌تر ریه می‌گردد.
به عفونت پارانشیم ریه پنومونی می‌گویند. برونکوپنومونی وقتی است که عامل بیماری‌زا هم بافت ریه و هم مجاری تنفسی را درگیر نماید.

ذات الریه باکتریایی چیست؟
یکی از انواع ذات الریه در کودکان ذات الریه باکتریایی است. این نوع ذات الریه که نوعی ذات الریه شدید است بر اثر باکتری مایکوپلاسما و در بعضی مواقع بر اثر سایر ویروس‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌شود و در آن نوزاد هیچ گونه علایم روشن و واضحی مبنی بر ابتلا به ذات الریه ندارد ولی در خفا بیماری به رشد و گسترش خود مشغول است. این نوع ذات الریه در بین کودکان زیر ۵ سال بسیار نادر است.

چه عواملی باعث بروز ذات الریه در کودکان می‌شود؟
عموما سه عامل اصلی باعث بروز ذات الریه در نوازادان می‌شود. باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها. برای مقابله با هر یک از این عوامل رو‌ش‌های دارویی زیادی موجود است که می‌توانند روند رشد هر کدام را کند کرده و اجازه ندهند که بیماری در بدن گسترش یابد.

چه راه‌هایی برای مبتلا شدن نوزاد به ذات الریه وجود دارد؟
همان طور که می‌دانید ذات الریه یک بیماری واگیر دار است و اگر در تماس با فردی که به آن مبتلا شده احتیاط‌های لازم رعایت نشود ممکن است شما نیز به این بیماری مبتلا شوید.
۱- یکی از راه‌هایی که کودک خیلی راحت به ذات الریه مبتلا می‌شود قرار گرفتن در فضایی است که فرد دیگری مبتلا به ذات الریه در آن جا حضور دارد. کودک با تنفس قطرات ریز موجود در هوا که بر اثر سرفه یا عطسه فرد مبتلا در فضا آزاد شده‌اند به ذات الریه مبتلا خواهد شد. از آن جا که این بیماری از فردی به فرد دیگر منتقل شده و گسترش می‌یابد، حتما از خود مراقبت‌های لازم را به عمل بیاورید. ذات الریه در کودکان بسیار خطرناک است پس حدالامکان سعی در دور نگه داشتن فرزند خود از افراد مبتلا کنید.
۲- ممکن است که نوزاد برای درمان به بیمارستان منتقل گردد و در همان جا با عوامل بیماری زای ذات الریه تماس داشته باشد که بسیار خطرناک است چرا که از یک طرف این نوع ویروس‌ها به درمان‌های دارویی مقاوم‌ترند و هم این که بدن در این زمان دچار ضعف شده و سیستم ایمنی عملکرد خوبی ندارد و این امر باعث وخیم‌تر شدن شرایط خواهد شد.
۳- راه سومی که ممکن است ذات الریه در کودکان به وجود آید، ذات الریه آسپیراسیون است. به این صورت که کودک نتواند به صورت کامل ماده غذایی یا مایع استفراغ شده را از دهان خود تخلیه کند و استفراغ به ریه‌ها بازگشته و آن‌ها را آلوده کند. این عامل می ‌تواند زمانی رخ دهد که کودک قادر به سرفه کردن نیست.

چه عواملی باعث افزایش احتمال مبتلا شدن نوزاد به ذات الریه می‌شود؟
برخی شرایط نیز هستند که باعث می‌شوند تا احتمال ذات الریه در کودکان افزایش یابد. شرایطی مثل:
۱- کودکان کمتر از ۲ سال به دلیل رشد سیستم ایمنی بدن، مستعد ابتلا به عفونت ذات الریه‌اند چرا که بدن به اندازه کافی برای مقابله با این نوع عفونت قوی نیست.
۲- کودکانی که بیشتر در معرض دود و آلودگی هوا قرار می‌گیریند.
۳- کودکانی که مادرزادی دچار نقص در سیستم ایمنی بدن هستند یا اینکه به بیماری سختی مثل سرطان مبتلا شده‌اند.
۴- وجود مشکلات حاد و ومزمن در ریه مثل آسم بر قرار گرفتن در معرض عفونت تاثیر زیادی دارد.
۵- وجود عفونت در ریه باعث خواهد شد تا بیماری ذات الریه راحت در بدن بیمار نفوذ کرده و شروع به گسترش و فراگیرتر شدن کند.
۶- در برخی از شرایط پزشکی مثل تزریق واکسن قاق و یا وجود بیماری‌هایی مثل سرخک کودک را مستعد مبتلا به ذات الریه می‌کند.
۷- قرار گرفتن در مکان‌های شلوغ نیز باعث بروز ذات الریه در فرد می‌شود.

ذات الریه در کودکان چقدر شایع است؟
ذات الریه طبق گفته یونیسف، عامل اصلی فوت و مرگ و میر بین کودکان زیر ۵ سال است. ذات الریه حدود ۱۶% از میزان مرگ و میر نوزادان پایین‌تر از ۵ سال را به خود اختصاص داده است. تقریبا نیمی از مرگ و میرهای ذات الریه در دوران کودکی به دلیل آلودگی هوا رخ داده است.

علایم ذات الریه در کودکان چیست؟
هر بیماری علایمی دارد که بر اساس آن شناخته و درمان می‌شود. ذات الریه در نوزادان نیز با این علایم خود را نشان می‌دهد:
۱- تب: تب یک علامت عمومی است و شاید اولین نشانه‌ای باشد که بعد از منقبض شدن پاتوژن در نوزاد رخ می‌دهد.
۲- سرفه: سرفه مداوم و مرطوب به همراه مخاط یکی دیگر از نشانه‌های ذات الریه است. اگر کودک شما از قبل هم سرفه داشته باشد آن از علام ذات الریه جداست.
۳- مشکل در تنفس: تنفس سنگین و آهسته به دلیل پرشدن کیسه‌های هوا با مایعات یک نشانه محرض برای وجود ذات الریه است.
۴- خس خس در سینه: تنفس سخت باعث بروز فشار در قفسه سینه و خس خس کردن آن خواهد شد.
۵- تغییر رنگ لب و ناخن: در موارد شدید ذات الریه به دلیل کمبود اکسیژن در خون رنگ ناخن و لب‌ها به رنگ آبی و بنفش تغییر پیدا می‌کند.
۶- خستگی (کاهش اشتها، خواب آلودگی و بی حالی عمومی)
۷- سر درد
۸- لرزه
هر یک از علایم و نشانه‌های ذکر شده در بالا به مرور وخیم‌تر شده و وضعیت را بدتر خواهند کرد پس در صورت بروز هر یک از نشانه‌های بالا سریعا به پزشک مراجعه کنید.

ذات الریه در نوزادان چگونه درمان می‌شود؟
برای درمان هر بیماری بهتر است ابتدا منبع آن شناسایی شود تا بهتر و راحت‌تر بتوان برای درمان آن اقدام کرد. ذات الریه نیز این چنین است یعنی برای درمان آن ابتدا باید نحوه و ریشه بیماری را شناسایی کرد. برای درمان ذات الریه بر اساس منبع بیماری زا چهار روش وجود دارد که عبارتند از:
۱- استفاده از آنتی بیوتیک: اگر عامل بیماری‌زا باکتری باشد از آنتی بیوتیک استفاده خواهد شد. طول دوره استفاده از آنتی بیوتیک و میزان استفاده از آن بستگی به شدت بیماری دارد. معمولا بعد از ۳ روز مصرف آنتی بیوتیک حال بیمار بهتر می‌شود ولی باید آنتی بیوتیک به صورت کامل مصرف شود تا بیماری به صورت کامل از بین برود.
۲- استراحت و مراقبت کافی: اگر عامل بیماری‌زای ذات الریه در کودکان ویروس باشد هیچ گونه دارو و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. بدن خود به صورت طبیعی با ویروس ذات الریه به مقابله پرداخته و در صورت داشتن استراحت و تغذیه مناسب حال بیمار در عرض ۳ هفته رو به بهبودی خواهد رفت اما اگر بیماری شدت بیشتری داشته و بدن به تنهایی نتواند با ویروس به مقابله برخیزد دکتر از برخی داروهای ضد ویروسی باید استفاده کند تا حال بیمار بهتر شود.
۳- استفاده از داروهای ضد قارچ: اگر عامل ایجاد کننده ذات الریه در کودکان قارچ و انگل باشد در این صورت کودک یک دوز داروی ضد قارچ و انگل دریافت می‌کند. این دارو بر حسب نوع قارچ و انگل متفاوت خواهد بود.
۴- درمان حمایتی: ذات الریه تلفات سنگینی را بر بدن نوزاد وارد می‌کند. برای کمک به بدن و مبارزه بهتر با بیماری باید از راه‌هایی مثل تغذیه مناسب، بهبود سطح اکسیژن در بدن، خارج کردن مخاط از بینی با مکش و تجویز استامینوفن برای کاهش درد و تب بهره برد. انجام این کارها به درمان ذات الریه در کوردکان کمک نمی‌کند اما باعث می‌شود تا نوزاد بتواند بهتر با بیماری مقابله کند.

والدین چگونه باید از نوزاد مبتلا به ذات الریه مراقبت کنند؟
مراقبت از نوزاد در خانه نیز بسیار مهم و در روند بهبود موثر است. ما در این بخش به مطالب و راهکارهایی اشاره خواهیم کرد که شما می‌توانید در منزل برای مراقبت از نوزاد مبتلا به ذات الریه به کار ببندید. راهکارهایی مثل:
۱- استفاده زیاد از مایعات :
نوزاد مبتلا به ذات الریه به دلیل بی حالی و کم‌اشتهایی، میل زیادی برای خوردن غذا ندارد. شما می‌توانید مایعات را با مواد مغذی مورد نیاز بدن جهت یافتن قوای نوزاد غنی کرده و به کودک بدهید تا بخورد. اگر کودک شما بالاتر از شش ماه سن دارد می‌توانید از ترکیب آب و سبزیجات نیز استفاده کنید. شما حتی می‌توانید فرایند شیردهی به نوزاد را ادامه دهید فقط باید از ماسک و راه‌های پیشگری برای مبتلا نشدن خودتان بهره ببرید.
۲- استفاده از دستگاه مرطوب کننده فضا:
دستگاه‌های مرطوب کننده‌ بخار آب را به هوا پمپاژ کرده و باعث می‌شوند تا تنفس برای نوزاد راحت‌تر شود. آکادمی اطفال آمریکا استفاده از دستگاه‌های مرطوب کننده هوا را برای نوزادانی که سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند توصیه کرده است. این روش به روند بهبود ذات الریه در کودکان کمک زیادی می‌کند.
۳- نصب دستگاه تصفیه کننده هوا:
نوزادان مبتلا به ذات الریه در برابر مواد آلوده کننده هوا بسیار حساس‌اند به همین دلیل بهتر است یک دستگاه تصفیه کننده هوا را در اتاق قرار دهید تا هوای مورد استشمام نوزادتان را از آلودگی‌ها بزداید.
نکته مهم: پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، پس حدالامکان سعی کنید از عوامی که ممکن است نوزادتان را به ذات الریه مبتلا کند دوری کنید.

چه کار کنیم تا نوزادمان به ذات الریه مبتلا نشود؟
همان طور که می‌دانید و بارها به آن اشاره کردیم پیشگری همیشه بهتر از درمان است. شاید برایتان سوال باشد که چه کاری می‌توان کرد تا نوزاد به ذات الریه دچار نشود؟ ما در این بخش به چند مورد اشاره خواهیم کرد تا بتوانید با استفاده از این موارد از بروز ذات الریه در کودکان پیشگیری کنید.
۱- ایمن سازی کودک:
واکسیناسیون مرتب و به موقع کودک نقش بسیار زیادی در ایمن سازی نوزاد در مقابل ذات الریه دارد. واکسن‌های پیشگرانه شامل واکسن آنفولانزا، واکسن Tdap، و حتی به گفته برخی از پزشکان واکسن سرخک نیز در این مورد بسیار موثر است. نوزادان مبتلا به HIV نیز باید دوز مکرری از آنتی‌بیوتیک را مصرف کنند تا خطر پنومونی کاهش یابد. شاید برخی از واکسن‌های گفته شده در بالا در لیست واکسیناسیون نوزاد قرار داشته باشند اما بهتر است قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.
۲- تغذیه مناسب:
سالم ماندن سیستم ایمنی بدن بهترین پیشگیری برای جلوگیری از مبتلا شدن نوزاد به سینه پهلو است. برای نوزادانی که از یک سال رد شده‌اند استفاده از موادی مثل گوشت، سبزیجات، غلات، میوه‌جات و برای کودکان پایین‌تر از ۱ سال استفاده از شیر مادر بهترین رژیم و برنامه غذایی به شمار می‌رود. تحقیقات نشان می‌دهد نوزادانی که از شیر مادر به صورت کامل تغذیه کردند حدود ۴۷% کمتر از دیگر نوزادان به آسم که یکی از عوامل بروز ذات الریه در کودکان است مبتلا می‌شوند.
۳- رعایت بهداشت:
نوزدان غالبا از عوامل آلوده در خانواده به بیماری مبتلا می‌شوند. اعضای خانواده باید فاصله خود را با نوزاد حفظ کنند، اگر دچار سرما خوردگی هستید حتما از ماسک در منزل استفاده کنید، هنگام لمس کودک قبلا دستان خود را بشویید و تمیز کنید، همچنین اگر در زمان شیردهی به نوزاد دچار بیماری شده و به درمان خود اقدام کرده‌اید از پزشک خود درخواست کنید که از داروهایی مناسب با دوران شیردهی استفاده کند.
وب ما تا این بخش در مورد اینکه ذات الریه چیست و چه علایمی دارد و چطور می‌توان در نوزادان این بیماری را درمان کردو … مطالبی را بیان کردیم. علاوه بر روش‌های درمان یاد شده در بالا که بیشتر جنبه دارویی و پزشکی داشت روش‌های خانگی و گیاهی نیز برای درمان ذات الریه وجود دارد که ما قرار است در این بخش به این عوامل اشاره کنیم. پس با ما همراه باشید تا با روش‌های خانگی و دارویی درمان ذات الریه در کودکان بیشتر آشنا شویم.

روش‌های خانگی درمان ذات الریه در کودکان
در طب سنتی می‌توان گفت برای اکثر بیماری‌ها روش‌هایی وجود دارد که خیلی از افراد ترجیح می‌دهند به جای استفاده از داروهای شیمیایی از این روش‌ها استفاده کنند که در اکثر موارد نیز این روش‌ها به درستی جواب داده‌اند و همین امر باعث شده تا مردم به درمان با روش‌های خانگی و گیاهی بیشتر رو بیاورند.
ما در این بخش از مقاله درمان ذات الریه در کودکان به چند روش خانگی و گیاهی جهت درمان ذات الریه اشاره خواهیم کرد. پس با ما در ادامه نیز همراه باشید.

آیا می‌توان از روش‌های خانگی در درمان ذات الریه در کودکان بهره برد؟
استفاده از روش‌های خانگی در درمان ذات الریه شاید خیلی کارآمد نباشند اما می‌توانند به کاهش علائم کمک کنند. استفاده ترکیبی از روش‌های درمانی دارویی و خانگی می‌توانند به مدیریت علائم بیماری ذات الریه کمک شایانی کنند. در این جا به ۱۲ روش خانگی جهت کاهش علایم بیماری ذات الریه در کودکان اشاره خواهیم کرد که در ۵ بخش اصلی تقسیم بندی شده‌اند.

انواع روش‌های خانگی درمان ذات الریه
برای درمان ذات الریه روش‌های خانگی زیادی وجود دارد. روش‌هایی مثل:
سرفه یکی از شایع‌ترین نشانه‌های اکثر بیماری‌های تنفسی من جمله ذات الریه است. دلیل سرفه ذات الریه این است که ریه می‌خواهد مایعات موجود در کیسه‌های هوایی خود را خارج کند تا از عفونت رهایی یابد. خود این عال باعث بروز سرفه در فرد بیمار می‌شود. پس استفاده از روش‌های خانگی در درمان سرفه شاید به نظر کار درستی نباشد اما سرفه زیاد باعث اذیت گلو و همچنین پخش شدن بیشتر عوامل بیماری زا می‌شود. چند روش خانگی برای کم شدن سرفه وجود دارد. روش‌هایی مثل:
۱- چای نعناع و اکالیپتوس:
برخی از چایی‌های گیاهی(دمنوش) به گلو آسیب رسانده و موجب خراش آن می‌شوند اما چای نعنا و اکالیپتوس چنین نیستند و فواید زیادی نیز برای گلو دارند. مطالعاتی در این خصوص انجام شده که نشان می‌دهد گیاهان دارویی از جمله نعنا و اکالیپتوس در درمان بیماری‌های عفونی و تنفسی نقش بسیار موثری را ایفا می‌کنند. این گیاهان به شکسته شدن مخاط و کاهش درد ناشی از التهاب ریه کمک شایانی می‌کنند.
۲- قرقره با آب نمک:
ممکن است نشستن مخاط در سینه و گلو منجر به سوزش و سرفه شود. قرقره کردن آب نمک در گلو باعث شده تا خلط یا میکروب موجود در گلو ازبین رفته و میزان سرفه کم شود که به نوبه خود در بهبود یافتن ذات الریه در کودکان کمک می‌کند.
نفس تنگی نیز یکی از نشانه‌های شایع در ذات الریه است که با روش‌های خانگی و سنتی می‌توان میزان آن را کاهش داد.
۳- کافئین:
یکی از روش‌های خانگی و گیاهی برای درمان تنگی نفس استفاده از کافئین است. نوشیدن یک فنجان کافئین یا قهوه و یا حتی چای سبز می‌تواند به باز شدن راه‌های تنفسی و هوایی در ریه کمک کرده تا فرد بهتر تنفس کند.
۴- هوای گرم و مرطوب:
استنشاق هوای گرم و مرطوب باعث می‌شود تا گلو هنگام تنفس سفت نشده و عمل دم و بازدم به آسانی صورت گیرد. بخور کردن نیز می‌تواند حتی به کاهش تنگی نفس در بیمار کمک کند.
۵- استراحت کردن:
استراحت کردن به ترمیم سلولی بدن کمک شایانی می‌کند و باعث می‌شود تا ریه دچار فشار نشده و به آرامی به فعالین خود ادامه دهد. یادتان باشد که هنگام استراحت فشاری به ریه‌ها نیاید.
وقتی کسی به بیماری ذات الریه مبتلا شود در ناحیه قفسه سینه خود نیز دچار درد خواهد شد. این درد را می‌توان با روش‌هایی درمان کرد. روش‌هایی مثل:
۶- چای زنجبیل یا زرد چوبه:
هنگامی که شما به بیماری ذات الریه مبتلا شدید درد خفیفی را در ناحیه قفسه سینه خود هنگام سرفه کردن حس خواهید کرد، برای درمان این درد می‌توانید از چای زنجبیل یا زرد چوبه استفاده کنید تا التهاب سینه شما را کاهش دهد.
کنترل تب:
وجود تب بالا در بیماران مبتلا به ذات الریه بسیار شایع است و همچنین پایین آوردن تب در جلوگیری از بروز علام وخیم تر بسیار حیاتی است. شما با چند روش ساده خانگی می‌توانید تب حاصل از ذات الریه در کودکان را کنترل کنید. روش‌هایی مثل:
۷- آبرسانی:
هنگامی که فرد تب دارد دمای بدن بسیار بالا رفته و باعث کم شدن آب آن می‌شود. شما می‌توانید با خوردن نوشیدنی‌های سرد یا تکه‌های یخ هم میزان رطوبت بدن خود را حفظ کرده و هم اینکه دمای بدن خود را کم کنید.

۸- شنبلیله:
چای شنبلیله نیز می‌تواند به کاهش تب در بدن فرد مبتلا کمک کند و دمای بدن را پایین بیاورد. چای بذر شنبلیله نیز به تخلیه کامل مخاط کمک کرده و میزان سرفه شخص بیمار را کاهش می‌دهد.
۹- تسکین درد با داروهای OTC
برخی از داروهای otc مانند ایبوپروفن ممکن است به کاهش علایمی مثل تب و درد کمک کند. مصرف داروها با غذا بسیار مهم است و نباید از مقدار توصیه شده فراتر رود.
داروهای OTC به داروهایی گفته می‌شود که بنا به کارایی و خواص آن نیازی به نسخه پزشک معالج نیست و بیمار می‌تواند جهت دسترسی به آن دارو مستقیماً به داروخانه مراجعه نماید. (ویکی پدیا)
۱۰- حمام ولرم:
خیساندن بدن در زیز آب ولرم نیز به کاهش دمای بدن کمک می‌کند. در صورت امکان حتی می‌توانید حوله را با آب سرد خنک کرده سپس بر روی بدن خد قرار دهید. بعد از گرم شدن حوله می‌توانید این عمل را تکرار کنید.
لرز:
لرز نیز یکی از نشانه‌های ذات الریه در کودکان است که بعد از وجود تب در بدن رخ می‌دهد. هنگامی که تب فروکش کرد لرز نیز به خودی خود فروکش کرده و از بین می‌رود.
۱۱- مایعات گرم:
یکی از روش‌های خانگی درمان ذات الریه در کودکان استفاده از مایعات گرم است. مایعات گرم بدن را گرم کرده و باعث می‌شوند که لرز (یکی از نشانه‌های ذات الریه) کاهش پیدا کند.
۱۲- ترکیبات طبیعی اضافی:
برخی از مواد غذایی هستند که بدلیل داشتن برخی مواد در در ترکیبات خود به مقابله با باکتری‌ها، ویروس‌ها و یا قارچ‌ها می‌پردازند. موادی مانند:
عسل
سیر
فلفل هندی
روغن درخت چای
و …
سعی کنید هر یک از این مواد غذایی را در برنانه غذایی روزانه خود جا داده و فواید این مواد استفاده کنید.
ما در این مقاله به درمان ذات الریه در کودکان پرداختیم و سعی کردیم روش‌های خانگی درمان ذات الریه را نیز بیان کنیم. درمان خانگی ذات الریه در کودکان شاید خیلی کارآمد نباشند اما می‌توانند اثرات بیماری را تا حد زیادی کاهش دهند. اگر شما در زمان کوتاهی به نشانه های ذات الریه در کودکان پی ببرید خیلی سریع می‌توانید نسبت به درمان اقدام کرده و نتیجه آن را ببینید.
امیدواریم بتوانید از روش‌هایی که برای درمان ذات الریه در کودکان اشاره کردیم استفاده کافی را برده باشید. اگر نکته نظر خاصی در رابطه با این مقاله دارید حتما در بخش نظرات آن را بیان کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.