۲۱۰۶۰۳
۲ نظر
۱۵۹۴
۲ نظر
۱۵۹۴

تغذیه مناسب نوزاد، شش تا نه ماهگی

شیر بخش مهمی از رژیم غذایی ۶ تا ۹ ماهه کودک است و نباید در این مرحله قصد جایگزین کردن آن با مواد غذایی جامد را داشته باشید.

شیر بخش مهمی از رژیم غذایی ۶ تا ۹ ماهه کودک است و نباید در این مرحله قصد جایگزین کردن آن با مواد غذایی جامد را داشته باشید. قبل از غذای جامد، نیمی از شیر و بعد از غذای جامد نیمی دیگر را به کودک بدهید. این زمانی است که باید خلاق باشید! در سن ۶ تا ۹ ماهگی، کودک مشتاق امتحان کردن غذاهای جدید است و حتی ممکن است شروع به جویدن غذا کند. بیاموزید که چگونه غذاهایی درست کنید که کام کوچک او را شیرین کند!

کدام غذاها را باید به کودک 6 تا 9 ماهه خود بدهم؟
در اینجا هیچ قانون سخت و سریعی وجود ندارد. هر کودکی متفاوت است، سلیقه دوست داشتن و دوست نداشتن آنها نیز متفاوت است. دقیقا مانند من و شما! اطلاعات و دستورالعمل های این بخش به عنوان راهنما در نظر گرفته شده است. اگر به نظر نمی رسد که کودک شما هنوز بخواهد هیچ کدام یک از این غذاها را امتحان کند، پس نگران نباشید. یک یا دو هفته صبر کنید، سپس دوباره امتحان نمایید. حس چشایی او همیشه در حال پیشرفت است. وعده غذایی که او امروز با قاطعیت از آن امتناع می کند ممکن است، غذای مورد علاقه مطلق او در هفته آینده باشد!
تذکر: هنگامی که کودک 6 تا 9 ماهه خود را با هر گونه غذای جدیدی آشنا می کنید، به خاطر داشته باشید که قانون چهار روزه را اعمال نمایید. و همیشه قبل از دادن هر گونه غذای جدید به کودک، همیشه با پزشک خود مشورت کنید.
۱. میوه ها و سبزیجات
زمانی که کودک شما از میوه و سبزیجات خاص لذت می برد، وقت آن است که چند طعم و بافت جدید را به غذای او اضافه کنید. تا 6 ماه، کودک می تواند از میوه ها و سبزیجات لذت ببرد، اگرچه برخی از آنها می توانند باعث ناراحتی گوارشی بیشتری برای کودک شوند.
۲. گوشت
گوشت منبع خوبی از پروتئین است، اما در این مرحله، بیشتر کودکان پروتئین را از شیر خود دریافت می کنند. فواید اصلی گوشت خوراندن به کودک، فراهم کردن آهن بیشتر است. این بدان علت است که سطح آهن بدن کودکان در 6 تا 9 ماهگی شروع به کاهش می کند. آهن بخش مهمی از جریان خون است، اکسیژن مورد نیاز را در بافت ها منتقل کرده تا انرژی مورد نیاز برای رشد را فراهم نماید. مرغ یا بوقلمون برای خوراندن به کودک در اولین وعده غذایی گوشتی، بهترین هستند. از دادن گوشت های فرآوری شده مانند ژامبون و هات داگ به کودک خودداری نمایید؛ آنها می توانند شور بوده و فاقد ارزش غذایی مورد نیاز کودک باشند.
هنگامی که کودک ۶ تا ۹ ماهه از مصرف مرغ یا بوقلمون لذت می برد، گوشت های دیگر مانند گوشت گاو و بره را به آنها دهید.
3. توفو (پنیر سویا)
توفو یک ماده مغذی و تطبیق پذیر است که یک ترکیب عالی برای غذای خانگی است و می تواند در سن ۸ ماهگی به کودک شما داده شود.
4. ماهی
ماهی یک غذای سالم برای کودکان و سرشار از پروتئین، پتاسیم و ویتامین ها است. این غذا همچنین حاوی اسید چرب امگا ۳ است که کلسترول را کاهش داده و از فشار خون بالا جلوگیری می کند. (البته هنوز نیاز نیست که نگران این موضوع باشید. اما به خاطر داشته باشید، عادت های غذایی که اکنون برای کودک به وجود می آورید، برای همیشه دوام خواهد داشت!).
5. ماست
مصرف ماست از شش ماهگی بی خطر است؛ سعی کنید ماست های طبیعی و شیرین نشده را امتحان کنید و مقداری میوه برای وسوسه بیشتر کودک خود به ماست اضافه نمایید. ماست را با عسل شیرین نکنید، خوراندن عسل به کودک کوچک تر از ۱ سال بسیار خطرناک است.
6. پنیر
شما می توانید با خیال راحت به کودک ۶ تا ۹ ماهه خود پنیر بدهید، اما گاهی اوقات طعم بعضی پنیرهای قوی مانند پنیر چدار، سنگین تر از آن است که بتوانند بخورند. پنیر کاتیج جایگزین خوبی است.
7. تخم مرغ
معمولا دادن زرده تخم مرغ پوره شده به کودک ۶ تا ۹ ماهه بی خطر است، اما باید در مورد خوراندن تخم مرغ به کودک با پزشک اطفال خود مشورت نمایید. این امر به این دلیل است که سفیده تخم مرغ بسیار آلرژی زا است. پوره زرده تخم مرغ، در واقع یک غلیظ کننده عالی برای پوره های بیش از حد آبکی است. و برخی از شواهد وجود دارد که خوردن زرده تخم مرغ به رشد مغز کودک کمک می کند. پس مقدار کمی از پوره زرده تخم مرغ را به وعده غذایی کودک خود برای جذب مواد مغذی بیشتر اضافه نمایید.
8. حبوبات
این ها غذاهایی مانند: لوبیا، نخود فرنگی و عدس هستند. آنها سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و یک افزودنی فوق العاده به رژیم غذایی کودک شما محسوب می شوند.
اما مراقب باشید!
همه ما با ناراحتی ناشی از گاز معده (باد معده)، آشنا هستیم، که یکی از عوارض جانبی مصرف این گونه غذاها است. مراقب باشید که بیش از حد از این وعده های غذایی به کودک خود ندهید!

آیا باید غذاها را برای کودک 6 تا 9 ماهه خود له کرده یا پوره کنم؟
در سن ۷ تا ۸ ماهگی، کودک شما یک یا دو دندان خواهد داشت. اگرچه این حالت از کودکی به کودک دیگر بسیار متفاوت است. در برخی از کودکان، دندان ها زودتر رشد کرده در حالی که برخی دیگر بیشتر سال اول زندگی خود را بدون دندان سپری می کنند. وقتی که دندان ها ظاهر شوند، می توانید به جای له کردن غذا، پوره غذا را امتحان کنید، زیرا کودک شما قادر خواهد بود توده های غذایی نرم را میل کند (بجود).
اما به نظر می رسد که برخی از کودکان می توانند به خوبی غذاهای پوره را با لثه خود کنترل کنند، بنابراین حتما لازم نیست تا منتظر دندان در آوردن آنها باشید. ما در سن 7 ماهگی، کودک را با غذاهای سنگین تری آشنا کرده ایم؛ برخی سه دندان داشته و برخی دیگر از کودکان در این سن یک دندان هم ندارند، اما به نظر می رسید که همه به خوبی می توانند این غذاها را بخورند. تنها به خاطر داشته باشید که هنگام تغییر نوع غذای کودک، مراقب او باشید؛ همانطور که او به توده های کوچک و نرم غذایی عادت می کند، به جای پوره کردن غذاها، غذاها را خرد کنید.
شما می دانید که چه چیزی برای کودک شما بهترین است، بنابراین همه چیز را با سرعت او پیش ببرید، اما او را تشویق به جویدن کرده و از غذاهای له شده برای مدت طولانی استفاده نکنید. کوچک ترین کودک ما هنگام جویدن به طرز فوق العاده ای تنبل بود! بنابراین ما خیلی وسوسه می شدیم که غذاهای له شده را به کودک بدهیم، می دانستیم که او تکه های کوچک را به جای تف کردن، می خورد. اما ما پافشاری کردیم و در نهایت او انجام این کار را یاد گرفت. پس صبور باشید و به تلاش کردن خود ادامه دهید!

چند بار در روز باید غذای جامد به کودک 6 تا 9 ماهه داد؟
برای شش ماه، ممکن است تنها یک یا دو بار در روز غذای جامد کافی باشد. بسیاری از والدین متوجه می شوند که کودک آنها تا ۹ ماهگی، به الگوهای غذایی سه وعده در روز عادت کرده اند. اما هر کودکی با دیگری متفاوت است و این روش ممکن است مناسب برای کودک شما نباشد... بنابراین اجازه دهید او شما را راهنمایی کند- شما قادر خواهید بود که بگویید چه موقع زمان افزایش مصرف غذاهای جامد است.
البته به یاد داشته باشید که شیر بخش مهمی از رژیم غذایی 6 تا 9 ماهه کودک شماست و نباید در این مرحله قصد جایگزین کردن آن با مواد غذایی جامد را داشته باشید. سعی کنید قبل از غذای جامد، نیمی از شیر را به کودک داده و بعد از غذای جامد نیز نیمی دیگر را بدهید. نزدیک به یک سالگی کودک، متوجه می شوید که او از خوردن نیمه دوم شیر که بعد از غذاهای جامد بوده، امتناع می کند. بنابراین، این زمانی است که می توانید به فکر حذف کردن یک یا دو غذای کودک باشید.

چه زمانی باید کودک ۶ تا ۹ ماهه خود را با لیوان آشنا کنم؟
در حدود ۷ ماهگی، می توانید یک کاپ «دلپذیر» را به کودک خود معرفی نمایید. اگر پیدا کردن یک فنجان مناسب برای آن سن دشوار است. به نظر می رسد که انواع فنجان های درپوش دار برای جلوگیری از ریختن مایعات، نیاز به مکیدن جدی داشته باشند و فکر می کنم که نوزادان ما تنبل تر از آن هستند که این کار را انجام دهند! ما در نهایت از لیوان یا فنجان با درپوش و ضامن دار استفاده می کنیم. کودک ما می تواند راحت تر مایعات را نوشیده، اما کودکان ما تمایل دارند که هر چیزی را به سمت بالا و پایین تکان دهند- از این رو ما در هر وعده غذایی کودک، با غذاهای مایع آنها خیس می شویم.
هر مدلی را که انتخاب کنید، توصیه ما این است که تا زمانی که می توانید از آب به عنوان نوشیدنی اصلی استفاده کنید. اگر کودک شما تا کنون آبمیوه نخورده است، پس او نمی داند که چه چیزی را از دست داده و از آبی که قبلا می خورده، کاملا راضی است! وقتی که آبمیوه را امتحان کرد، دیگر به آب مانند قبل توجه نمی کند. و این تاسف آور است- فواید مصرف آب زیاد به خوبی برای همه ما آشکار شده است! اگر واقعا می خواهید به کودک خود آبمیوه بدهید، تنها یک فنجان آبمیوه کافی است و نه به اندازه یک بطری. دندانپزشکان معتقد هستند زمانی که دندان ها با آبمیوه موجود در بطری «شسته می شوند»، شکر موجود در آبمیوه آسیب بیشتری به دندان وارد می کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره تغذیه مناسب نوزاد، شش تا نه ماهگی

    آخه ما مسلمونیم ... توی ترجمه یکم اصلاحات بدید ...گوشت خوک به نوزاد بدیم؟؟؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون
      پیام شما دریافت شد

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.