۲۱۱۲۴۱
۳ نظر
۱۸۰۴
۳ نظر
۱۸۰۴

مدفوع نکردن نوزاد، راه درمانش چیست؟

ممکن است شما هم یکی از والدینی باشید که با دیدن نوزادان مبتلا به یبوست، مضطرب می شوند.

ممکن است شما هم یکی از والدینی باشید که با دیدن نوزادان مبتلا به یبوست، مضطرب می شوند. درست است که این موضوع می تواند شما را ناراحت کند، اما متاسفانه، شما فقط باید اجازه دهید که کودک مسیر طبیعی خود را طی کند. با این حال، چند چیز وجود دارد که می تواند به حل دفع کودک شما کمک کند تا از این حالت عبور واز مشکلات دفع در آینده جلوگیری کند.

بچه مشکل دفع ندارد - آیا این یبوست است؟
روده های کودکان با الگوهای مختلف حرکت می کند - هیچ برنامه منظم و یا تعداد حرکات ثابت روده ای برای نوزادان وجود ندارد. این بدان معنی است که آنچه برای دیگر نوزادان مشکل عادی است، ممکن است در روده کودک شما باعث ایجاد مشکل باشد. بعضی از نوزادان پس از تغذیه، مدفوع میکنند، در حالی که بعضی دیگر ممکن است یک روز بعد مدفوع کنند. عوامل مختلفی ممکن است بر فرکانس حرکات روده ای، مانند نوع غذا و نوشیدنی که او می گیرد، میزان فعالیتی که انجام می دهد، و میزان هضم غذا و جذب آن، تأثیر بگذارد. شما می توانید الگوی طبیعی کودک خود را بفهمید فقط به گذر زمان نیاز دارد و شما به عنوان والدین باید در این رابطه بیشتر دقت کنید.
وجود این علایم در کودک به معنی اینست که کودک شما یبوست دارد: اگر مدفوع را کمتر از حد معمول دفع میکند، و یا با ناراحتی و درد مدفوع میکند. کودک ممکن است در هنگام یبوست، مدفوع خشک و سخت داشته باشد. با این حال، مدفوع آبکی هم گاهی اوقات نشانه ای از یبوست است، هنگامی که مایع در قسمت فوقانی روده از قسمتی که مدفوع سخت شده و باعث مسدود کردن روده بزرگ شده است، عبور می کند.

نشانه های ظاهری دفع کودک
نوزاد تازه متولد شده معمولا پس از هر تغذیه در طی چند هفته اول، دفع مدفوع را خواهد داشت. فرکانس و نوع حرکات روده ممکن است نشان دهد که او غذاهای کافی دریافت می کند.
چند روز پس از تولد، کودک شما حدود چهار تا پنج بار در عرض سه روز مدفوعی به رنگ سبز تیره دارد. این مدفوع حالت عادی دارد، اما با توجه به اینکه نوزاد شیردریافت می کند، باید از دو تا پنج بار در روز به مدت شش هفته دفع داشته باشد که این موضوع کاملا طبیعی است. حتی کاملا طبیعی است که هر بار که در طول این دوره تغییراتی ایجاد شود، مقداری مدفوع در پوشک وجود داشته باشد.
پس از هفته ششم برخی از نوزادان روده هایشان کمتر کار میکند. نگران نباشید اگر کودک شما فقط یک بار در هفته دفع دارد. اگر مدفوع او خشک و سخت نباشد، یبوست نیست. او ممکن است مدفوعی با غلظت کم و آبکی یا نرمتری داشته باشد، و این بدان معنی است که او مقدار مناسب آغوز ( شیر آبکی با چربی کم) و شیرپرچرب (غنی تر از چربی) را دریافت می کند. نگران نباشید زمانی که پوشک او سرریز می شود!

چگونگی دفع کودک شیرخشک خوار و نشانه های ظاهری آن
غلظت مدفوع کودک که شیرخشک تغذیه میکند قوی تر از یک کودک تغذیه با شیر مادر است، که شبیه به کره بادام زمینی است. اگر کودک مبتلا به یبوست می باشد، با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
برای نوزادانی که کمتر از چهار ماه هستند، برای تغذیه آنها چیزی بجز شیر مادریا شیرخشک استفاده نکنید. به آنها آب یا آبمیوه ندهید، در این سن ممکن است آنها را از مواد مغذی ضروری محروم کند.
به یاد داشته باشید که نوزادان ۱ تا ۲ ماهه ممکن است روزانه چندین دفع داشته باشند، اما گاهی اوقات نیز ممکن است کمتر از حد معمول دستشویی بروند. این معمولا طبیعی است و شما نباید خیلی نگران باشید، مگر اینکه مدفوع آن سخت و خشک باشد.
توجه داشته باشید: هنگامی که کودک شما شروع به خوردن غذاهای جامد بین ماه های ششم و هشتم می کند، مدفوع او با بودار می شود.

مشکل دفع کودک و چگونگی درمان آن
در صورتی که کودک دچار کمبود ویتامین D شود، ممکن است یبوست داشته باشد، و اگرمدفوع خشک و سخت باشد یبوست است. با این حال، اگر کودک شما کولیک، نفخ و یا مشکل اساسی در حرکت روده نداشته باشد، حرکت کند روده و عدم دفع هر روز ممکن است به این معنی باشد که این الگوی طبیعی او است. اما اگر چند روز گذشت و کودک شما دفعش مشکل داشت، شروع به ردیابی الگوهای تغذیه خود کنید و اقدامات زیر را برای تشویق حرکات روده انجام دهید:

آب اضافی به بچه برسانید
نوزادانی که از شیر خشک تغذیه میکنند، ممکن است نیاز به مصرف روزانه آب اضافی تری داشته باشند، زیرا ممکن است مایعات کم باعث یبوست گردد. اگر کودک شما آب کافی نداشته باشد، آب آن در روده بزرگ، به بدن می رسد و مدفوع خشک و سخت می شود. با این حال، نوزادان شیرمادرخوار معمولا به آب اضافی نیاز ندارند.

شیرخشک نوزاد را تغییر دهید
از متخصص اطفال خود بخواهید شیرخشک های مختلفی به شما معرفی کند تا برای کمک به کودکتان برای نرم تر کردن مدفوع کمک کند. در سن سه ماه، اکثر نوزادان روزانه حداقل یکبار دفع دارند.

دادن غذاهای جامد به بچه باید به تاخیر بیفتد
تاخیر دادن غذاهای جامد به کودک می تواند یبوست برخی از نوزادان را کمتر کند. تاخیر در غذاهای جامد اجازه می دهد دستگاه گوارش کودکتان بهتر تکامل یابد. هنگامی که شروع به دادن مواد غذایی جامد میکنید، بهتر است غذاهایی را انتخاب کنید که می تواند مدفوع را نرم و لطیف کند، مثل برگ های خرد شده آلو و زردآلو. مصرف جو نیز نسبت به غلات برنج ترجیح داده می شود.

داشتن دفع راحت تر نوزاد
با یک قاشق گلیسیرین مقعد کودک را چرب کنید. همچنین، گلیسیرین مایع را با استفاده از یک قطره چکان به روده کودک وارد کنید. این می تواند یک بار در روز انجام شود. تا مدفوع را نرم کند. گلیسیرین مایع همچنین باعث التیام عضلات رکتال میشود عضلاتی که فشار زیاد بر آنها باعث ایجاد خون در پوشک می شود.

از لوسیون های ملین استفاده کید
به غیر از دادن آب اضافی به نوزادانی که حداقل چهار ماهه هستند، سعی کنید مقداری نمک را در آب حل کنید و چند قاشق کوچک به آنها بدهید. دیگر مشتقات طبیعی که میتواند مفید باشد روغن کتان است که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است. یک قاشق چایخوری روغن کتان را به یک بطری شیر اضافه کنید یکبار در روز استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری از این ترکیب را روزانه برای کودکان نوپا استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • هستی
    درباره مدفوع نکردن نوزاد، راه درمانش چیست؟

    سلام پسر من ۵ماه و نیمشه و از حدود۴ ماهگی که تقریبا همون موقع ها کولیکش برطرف شد،هفته ای یه بار دفع مدفوع داشت و گاهی ۱۲ یا ۱۳ روز هم میشد و هیچ مشکلی نداشت،مدفوع نرم و بدون درد داشت و استفراع و دل درد هم نداشت.دکترهم گفت چون فقط شیر مادر میخوره اشکال نداره
    ۲هفته هست که غذای کمکی براش شروع کردم ولی توی این ۲هفته هم دفع نداشته،بازم خودش درد و استفراغ یا مشکل دیگه نداره ولی من نگرانم...چیکار کنم؟؟؟

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

    • کاربرناشناس

      سلام نوزادان چهارماههشه هفته یک بازم دفاع میکنه الان 8روزه که مدفوع نکرده چکاربایدبکنم راهنمایی کنید درمان خانگی داره

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.