پای پرانتزی نوزادان، امکان درمانش هست؟
در حالت پای پرانتزی، وقتی که انگشتان پای نوزاد یا نوپا رو به جلو بوده و قوزکهای پا همدیگر را لمس میکنند زانوها همدیگر را لمس نخواهند کرد.
آیا ممکن است نوزاد پای پرانتزی داشته باشد. کاملا نرمال است که پای نوزاد پرانتزی باشد. در حالت پای پرانتزی، وقتی که انگشتان پای نوزاد یا نوپا رو به جلو بوده و قوزکهای پا همدیگر را لمس میکنند زانوها همدیگر را لمس نخواهند کرد. نوزادان با پای پرانتزی متولد میشوند به دلیل وضعیتی که در رحم دارند.
وقتی که نوپا شروع به ایستادن و راه رفتن میکند پای پرانتزی او بیشتر نمایان میشود. اما معمولا پای کودک به مرور صافتر میگردد. در حدود سن 7 تا 8 سالگی بیشتر کودکان پای آنها به زاویهای میرسد که تا دوران بزرگسالی هم آنرا حفظ خواهند کرد.
علت پای پرانتزی چیست؟
همانطور که گفته شد دلیل پای پرانتزی معمولا وضعیت جنین در رحم مادر است اما گاهی علت دیگری دارد: کمبود ویتامین D. این حالت بیماری بلانت نامیده میشود. نوعی اختلال استخوان که بر ساق پا اثر میگذارد. گاهی (اما به ندرت) دلیل پای پرانتزی اختلالات ژنتیک است.
چطور میتوان متوجه شد پای کودک پرانتزی است؟
اگر کودک به صورتی میایستد که انگشتان پا رو به جلو و قوزکهای پا همدیگر را لمس میکنند اما زانوها لمس نمیکنند پای او پرانتزی است. اگر زانوها همدیگر را لمس میکنند اما قوزک پا نه، این حالت پای ضربدری نامیده میشود. پای ضربدری بیشتر در سن ۳ تا ۶ سالگی نمایان میشود. مثل حالت پرانتزی این وضعیت معمولا خودبخود اصلاح میشود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر کودک نوزاد یا نوپا است شکل پرانتزی پا زیاد معلوم نمیشود. اما اگر نگرانی دارید با پزشک مشورت نمایید.
در حدود 2 سالگی شکل پای کودک هنوز کمی پرانتزی است اما میتوان درمان را از دوران نوپایی آغاز کرد. اگر در تولد 3 سالگی هنوز پای کودک پرانتزی است بهتر است از پزشک مشورت بگیرید.
در هر سنی، اگر حس میکنید حالت پرانتزی پای کودک زیاد است توصیه میشود با پزشک مشورت نمایید. چون ممکن است به یک طرف پا اثر بگذارد و بجای بهتر شدن، تشدید شود.
احتمالا پزشک کودک را معاینه کرده و برای بررسی کمبود ویتامین D آزمایش خون تجویز میکند. همچنین رادیولوژی برای بررسی احتمال بیماری بلانت انجام میشود.
اگر کمبود ویتامین وجود داشته باشد پزشک مکمل تجویز میکند. ممکن است شما را به متخصص ارتوپدی کودکان ارجاع دهد تا معاینه و درمان بهتر انجام شود.
آیا امکان درمان پای پرانتزی وجود دارد؟
به ندرت درمان نیاز است اما گاهی جراحی برای درمان استفاده میشود. اکنون پزشکان به ندرت بریس (brace) یا کفشهای درمانی تجویز میکنند چون ممکن است باعث مشکلاتی در رشد فیزیکی کودک شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼