نحوه مراقبت از نوزاد، ده توصیه مهم
خب، شما ناراحتی های نه ماه بارداری را تحمل کردید و با موفقیت هیجانات زایمان را پشت سر گذاشته اید، و حالا یک زندگی جدید را پیش روی خود دارید.
خب، شما ناراحتی های نه ماه بارداری را تحمل کردید و با موفقیت هیجانات زایمان را پشت سر گذاشته اید، و حالا یک زندگی جدید را پیش روی خود دارید. خوشحالی و شادمانی خلق زندگی جدید ، در کلام نمی گنجد.
یک نوزاد مسئولیت های بسیاری را با خود همراه می آورد و این میتواند باعث اضطراب بیشتر شما مادران جدید شود، به خصوص شما که زمان زیادی را دور و بر نوزادان خود سپری نکرده اید. در واقع، بسیاری از والدین جدید هنگام آوردن نوزاد از بیمارستان به خانه احساس میکنند که هنوز آماده نیستند.
این بسیار مهم است که در این زمان از شخصی کمک بگیرید. هنگامی که در بیمارستان هستید،با متخصصین اطرافتان صحبت کرده و به پیشنهادات اعضای خانواده و دوستانتان گوش دهید. هر چند رفتن به کلاس های آمادگی مراقبت از نوزاد هنگام بارداری، می تواند شما را آماده کند، اما واقعیت امر چیز دیگری است؛ زیرا موقعیت کنونی شما در کلاس مطرح نمیشود!
چیزهای زیادی هستند که هنگام مراقبت از نوزادتان باید در نظر بگیرید. این توصیه ها و پیشنهادات می توانند تجربه جدید بچه داری را کمی آسان تر کنند.
اینجا ما 10 توصیه مهم برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده را با شما در میان میگذاریم.
توصیه مهم برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده
۱- نوزاد را با حواس جمع در آغوش بگیرید.
گردن نوزادان خیلی منعطف است ، زیرا ماهیچه های آنها هنوز کاملا شکل نگرفته . ماهیچه ها در چند ماه اول شکل گیری خود را آغاز می کنند ، اما تا آن موقع والدین باید مطمئن شوند که حتماً مراقب گردن نوزاد باشند. زیرا تکان خوردن گردن نوزاد می تواند به مغز او صدمه وارد کند. همچنین حمایت از سر و گردن باعث می شود که شما راحت تر نوزادتان را در آغوش بگیرید و نوزاد کمتر در معرض خطر " افتادن از بغل "شما قرار بگیرد.
همیشه هنگامی که نوزاد را در بغل می گیرید، سر و گردن او را با دستانتان نگه دارید. سعی کنید هنگام جا به جایی سر بچه را در آغوش بگیرید. همچنین هنگام بلند کردن و خواباندن نوزاد، سر او را نگه دارید.
2- نوک سینه خود را به درستی در دهان نوزاد قرار دهید
تصمیم اینکه به نوزادتان از سینه شیر بدهید ، یکی از بزرگترین نعمتی است که می توانید به او ارزانی کنید. شیر مادر مزایایی بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله سیستم ایمنی بدن نوزاد را تقویت میکند. وقتی بحث شیر دادن می شود،موقعیت صحیح دهان بچه بسیار مهم است، چون اگر نادرست قرار بگیرد ، می تواند باعث احساس ناراحتی در سینه شما شود. باید دهان نوزاد روی هاله نوک پستان و خود نوک پستان قرار بگیرد. در این صورت با حرکت زبان و لبهایش شیر را از غده های شیری شما بیرون می کشد. بچه را رو به سمت سینه های خود ببرید و با نوک پستان خود لبهای بچه را غلغلک بدهید تا دهانش را کامل باز کند ، او را به سمت سینه ی خود بیاورید. تا زمانی که بچه شما سینه تان را محکم بگیرد و خوب میک بزند، سینه ی خود را نگه دارید. بگذارید بچه تان از هر دو سینه حداقل ده دقیقه شیر بخورد. اگر هنگام شیر دهی با نحوه قرار دادن نوزاد خود مشکل دارید، می توانید از بالشتک شیردهی برای کمک به این فرآیند استفاده کنید.
3- آروغ زدن نوزاد را فراموش نکنید.
هوایی که نوزاد شما هنگام شیر خوردن فرو میدهد ، می تواند سیستم هاضمه ی کوچولو ی شما را اذیت کند. در این حالت او احساس ناآرامی می کند و حتی باعث نفخ معده ی او خواهد شد. در نتیجه مهم است که کاری کنید تا نوزادتان آروغ بزند تا هوای اضافه از دستگاه گوارش او خارج شود. همین ترفند کوچک، جلوی شکم دردهای بچه ی شما را می گیرد.برای آروغ زدن نوزاد معمولا موقعیت های عمودی بهتر عمل می کنند .پس آن را طبق مراحل زیر انجام دهید:
نوزاد خود را روی پایتان و به جلو بنشانید.
او را از جلو با یک دست نگه دارید و کمی به جلو خم کنید.
به آرامی به پشت نوزاد بزنید تا هوای اضافی از شکمش خارج شود.
منتظر صدای آروغ شوید.
همچنین می توانید نوزاد را روی شانه ی خود قرار داده و به آرامی به پشت کمر او بزنید.
۴- در ابتدای تولد نوزاد خود را فقط با اسفنج خیس حمام کنید.
بسیار مهم است که تا وقتی بند ناف جدا نشده، نوزادتان را فقط با اسفنج خیس استحمام کنید. همیشه به خاطر داشته باشید، هنگامی که بند ناف را خشک نگه دارید، زودتر می افتد. این اتفاق ممکن است دو تا سه هفته طول بکشد. حتی اگر بند ناف خیس شد، آن را خشک کنید.
وقتی نوزاد خود را حمام میکنید، همیشه از آب ولرم استفاده کنید و پوست لطیف نوزادتان را با فشار زیاد نشویید؛ در نظر داشته باشید که نوزادان چندان هم کثیف نمی شوند. بعد از اینکه بند ناف افتاد، می توانید نوزادتان را یک حمام واقعی ببرید. دو بار حمام کردن نوزادتان در طول هفته ، برای سال اولش کفایت میکند.
5- نوزاد را به پشت بخوابانید.
حتی اگر برای یک چرت کوتاه در طول روز باشد، بچه را به پشتش بخوابانید. این امنترین وضعیت خوابیدن برای یک نوزاد سالم است. این وضعیت خوابیدن که توسط پزشکان« آکادمی اطفال آمریکا» توصیه شده ، ریسک سندروم مرگ ناگهانی کودکان(SIDS)، یا مرگ گهواره ای را کاهش میدهد. مطمئن شوید که سر و صورت بچه هنگام خواب با چیزی پوشیده نشود. پتو و پوشش های دیگر را نزدیک دماغ و دهان او نبرید. بهتر است که لباس خواب مناسب تن نوزادتان کنید تا نیازی به استفاده از پتو یا پوشش های دیگر نباشد.
اگر روی نوزاد در حال خوابتان پتو می کشید ، مطمئن شوید پاهای نوزاد در پایین گهواره باشند و پتو بالاتر از سینه ی نوزاد قرار نگیرد. لبه های پتو را زیر تشک گهواره قرار دهید تا روی صورت بچه نیفتد.
۶- به موقع پوشک او را عوض کنید.
با اینکه عوض کردن پوشک می تواند کار بدبو و افتضاحی باشد ، یکی از وظایفی است که باید جدی بگیرید. یک پوشک خیس یا کثیف ، می تواند نوزاد شما رو در معرض عفونت قرار دهد و همچنین باعث التهابات دردناک و خارش آور شود. در نتیجه باید پوشک بچه ی خود را به طور مرتب و به محض تخلیه ی روده عوض کنید. قبل از بستن یک پوشک جدید ، پوستش را کاملا تمیز کنید و یک کرم محافظ به آن بزنید. این کرم به عنوان یک محافظ در برابر رطوبت عمل می کند. اگر ممکن است، اجازه بدهید کودکتان هرازچندگاهی پوشک نبندد. این کار به پوست او فرصت می دهد تا نفس بکشد و هوا بخورد.
نکته: قبل از اینکه پوشک نوزادتان را ببندید ، مطمئن شوید همه لوازم لازم برای این کار در دسترس شما هست تا مجبور نشوید نوزاد را بدون مراقبت رها کنید.
7. مایع ضدعفونی دست را در دسترس خود قرار دهید.
نوزادان تازه متولد شده سیستم ایمنی ضعیفی دارند و خیلی نسبت به عفونت آسیب پذیر هستند. شما به عنوان مادر باید با رعایت بهداشت مناسب از نوزاد خود در برابر عفونت مراقبت کنید. از آنجایی که شما مرتبا به نوزاد خود دست می زنید ، باید دستان خود را کاملا پاکیزه نگه دارید. همیشه قبل از برداشتن نوزادتان بخصوص بعد از عوض کردن یک پوشک کثیف، دست خود را بشویید. در واقع، اگر بچه ی شما گریه کرد و شما قبل از آرام کردن او فرصتی برای شستن دستانتان ندارید ، می توانید از مایع ضدعفونی دست استفاده کنید. در نتیجه ، اکیدا توصیه می شود که یک مایع ضدعفونی و بدون الکل نزدیک خود نگه دارید. همچنین مطمئن شوید ، دستان کسانی که به بچه ی شما دست می زنند، تمیز باشد . همینطور اجازه ندهید کسی صورت بچه ی شما را ببوسد. به بچه های بزرگترتان یاد بدهید که به جای دست زدن به دستها یا صورتش، پاهایش را لمس کنند تا نوزاد در معرض عفونت قرار نگیرد.
8. تمام تن نوزاد را ماساژ دهید.
ماساژ برای نوزاد بسیار مهم است. این کار کیفیت خواب نوزادتان را افزایش می دهد و باعث راحتی او شده و سیستم ایمنی اش را تقویت می کند. ماساژهای ملایم حتی انعطاف ماهیچه و تعادل را ترغیب می کنند و باعث بهبود جریان اکسیژن و مواد غذایی به سلول ها می گردد. مهمتر از همه، ارتباط بین شما و نوزادتان را تقویت میکند ، که نقش کلیدی در شکل گیری پایه های عشق ورزی و ایجاد ارتباط در او دارد. دو یا سه بار در هفته ، بدن نوزاد خود را کاملاً ماساژ دهید . ماساژ نوزاد آرامش بخش است و می تواند به راحتی از ده تا سی دقیقه طول بکشد. هر چند باید صبر کنید تا بعد از افتادن بند ناف ماساژ دادن را شروع کنید.
اگر ممکن است، بعد از ماساژ، نوزاد خود را در برابر نور آفتاب قرار دهید، چون اشعه آفتاب حاوی ویتامین D است که برای شکل گیری استخوان بسیار مفید است.
۹. از مرطوب کننده ها به طور مرتب استفاده کنید.
در اصل بعد از تولد ، پوست نوزادتان نرم خواهد بود. اما پوست اکثر نوزادن سریعا خشک و پوسته پوسته می شود. پوست بعد از نه ماه در مایع رحم بودن ، وقتی در معرض هوا قرار می گیرد، خشک می شود . جای نگرانی نیست ،زیرا با گذر زمان ترمیم می شود . برای کاهش ناراحتی نوزاد در طول روز چند بار از یک کرم ضد حساسیت بچه ی بدون بو استفاده کنید .می توانید از متخصص اطفالتان بخواهید تا به شما یک کرم بچه پیشنهاد دهد.
۱۰.هرگز یک نوزاد را تکان تکان ندهید
به شدت مراقب باشید که هنگام بازی کردن یا حتی بیدار کردن نوزادتان از خواب، او را تکان ندهید. تکان های سخت می تواند باعث خونریزی در مغز و حتی مرگ بشوند. اگر میخواهید نوزادتان را بیدار کنید، او را تکان ندهید. یادتان باشد، نوزاد هنوز آماده ی بازی ها یا برخوردهای ناملایم نیست. نباید پای نوزاد را غلغلک دهید یا حتی به آرامی توی صورتش فوت کنید.
برای جلوگیری از تکان های شدید همیشه مطمئن شوید که کودکتان در کالسکه ، یا صندلی ماشینش محکم بسته شده است. هیچ گاه بچه را سفت بغل نکنید ،چون می تواند باعث ایجاد مشکل در تنفس نوزاد شود.
توصیه های دیگر برای مراقبت از نوزاد تازه متولد شده :
تغییر رنگ بند ناف از زرد به سیاه یک امر طبیعی است، پس اگر متوجه این تغییر شدید وحشت نکنید.
اگر بوی نامطبوعی از بند ناف حس کردید یا ترشحاتی دیدید با دکتر مشورت کنید.
برای چند روز اول پس از زایمان از یک فرد حامی بخواهید تا پیش شما بماند. این می تواند به شما اطمینانی که در این برهه ی حساس لازم دارید را بدهد.
روی تقویم برای واکسن هایی که نوزادتان نیاز دارد و زمان آن، علامت بزنید.
همیشه نوزادتان را روی یک تشک سفت، مثل تشک یک گهواره ی استاندارد بخوابانید.
ملحفه های نرم و پشمی و عروسک های پشمالو را از محوطه ی خواب بچه بردارید.
اجازه ندهید اطراف نوزادتان سیگار بکشند.
بهتر است هرچند ساعت یکبار به نوزادتان شیر بدهید.
در اصل، کودک شما هر روز حداقل ۱۶ ساعت می خوابد. توقع نداشته باشید که نوزادتان تمام طول شب را بخوابد. نوزاد شما مرتبا برای شیر خوردن بیدار می شود.
برای کمک به ارتباط گرفتن با کودکتان او را زیاد ببوسید ، به آغوش بگیرید و آهسته نوزاش کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼