چگونگی شنا کردن نوزاد
نوزادان شنا کردن بلد نیستند، بلکه دارای بازتاب هایی هستند که وقتی در آب قرار می گیرند به شنا کردن شباهت دارند.
نوزادان شنا کردن بلد نیستند، بلکه دارای بازتاب هایی هستند که وقتی در آب قرار می گیرند به شنا کردن شباهت دارند.
درباره شنا کردن نوزاد از زمان تولد بیشتر بدانید!
در اثر بازتاب شنا کردن یا برادیکاردی، نوزاد هنگامی که در آب غوطه ور میشود، نفس خود را حبس کرده و چشمانش را باز میکند. اگر صورت نوزاد را فوت کنید، باز هم همین واکنش را از خود نشان میدهد.
این بازتاب در بسیاری از پستانداران از جمله انسان وجود دارد.از دیگر واکنشهایی که در اثر بازتاب شنا کردن با چشم دیده نمیشود، کاهش ضربان قلب و جریان خون در رگهای نوزاد می باشد.
این وضعیت به نوزاد اجازه میدهد تا زمان بیشتری زیر آب زنده بماند تا زمانی که کمک یک نفر برسد.
تا چه سنی بازتاب شنا کردن نوزاد باقی می ماند؟
اغلب بازتابهایی که نوزاد با آنها به دنیا میآید بعد از مدتی ناپدید میشوند؛ سپس جای خود را به حرکات ارادی میدهند. بازتاب شنا کردن نیز پس از ۵ الی ۶ ماه از بین میرود. اگر کودک را در حدود ۶ ماهگی در آب قرار دهید دست و پای خود را تکان میدهد که شباهت زیادی به شنا کردن دارد. اما این حرکات تنها واکنشهای غیر ارادی نوزاد هستند.
آیا از همان نوزادی می توان شنا کردن را به نوزاد آموخت؟
شنا کردن یکی از مهارتهایی است که از نظر بسیاری از والدین برای کودک ضرورت دارد. درباره زمان شروع آموزش به کودکان نظرات متفاوتی وجود دارد. بسیاری از مربیان بر اساس بازتاب شنا کردن از همان نوزادی به کودکان شنا کردن را آموزش میدهند.
اما متخصصان، آموزش شنا در سن کمتر از یک سالگی را توصیه نمیکنند. بعد از یک سالگی با نظر متخصص بررسی کنید که آیا کودک شما آمادگی شنا کردن دارد یا نه.
بسیاری از کودکان از شنا کردن و غوطه ور شدن در آب لذت میبرند. زمانی که او را به داخل آب بردید حتما در کنار او بمانید و به توانایی شنا کردن او اطمینان نکنید.
آگاهی از تواناییها و مراحل رشد کودک تا یک سالگی به شما کمک میکند تا بتوانید به نحو بهتری از او مراقبت کرده و باعث پرورش خلاقیت کودک خود شوید.
مزایای شنا کردن نوزاد
کاهش خطر غرق شدن
کودکانی که در یک الی چهار سالگی شنا کردن را آموختهاند نسبت به سایرین حساسیت کمتری در غرق شدن دارند و هنگام شناکردن و قرار گرفتن در آب اعتماد به نفس بیشتری دارند.
تقویت سلامت استخوان های نوزاد
شنا کردن ورزشی است که فعالیت و جنبش فراوانی در آن وجود دارد به همین دلیل برای تقویت سلامت استخوانها و مفاصل مفید است. همچنین برای کاهش علائم کودکان مبتلا به آسم نیز کمک کننده است.
توانایی شناختن و بهبود مهارت های فیزیکی
کودکانی که از سنین بسیار پایین شنا کردن را یاد میگیرند از تواناییهای شناختی و فیزیکی بهتری بهرهمند میشوند. شنا کردن میتواند یک سرگرمی مناسب و مفید برای نوزاد در حال رشد باشد
تعادل و کنترل بهتر بدن
بهبود تعادل و کنترل عضلات از مزایای شنا کردن در سنین پایین کودکی است. چرا که در این فرآیند قسمتهای عمدهای از عضلات بدن درگیر میشوند.
آیا کودکان می توانند به تنهایی شنا کنند؟
خیر,کودکان نمیتوانند به تنهایی شنا کنند,بنابراین زمانی که آنها در آب هستند، نیاز به حمایت شما دارند نوزادان دارای یک رفلکس هستند که به آنها احساس راحتی در استخر را میدهد اما این رفلکس ها بعد از ۱۲ماه ناپدید میشوند.
کودکان از لحاظ جسمی برای شناکردن پرورش داده نشده اند و نمیتوانند به طور مستقل در استخر بمانند,حتی اگر زمان زیادی را در آنجا بگذرانند آموزش دادن بچه ها برای شناکردن,همه اش به این معنی است که آنها را باآب و شناوربودن آشنا کنیم.
مدت زمان شنا کردن نوزاد
هیچ ساعت مشخصی وجود ندارد، اما زمان ایده آل و مناسب ۱۵تا ۲۰دقیقه است.
مراقب نشانه های ناراحتی مانند:
لرز و خستگی و نق نق کردن آنها باشید اگر کودک شما در معرض تحریک قرار دارد بلافاصله او را از آب دور کنید قطعا زمانی که کودک در آب است ,باید اقدامات ایمنی را رعایت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼