۲۴۶۷۳۸

کودک را چه زمانی و چگونه از شیر بگیریم؟

کودک را چه زمانی و چگونه از شیر بگیریم؟

از شیر گرفتن کودک باید تدریجی بوده و از حذف یک وعده ظهر گاهی، پس از دو هفته، حذف وعده صبحگاهی، حذف وعده عصرگاهی و در نهایت، حذف وعده شبانگاهی که بیشترین وابستگی را دارد.

یک متخصص کودکان گفت: شیردهی علاوه بر تأمین نیازهای تغذیه‌ای، پیوند عاطفی عمیقی میان مادر و کودک ایجاد می‌کند و روند از شیر گرفتن نیز باید تدریجی باشد.

محمود راوری متخصص کودکان، عضو هیئت مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر ایران، مربی ارشد کشوری و مشاور شیردهی افزود: شیردهی تا دو سالگی و حتی بیشتر توصیه شده است. تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی کافی بوده و بعد از آن، تغذیه تکمیلی آغاز می‌شود.

وی افزود: در این دوره، تنها شیر مادر برای نوزاد کافی است و تمام مواد مغذی مورد نیاز را تأمین می‌کند. نیازی به افزودن غذای کمکی تا قبل از شش ماهگی نیست.

IMG_20250225_130517

شروع تغذیه تکمیلی پس از شش ماهگی

راوری ادامه داد: پس از شش ماهگی، کودک به تغذیه بیشتری نیاز دارد. تغذیه کمکی شامل پوره‌های میوه، سبزیجات و غلات است که باید به تدریج و همراه با شیر مادر داده شود و پس از یک سالگی، کودک می‌تواند از غذای خانواده مصرف کند، اما شیر مادر همچنان بخش مهمی از رژیم غذایی او باقی می‌ماند. در این دوره، باید از ارائه غذاهای تند و پرنمک خودداری شود.

دو سالگی و ادامه شیردهی چگونه است؟

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که شیردهی تا دو سال و در صورت تمایل مادر و کودک، حتی بیشتر ادامه یابد. در برخی فرهنگ‌ها، شیردهی تا سه یا چهار سالگی نیز رایج است و مادر برای کاهش استرس کودک و جلوگیری از مشکلات جسمی مادر، از شیر گرفتن باید تدریجی بوده و از حذف یک وعده ظهر گاهی، پس از دو هفته، حذف وعده صبحگاهی، حذف وعده عصرگاهی و در نهایت، حذف وعده شبانگاهی که بیشترین وابستگی را دارد.

راوری خاطرنشان کرد: مادر باید در این دوره از نمایش پستان به کودک پرهیز کند و با بازی و سرگرمی توجه او را منحرف و سرگرم کند، همچنین روش‌های جایگزین مانند لیوان مخصوص کودک و میان وعده‌های سالم کمک‌کننده هستند. را دارد.

منبع: مهر

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند