۴۳۷۶۶
۵۱۳۹
۵۱۳۹

حرف زدن نوزاد، زبان غیر کلامی

کودکان سعی می‌کنند تا با نشانه‌هایی خاص، احتیاجات خود را به شما بگویند، اگرچه ممکن است چند هفته‌ای طول بکشد تا شما نشانه‌ها یا زبان غیر کلامی کودک خود را درک کنید.

نی نی بان: کودکان سعی می‌کنند با نشانه‌هایی خاص، احتیاجات خود را به شما بگویند، اگرچه ممکن است چند هفته‌ای طول بکشد تا شما نشانه‌ها یا زبان غیر کلامی کودک خود را درک کنید. اگر به رفتار او دقت کنید، از این‌که او چگونه نشانه‌‌هایی واضح از آن چه را که می‌خواهد بروز می‌دهد، متحیر خواهید شد.

حرف زدن نوزاد، زبان غیر کلامی

پاسخ دادن به نشانه‌های او (شب و روز) به کودک‌تان کمک می‌کند تا به توانایی‌‌های خود اعتماد کند و به ارتباط برقرار کردن با شما نیز علاقمند شود که پیش‌نیازی مهم برای رشد عاطفی و ارتباط‌های آینده او خواهد بود. پاسخ شما به کودک‌تان همچنین به او می‌آموزد که «کنترل احساس» ( آن‌چه روان‌شناسان می‌نامند) یعنی توانایی درک کنترل احساس خود را یاد بگیرد. هنگامی که شما او را آرام می‌کنید، در واقع به او می‌آموزید که او نیز می‌تواند خودش را آرام کند. زمانی که نشانه‌های کودکان نادیده گرفته می‌شود، آن‌ها شروع به گریه می‌کنند و این مساله را از یاد می‌برند که می‌توانند احساسات خود را کنترل کنند.

من گرسنه‌ام

کودکان هنگام گرسنگی، نشانه‌های روشن‌ و واضحی بروز می‌دهند، از غر زدن گرفته تا مکیدن انگشت‌هاشان. در واقع آن‌ها با این نشانه‌‌ها دارند به شما می‌گویند «من گرسنه‌ام» و اگر این نشانه‌ها نادیده گرفته شود، آن‌ها گریه را آغاز می‌کنند. و در این زمان است که شما در غذا دادن به آن‌ها با مشکل مواجه می‌شوید. دقت کنید زمانی که کودک شما گریه می‌کند، زبان او کجاست؟ او نمی‌تواند زمانی که زبان‌اش بالاست، غذا بخورد. و اگر شما در این زمان او را وادار به غذا خوردن کنید، به احتمال زیاد دچار مشکل می‌شود یا آن‌قدر از گریه کردن خسته شده است که می‌تواند تنها کمی غذا بخورد سپس به خواب رود. این بدین معنی است که او برای مدت کمی می‌خوابد، سپس برای غذا خوردن دوباره بیدار می‌شود.

با من بازی کن

کودکان کوچک زمان کمی را برای بازی کردن با شما سپری می‌کنند اما هر چه بزرگ‌تر می‌شوند، زمان بازی آن‌ها نیز افزایش می‌یابد و نشانه‌های آن نیز روشن‌تر می‌شود. هنگامی که کودک‌تان می‌خواهد با شما بازی کند چشم‌هایش گشاد و براق می‌شود، سرش را به سمت صدا و صورت شما می‌چرخاند، لب‌هایش را غنچه می‌کند، مثل این‌که می‌خواهد بگوید «اوه»، دست و پای خود را صاف می‌کند تا خودش را به شما برساند، حتی ممکن است انگشت شما را بگیرد و خودش را به سمت آغوش‌تان پرت کند. اگر به این نشانه‌ها پاسخ دهید، به شما نگاه می‌کند و لبخند می‌زد. اگر این نشانه‌ها را در کودک‌تان مشاهده کردید بدانید که می‌خواد به شما بگوید: «با من بازی کن».

خسته‌ام

زمانی که کودک شما در حال انجام کاری است و احتیاج به استراحت دارد، نشانه‌های واضحی بروز می‌دهد مثل: به اطراف نگاه کردن، سرش را چرخاندن، لگد زند، سرفه کردن، تف کردن یا پشت‌اش را صاف کردن. بعضی از کودکان نیز دست‌شان را به علامت «کافی است» بالا می‌آورند.

علائم‌ دیگری که نشان‌دهنده خستگی کودک‌تان از بازی، احتیاج‌اش به آرامش یا تغییر فعالیت‌اش است، به صورت خمیازه کشیدن، چین دادن پیشانی یا سکسکه بروز می‌یابد. در این شرایط اگر شما به بازی خود ادامه دهید در حالی که کودک‌تان سعی دارد به شما بفهماند بس است، نتیجه‌اش آشفتگی و گریه او خواهد شد.

خوابم می‌آید

هیچ کدام از ما زمانی که خواب‌مان می‌آید، دوست نداریم بیدار بمانیم. بنابراین قبل این که کودک‌تان به این مرحله برسد و زمانی که نشانه‌های خواب‌آلودگی را در او مشاهده کردید، او را به تخت‌خواب‌اش ببرید. نشانه‌‌های خواب‌آلودگی کودکان ساکت شدن، بی‌تفاوتی به آدم‌ها و اسباب بازی‌ها، حرکات عجیب (در کودکان کوچک) بی‌حرکتی (این کودکان آرام‌اند و به آسانی به خواب می‌روند) خمیازه کشیدن، اخم کردن، مشت کردن دست‌ها، مالیدن چشم و گوش و غر زدن است. اگر شما این نشانه‌ها را نادیده بگیرید، کودک شما بد اخلاق می‌شود.

اگر چه این نشانه‌‌‌ها معمولا در بیشتر کودکان دیده می‌شود اما ممکن است هر کودکی نشانه‌های خاص خود را داشته باشد یا همیشه این علائم را برای بیان احتیاجات‌اش بروز ندهد.

زمانی که با کودک خود بازی می‌کنید، نشانه‌‌های بسیاری می‌بینید، بنابراین برای درک شیوه ارتباط برقرار کردن کودک خود زمان بگذارید و نشانه‌های گرسنگی، خستگی و آرامش او را بشناسید. ممکن است نشانه‌های او واضح نباشد اما مطمئن باشید که با گذشت زمان و توجه لازم به او، با رفتارهایش آشنا خواهید شد. کودک شما روش ارتباط برقرار کردن خاص خود را یاد خواهد گرفت و به زودی شما و همسرتان پاسخی مناسب با احتیاجات‌اش را به او خواهید داد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.