تغذیه با شیر مادر، خطر بیماری های قلبی
درصد بالایی از بیماری های بزرگسالان منعکس کننده وزن پایین نوزادان و مدت کوتاه و میزان کم مصرف آنها از شیر مادر در دوران نوزادی است.
نی نی بان، گروه ترجمه : تحقیقات انجام شده در دانشگاه نورث وسترین نشان داده نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، در سنین بالاتر کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی خواهند بود.
محققان میزان پروتئین سی رئاکتیو که خطر ابتلا به فشار خون بالا و بیماری های متابولیسمی را در بزرگسالی پیشگیری می کند، در ۷۰۰۰ جوان بزرگسال در سنین ۲۴ تا ۳۲ اندازه گیری کردند. آنها سطح پروتئین سی رئاکتیو یا سی پی آر این افراد را با کنترل وزن آنها در زمان تولد و اینکه چه مدت از شیر مادر تغذیه کرده بودند، بررسی کردند. سی پی آر، پروتئین تولید شده توسط کبد است که وقتی التهابی در بدن ایجاد می شود، تولید آن افزایش پیدا می کند.
تحقیقات یکی دیگر از مزایای استفاده از شیر مادر را مشخص کرد: میزان س پی آر در جوانانی که برای سه تا 12 ماه از شیر مادر استفاده کرده بودند 20 تا 30 درصد کمتر از بچه های بود که هرگز از شیر مادر تغذیه نکرده بودند. درصد بالای سی پی آر می تواند منجر به عفونت و بیماری های دیگر که می توانند حمله قلبی و دیگر مشکلاتی از این قبیل را در پی داشته باشند، شود.
دکتر توماس مک دید از دانشگاه نورث وسترن می گوید:«کشفیات در مورد مصرف شیر مادر و وزن نوزاد واقعا آموزنده هستند. درصد بالایی از بیماری های بزرگسالان منعکس کننده وزن پایین نوزادان و مدت کوتاه و میزان کم مصرف آنها از شیر مادر در دوران نوزادی است.»
این تحقیق همچنین نشان داد:
وزن کم بچه و مدت کوتاه مصرف شیر مادر با میزان بالاتر تولید سی پی آر در جوانان بزرگسال همراه بود.
برای هر یک پوند اضافی در وزن بچه ها، میزان سی پی آر در جوانان بزرگسال پنج درصد کمتر بود.
فواید استفاده از شیر مادر همچنان در حال افزایش هستند و سازمان جهانی سلامت و بهداشت آن را یکی از موثرترین راههای تضمین سلامت و بقای کودک اعلام کرده است. جامعه پزشکان کودک آمریکا هم مصرف شیرمادر را برای نوزادان در 12 ماه نخست زندگی آنها توصیه کرده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼