۵۷۳۹۶
۳۰۴۷۱
۳۰۴۷۱

آنتی بیوتیک برای نوزاد، عوارض دارد؟

در خصوص این که چرا بچه مبتلا به برگشت ادراری است، علت آن ناکامل بودن سیستم ادراری در او است.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: با سلام خدمت جنابعالی. کودک شش ماهه من مبتلا به برگشت ادراری و عفونت ادراری است. متخصص کلیه مصرف آنتی بیوتیک (سفالکسین۲۵۰) را تجویز نمودند. می خواستم بدانم چه عوارضی فرزندم را تهدید می نماید. با تشکر.

پاسخ دکتر پدرام احمدپور، فوق تخصص کلیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
در خصوص این که چرا بچه مبتلا به برگشت ادراری است، علت آن ناکامل بودن سیستم ادراری در او است. یعنی این که آن قسمتی از حالب که به صورت کامل باید در مثانه قرار داشته باشد، هنوز به طور کامل بالغ نشده است و در نتیجه برگشت ادرار به وجود می آید. اما درباره عفونت ادراری باید مشخص شود که چه دلایلی به وجود آمده تا این بچه مستعد ابتلای به عفونت شده است. در مورد نوع دارو و این که گفته شده دکتر برای فرزند ایشان سفالکسین تجویز کرده، باید بگوییم که نه تنها آنتی بیوتیک ها بلکه همه داروها مثل شمشیر دو لبه هستند و خیلی وقت ها انسان از آن دارو در جهت درمان خود سود می برد. در صورتی که کشت ادرار مناسب باشد، داروی خوبی است و کمک کننده است.

دکتر محمد سیستانی زاد، داروساز:
بحث اول این که هر دارویی همان طور که اثرات درمانی می تواند داشته باشد، یک سر عوارض هم می تواند به همراه مصرف آن ها باشد. مسلما اگر تشخیص بیماری درست و همچنین تجویز دارو درست صورت گرفته باشد، در این صورت سودی که آن بیمار در نتیجه مصرف دارو به دست می آورد، خیلی بیشتر از عوارض آن خواهد بود. عوارضی که در مورد داروی سفالکسین که جزء آنتی بیوتیک ها مطرح است، وجود دارد، در وهله اول عوارض گوارشی آن است که در کودکان ایجاد می کند مثل اسهال. هم چنین می تواند عوارض پوستی و واکنش های حساسیتی نیز ایجاد کند که در صورت بروز واکنش های حساسیتی باید به داروساز مراجعه شود و مشورت های لازم را از او دریافت کند. در موارد شدیدتر که به وجود می آید لازم است آنتی بیوتیک مصرفی قطع شده و با داروی دیگری که عوارض کمتری نسبت به داروی اول دارد، جایگزین شود. عارضه دیگری که می توانیم به آن اشاره کنیم و البته درصد مشاهده شدن آن بسیار پایین است عوارض خونی است. به این مادر محترم توصیه می کنیم اگر دارویی که استفاده می کنند؛ شکل سوسپانسیون یا شربت را دارد پس از باز کردن حتما در یخچال نگهداری کنند و حتما بروشوری که داخل آن قرار دارد را هم مطالعه کنند. ضمن این که پس از باز کردن، بعضی از داروها ۱۰ روز، بعضی دیگر ۲۸ روز و بعضی دیگر از آن ها تا ۲۸ روز قابلیت ماندگاری در یخچال را دارند و پس از آن بهتر است دور ریخته شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.