غذای کمکی نوزاد، راه افزایش اشتها
کودک، به دلیل اینکه به سینه مادر عادت کرده است، حتی بعد از شش ماهگی بیشترین تغذیه اش همچنان با شیر مادر است.
سوال مخاطب نینیبان: سلام پسرم ۹ ماهشه و وزن موقع تولدش ۲۹۰۰ بود الان ۸ کیلو شیر مادر می خوره ولی لب به غذای کمکی نمی زند. کمبود وزن داره می خواستم بدونم چیکار کنم اشتهاش بیشتر بشه؟ آزمایش ادرار و مدفوع و خون هم داد که خدا رو شکر چیزی نشون نداد.
پاسخ دکتر آتوسا فولادگر، متخصص اطفال:
با در نظر گرفتن وزن هنگام تولد شیرخواران و وزن فعلی، وزن گیری او کم نیست. معمولا مشکلی که در خصوص کودکانی چون کودک شما می تواند مطرح باشد، این است که کودک، به دلیل اینکه به سینه مادر عادت کرده است، حتی بعد از شش ماهگی بیشترین تغذیه اش همچنان با شیر مادر است. از طرف دیگر، کودکانی که شیر مادر می خورند، به راحتی رو به مصرف غذای کمکی نمی آورند و در ابتدا مقاومت می کنند ولی مادر باید سعی کند که کودک غذای کمکی را بخورد چون باعث رشد او می شود. بنابراین باید زمانی که شروع به دادن غذای کمکی به کودک می کند، این مساله را جدی بگیرد. معمولا در سن قبل از یک سالگی توصیه می شود در ابتدا کودک شیر مادر بخورد و بعد غذای کمکی به او داده شود ولی وقتی کودکی همانند شیرخوار شما شدیدا به تغذیه با سینه مادر عادت دارد، پیشنهاد می کنیم که ابتدا کودک غذای کمکی را بخورد و سپس شیر. بهترین راهکار این است که تعداد دفعات شیردهی کودک را کاهش دهید تا کودک غذا بخورد. سعی کنید فقط زمانی که در طول روز کودک قصد دارد بخواید یا برای خواب شب و در طول شب به او شیر بدهید. در طول روز حتما باید غذا بخورد. در ابتدا با مقدار کم شروع کنید و به تدریج
روزانه یک قاشق بر تعداد آن بیفزاید. فراموش نکنید تا وقتی که پسرتان شیر مادر بخورد، به دلیل سیری، دیگر اشتهایی برای خوردن غذا نخواهد داشت.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼