نشانه های رفلاکس معده در نوزادان
بعد از غذا خوردن کودک تان را بنشانید و بگذارید که آروغ بزند، برای بهتر آروغ زدن پشت او را آرام مالش دهید.
رفلاکس به این معنی می باشد که هر مواد غذایی که در داخل معده می باشد به داخل مری بازگردد. از مهم ترین علائم این بیماری در نوزادان می توان به سکسه های طولانی توام با حس بد و ناراحتی بعد از شیر خوردن یا در حین شیر خوردن و در بعضی اوقات استفراغ شیر اشاره کرد. در این حالت نوزاد بسیار بی قرار می شود و بی تابی می کند و شروع به گریه شدید می کند این علائم را به سختی می توان کنترل کرد . از دیگر نشانه های این بیماری گرسنگی بیش از حد به صورت متوالی ، نوزاد شروع به مکیدن شست دست خود می کند ، و بی خوابی شبانه و احتمال اینکه نوزاد از خواب به همراه جیغ از خواب بپرد .
این نشانه ها با بی تابی های کولیک در نوزادان بسیار متفاوت می باشد . کولیک باعث می شود صورت نوزاد قرمز بشود و پاهای خود را به داخل شکم جمع کند . این علائم را میتوان با متغیر کردن موقعیت خواب نوزاد و مالیدن شکم آن ، و یا گرم کردن شکم و یا با داروهای ضد کولیک کنترل کرد . ولی علائمی که از رفلاکس معده در نوزاد نشات می گیرد را نمی توان به راحتی کنترل کرد .
مشخص کنید که فرزندتان رفلاکس دارد یا نه، برخی از نشانه های رفلاکس معده عبارتند از:
- تحریک پذیری و درد، بعضی مواقع کودک ناگهان در هنگام خواب جیغ می کشد. مداوم یا ناگهانی گریه می کند یا علائمی مثل درد دارد. ممکن است نتوانید کودک را در این حال آرام کنید، مخصوصا وقتی که به یک طرف لم داده اند.
- سرفه های شبانه و نیز در موارد شدید رفلاکس معده، در صورتی که محتویات معده وارد مسیر تنفسی شوند می تواند باعث آپنه و مشکلات تنفسی، مانند آسم، برونشیت و ذات الریه شود.
- احساس بوی اسید یا ترشیدگی در پوشک بچه که با مدفوع شل همراه است. حرکات روده می تواند بسیار زیاد باشد و یا بچه ها یبوست می گیرند.
- عادات بد خوابیدن، که معمولا با به شکل طاق در آوردن گردنشان در طول یا بعد از غذاخوردن شروع می شود.
- بچه ها در بدنشان گاز زیادی دارند وبرایشان سخت است که بعد از خوردن غذا آروغ بزنند.
- ترش کردن بیش از حد شیر (پنیر کردن شیر) و استفراغ
- نپذیرفتن غذا و یا خوردن بیش از حد برای آرامش
- آروغ یا سکسکه متوالی
- آبریزش کم یا شدید بینی
- مشکلات بلعیدن و عق زدن
- عفونت مکرر گوش و احتقان سینوس
- بوی بد دهان/ بوی اسیدی
نوزادی که به رفلاکس معده دچار است با سختی زیاد می خوابد به همین علت روش خوابیدن و زمان آن باعث بهانه گیری نوزاد می شود . به همین علت باید زیر سر نوزاد را بلند کنید یا زاویه تخت و جای خواب آن را حدود ۳۰ درجه بالاتر بیاورید . چون زمانی که بالاتنه نوزاد بالاتر قرار می گیرد دیگر محتویات معده به مری بر نمی گردد .
حتی می توانید نوزاد را به سمت بغل بخوابانید .
توصیه می شود تحت هیچ شرایطی در حالتی که نوزاد خواب است به اوشیر ندهید بهتر است او را بنشانید و بعد از غذا خوردن بعد از یه مدت زمان کوتاه او را بخوابانید .
حدود نیم ساعت نوزاد را بعد از غذا خوردن بنشانید .
به همه خانواده ها و والدین تذکر داده می شود در صورتی که هرکدام از نشانه های فوق را در نوزاد خود دیدید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا بررسی و معاینات لازم انجام شود و هرچه زودتر درمان شروع و کنترل شود .
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼