دستگاه کمک شیردهی، یازده وسیله مختلف
فناوری تغذیه با شیر مادر به وسایل کمکی یعنی انواع شیردوش ها، محافظ نوک پستان، یا هر وسیله و روشی که بتواند در حمایت از شروع شیردهی و یا استمرار آن مفید باشد، گفته میشود. دستگاه کمک شیردهی و داشتن برخی از وسایل شیردهی، پس از تولد کودک میتواند برایتان مفید باشد.
برای شیردهی موفقیتآمیز، شما به چیزهای زیادی احتیاج ندارید اما این را بدانید که شیردهی همیشه آسان نیست و گاهی اوقات در این راه به کمک نیاز پیدا میکنید. دستگاه کمک شیردهی و داشتن برخی از وسایل شیردهی، پس از تولد کودک میتواند برایتان مفید باشد.
برخی از این وسایل، شیردهی را برایتان راحتتر میکنند.
لیست وسایل کمک شیردهی
در این مطلب، لیستی از مفیدترین مواردی که مادران ممکن است برای شیردهی نیاز داشته باشند و چگونگی استفاده از آنها آموزش داده میشود.
1. بالش شیردهی
یک بالش شیردهی میتواند با قرار دادن کودک در سطح پستان شما، به حمایت از شیردهی کمک کند.
بالشهای شیردهی ممکن است به خصوص برای مادرانی که پستانهای بزرگی دارند، یا مادرانی که به دوقلوها شیر میدهند بسیار مفید باشد.
بالش شیردهی میتواند به کاهش فشار در پشت، گردن، شانهها و بازوها کمک کند تا شیردهی برای شما راحتتر شود.
آنچه نیاز دارید
بالش شیردهی نباید نه خیلی سخت، نه خیلی نرم باشد و جنس آن طوری باشد که بتواند موقعیتهای مختلف شیردهی را برایتان ایجاد کند.
بیشتر بخوانید: خرید بالش بارداری چقدر ضروری است؟
۲. سوتین شیردهی حمایتی
هنگام شیردهی، پستانهای شما اغلب پر و سنگین هستند، این اتفاق خصوصا در چند هفته اول پس از تولد نوزاد رخ میدهد.
یک سوتین شیردهی خوب میتواند برایتان راهگشا باشد. علاوه بر این، سوتینهای شیردهی دارای کاپهایی هستند که میتوان آنها را از تغییر داد تا حالت راحتتری در شیردهی ایجاد شود.
یک سوتین مناسب شیردهی فشار وارده بر شانهها و کمرتان را برطرف میکند. مهم است که سوتینی را انتخاب کنید که حمایتکننده باشد، اما خیلی منقبض و سفت نباشد. سوتینهای شیردهی که خیلی محکم هستند، میتوانند شما را در معرض ماستیت قرار دهند.
بیشتر بخوانید: علت ماستیت در شیردهی چیست و چه درمانی دارد؟
آنچه نیاز دارید
به محض ورود شیر به پستانهایتان، احتمالا به سوتینی یک یا دو سایز بزرگتر از سوتینهای قبلی خود نیاز خواهید داشت، بنابراین احمالا بهتر است قبل از تولد نوزاد، بیشتر از یک سوتین شیردهی خریداری نکنید تا سایز درستتری را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: هفت نکته کلیدی درباره شیردهی بعد از سزارین
۳. پدهای شیردهی
پدهای شیردهی که پدهای سینه نیز نامیده میشوند، پدهای جاذب شیر هستند که میتوانند در داخل سوتین قرار بگیرند تا مانع نشتی شیر از پستان شما شوند. اگر چه همه زنان نشتی شیر را تجربه نمیکنند (و نشت نکردن به این معنی نیست که شیر کافی تولید نمیکنید!) اما نشت کردن شیر بخصوص در چند ماه اول تولد نوزاد، رایج است.
آنچه نیاز دارید
شما میتوانید پدهای شیردهی پارچهای یکبار مصرف یا دائمی خریداری کنید. هر کدام را که انتخاب کنید، تا چند هفته آنها را در دسترس خواهید داشت.
4. لباسهای شیردهی
وقتی با کودک خود بیرون از خانه هستید و میخواهید به او شیر بدهید، لباسهای شیردهی فرایند شیردهی را راحتتر میسازند. آنها به طور خاص برای شیردهی طراحی شدهاند و ضروری هستند.
لباسهای شیردهی در قسمت جلویی شکاف دارند تا بتوانید بدون نیاز به بالا بردن لباس یا درآوردن آن به نوزاد شیر بدهید.
لباسهای شیردهی در انواع مختلف، از لباس معمولی تا رسمی در دسترس هستند.
آنچه نیاز دارید
داشتن چند لباس شیردهی بسیار مفید است. قبل از به دنیا آمدن کودک چند لباس شیردهی بخرید، اما این نکته را به یاد داشته باشید که ممکن است اندازه شما تغییر کند.
بیشتر بخوانید: لباس مناسب دوران شیردهی
۵. پمپ شیردهی
پمپهای شیردهی، شیر را از پستان شما خارج میکنند. میتوان از آنها برای جمعآوری شیر برای تغذیه کودک در غیاب شما، رفع گرفتگی، مدیریت شیر بیش از حد یا افزایش شیر استفاده کرد.
پمپاژ همچنین به شما امکان میدهد در صورتی که نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه یا در بیمارستان بستری باشد، به او شیر بدهید.
اگر قصد بازگشت به محل کار خود را دارید، پمپ شیردهی یک وسیله ضروری است.
پمپ شیردهی بسته به تعداد دفعات نیاز به پمپ کردن، انواع مختلفی دارد.
اگر فقط میخواهید گاهی اوقات شیر خود را بدوشید، یک پمپ دستی که با فشار دادن یک اهرم کار میکند، کافی است.
اگر مرخصی زایمانتان تمام شده و در حال بازگشت به محل کار خود هستید، یا به طور منظم قصد پمپاژ را دارید، ممکن است بخواهید یک پمپ شیردهی برقی تهیه کنید.
آنچه نیاز دارید
اگر قرار است غالبا شیرتان را بدوشید، سرمایهگذاری برای خرید یک شیردوش جدید و با کیفیت، بسیار حیاتی است.
میتوانید قبل از به دنیا آمدن کودک، شیردوش بخرید.
6. شیردوش برقی
شیردوش برقی به وسیله موتور کار میکند و با مکش و چرخش باعث خارج شدن شیر از پستان میشود.
7. شیردوش سرنگی
این نوع شیردوش، برای شیردوشی و برطرف کردن مشکلات نوک پستان (پستانهای فرورفته یا صاف) استفاده میشود.
8. شیردهی با قطرهچکان
وقتی به دلیل شرایطی خاص، امکان تغذیه مستقیم از پستان مادر وجود نداشته باشد، از این روش استفاده میشود.
9. کرمها، پمادها و لوسیونهای پستان
تقریبا همه مادران در یک برهه از شیردهی دچار زخم پستان میشوند. کرمها و پمادهای نوک پستان میتواند برای مرطوبسازی، تسکین و بهبودی نوک سینههای خشک و ترکخورده بسیار مفید باشد.
انواع مختلفی از کرمهای نوک پستان وجود دارد که ممکن است انتخاب آنها برایتان سخت باشد. کرمهای نوک پستان مبتنی بر لانولین محبوب هستند و بسیاری از مادران آنها را موثر میدانند.
شاید لازم باشد چند نوع را امتحان کنید تا ببینید کدام کرم برای شما بهتر و مناسبتر است.
آنچه نیاز دارید
زخم و ترک پستان بیشتر در روزهای اول شیردهی دیده میشود، بنابراین خرید حداقل یک کرم پستان را قبل از تولد کودک در برنامهتان قرار بدهید.
بیشتر بخوانید: پرسش و پاسخ شیردهی
۹. محافظ پستان
محافظهای پستان، صفحات سبک و دایرهای هستند که روی سینهها قرار میگیرند و میتوان از آنها برای اصلاح نوک پستانهای صاف استفاده کرد.
محافظهای پستان، همچنین میتواند مانعی برای محافظت از زخمهایی باشد که در اثر مالیده شدن پارچه لباس در پستانهای شما ایجاد میشود.
آنچه نیاز دارید
اگر میدانید که نوک پستان صاف یا معکوس دارید، خرید محافظهای پستان یک ایده هوشمندانه است. قبل از تولد نوزاد، نیازی به خرید بیش از یک جفت ندارید. در صورت نیاز همیشه میتوانید بیشتر خرید کنید.
11. محافظ نوک پستان
نیازی نیست که همه مادرها هنگام شیردهی از محافظ نوک پستان استفاده کنند و این وسیله باید تحت نظارت مستقیم پزشک یا متخصص شیردهی استفاده شود.
اگر نوک پستانهای صاف یا معکوس یا دارید میتوانید از محافظ نوک پستان استفاده کنید. محافظهای نوک پستان در اندازههای مختلفی وجود دارند.
آنچه نیاز دارید
شاید تا قبل از تولد کودک خود ندانید که به محافظ نوک پستان احتیاج دارید یا نه. اگر میخواهید محافظ نوک پستان در دسترس داشته باشید، خرید چند اندازه مختلف میتواند برایتان مفید باشد.
دستگاه کمک شیردهی، نتیجهگیری
به دنیا آمدن نوزاد و شروع شیردهی به او بسیار مهیج است، اما میتواند استرسزا باشد.
بسیاری از مادران در آغاز شیردهی با چالشهایی روبرو میشوند.
منطقی است که به هر روشی که میتوانید خودتان را برای شیردهی آماده کنید، از شرکت در کلاسهای شیردهی قبل از تولد، تا ارتباط با یک متخصص شیردهی و حتی خرید وسایل کمکشیردهی.
سوای اینها، سعی کنید زیاد نگران نباشید. با حمایت خوب و دسترسی به وسایل کمکشیردهی اکثر خانمها میتوانند شیردهی را با موفقیت انجام دهند.
اگر نوزادتان در تغذیه مشکلی دارد، میتوانید با متخصصان اطفال کلینیک نی نی بان تماس بگیرید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼