۱۳۱۴۰۸
۱۴۳۹۶
۱۴۳۹۶

روشهای کاهش تب کودکان، چه باید کرد؟

پی بردن به تب کودک کار ساده است و والدین معمولا گرم شدن بدن و برافروختگی صورت کودک را نشانه تب او می دانند.

پی بردن به تب کودک کار ساده است و والدین معمولا گرم شدن بدن و برافروختگی صورت کودک را نشانه تب او می دانند. بنابه تعریف دقیق تر اگر دمای رکتال کودک از دمای طبیعی ۳۷ درجه تجاوز کند و به ۳۸ درجه یا بیشتر برسد این تغییر را باید نشانه تب کودک دانست. هرگاه از تب سنج یا دماسنج معمولی که در دهان کودک می گذارند استفاده شود دمای بالاتر از ۲/۳۷ درجه نشانه تب خواهد بود.

در کودک تب دار با افزایش هر یک درجه دمای بدن سرعت سوخت و ساز در حال استراحت حدود 10 درصد افزایش می یابد. از این رو بدن کودک تب دار اشتهای خود را از دست می دهد و هر چه تب شدیدتر باشد بی میلی به غذا بیشتر خواهد بود. در هر حال والدین باید کودک را تشویق به خوردن غذا و مایعات کنند تا انرژی مورد نیاز وی تامین شود.

از سوی دیگر کودک تب دار به علت بی حوصلگی از جنب و جوش طبیعی می افتد و علاقه ای به بازی و جست و خیز نشان نمیدهد. این کاهش فعالیت نیاز کودک به انرژی را پایین می آورد و از این راه بالارفتن سرعت سوخت و ساز ناشی از تب جبران می شود.

در حالت تب بدن کودک علاوه برانرژی به مایعات بیشتر نیز احتیاج پیدا می کند. این افزایش نیاز به جهت عرق کردن و خارج شدن آب از بدن است. اگر کودک از خوردن و آشامیدن خودداری کند با خطر بی آبی (دهیدراته شدن ) روبه رو خواهد شد. اگر تب کودک با قی و اسهال همراه باشد خطر بی آب شدن بدن افزایش خواهد یافت.

اگر تب فقط عارضه یک بیماری باشد و عارضه دیگری وجود نداشته باشد باید کودک را به آشامیدن مایعاتی مثل سوپ رقیق ، شیر و آب میوه ها تشویق کرد. در هر مورد بهتر است از شیرین کننده های مصنوعی مثل نوشابه های رژیمی به ویژه هنگام تب پرهیز نمایید. مصرف شیرین کننده های طبیعی یعنی قند ، شکر ، مربا و عسل ، انرژی بیشتری را که کودک به آن نیاز دارد تولید میکند.

استفاده از مایعات گوناگون در حالت تب فایده زیادی دارد. اولا وقتی کودک اشتهای خود را برای غذا از دست می دهد میل بیشتری به مایعات نشان می دهد و در این هنگام میتوانید نوشیدنی مورد علاقه او را پیدا کنید. ثانیا نوشیدنی های مختلف هر کدام از نظر کیفیت و ارزش غذایی مزایا و نارسایی هایی دارند.

به این معنی که بعضی سوپها نمک زیادی دارند و خوردن آنها تعادل نمک را در اطفال کوچک بر هم می زند . از سوی دیگر نمک نوشابه های گازدار خیلی کم است و مصرف آن به تنهایی بدن را با کمبود نمک رو به رو می سازد. استفاده از مایعات مختلف هنگام تب مثلا سوپ و نوشابه گازدار باعث می شود که از مزایای هر کدام استفاده شود و ضرر احتمالی ای که مصرف هر یک به تنهایی دارد بر طرف گردد.

مایعات پیشنهادی برای کودک تب دار عبارتند از : آب ، آب قند ، آب میوه ، نوشابه های گازدار ، شیرساده یا شیر با طعم وانیل ، شیرشکلات ، سوپ ساده ، آب گوشت یا آب مرغ.

سرماخوردگی و گلودرد : در سرماخوردگی عادی و گلودرد اگر کودک اشتهای طبیعی خود را حفظ کند نیازی به تغییر رژیم غذایی و پرهیز غذایی نخواهد بود.مواد خوراکی مانند بستنی ، مالت و پودینگ ، انرژی زیادی دارند و به آسانی از گلو پایین می روند.

اگر کودک مبتلا به سرماخوردگی و گلودرد اشتهای خود را از دست بدهد باید برای تامین انرژی مایعات کافی به او داده شود. آب میوه های گرم ( نه داغ) مثل آب سیب و آب انگور نوشیدنی های خوب و با ارزشی هستند. مواد خوراکی مناسب برای این نوع سرماخوردگی و گلودرد عبارتند از : بستنی ، پودینگ ، ماست یخ زده ، میلک شیک ، آب میوه گرم ، سوپ خامه ( گرم ).

بهترین اقدام برای بهبود کودک بیمار تشویق او به خوردن و نوشیدن است. در این هنگام نباید کودک را وادار به خوردن یا نوشیدن چیزی کنید که به آن بی میل است. بهتر است او را برای انتخاب نوشیدنی و غذای مورد علاقه اش آزاد بگذارید و به یاد داشته باشید که برای کودک بیمار خوردن چیزی که به آن علاقه دارد بهتر از نخوردن آن است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.