۱۵۶۷۷۹
۱۲۴۱
۱۲۴۱

آفتاب گرفتن کودکان، آسیب به پوست نمیزند؟

از زمانیکه نوزاد به علت حرکت عضلاتش کالری بیشتری می طلبد و قدرت بیشتری پیدا میکند می تواند از آفتاب استفاده کند .

در اینکه نور آفتاب در زمین ، مایه حیات و سلامت ساکنین آن است شکی نیست و اگر روزی این کره نورانی پشت به ما کند مسلماً زمین ما را سردی و تاریکی فرا خواهد گرفت و حیات موجودات زنده غیرممکن خواهد بود . با این همه هنوز کارشناسان باور دارند که طرز برخورداری از نور خورشید برای کودکان بخوبی روشن نشده است . آفتاب خود یک داروی موثر و مفید برای سلامت بدن و حفظ حیات است . البته مقصود از ذکر این جمله آن نیست که کودکان ، ساعات متمادی در زیر پرتوهای طلایی آفتاب بمانند .

کودک و آفتاب
کودکان را چگونه آفتاب دهیم ؟
نوزادان تا ۳ ماهگی معمولا نیازی به آفتاب ندارند و نیازهای روزانه خود را چه از لحاظ احتیاج به ویتامین ها و چه از لحاظ دیگر احتیاجات ، توسط شیر مادر رفع می کنند .
از زمانیکه نوزاد به علت حرکت عضلاتش کالری بیشتری می طلبد و قدرت بیشتری پیدا میکند می تواند از آفتاب استفاده کند .
آفتاب دادن نوزاد در روزهای اول معمولا از پشت پنجره باید باشد تا پوست لطیفش با تابش مستقیم آفتاب نسوزد .
استفاده از آفتاب در اولین ساعات صبح و یا ساعات آخر روز که شدت گرما کمتر است به نفع کودک است .
درکودکان بزرگتر و یا آنها که خود می توانند از آفتاب استفاده کنند نیز مسئولیت عمده به گردن والدین آنها بخصوص مادر است که برنامه روزانه آنها را طوری ترتیب دهد که اولاً مدت مدید و مداوم تحت اثر اشعه آفتاب قرار نگیرند و ثانیا در ساعات ظهر و بخصوص پس از صرف غذا در آفتاب نروند .
آفتاب دوست کودک
اشعه آفتاب با تابش مستقیم خود ، روزانه مقدار زیادی از چربی های زیر جلدی بدن کودکان را به ویتامین D تبدیل می کند و احتمالا شما بخوبی می دانید که ویتامین D جزء ویتامین های سازنده استخوان های بدن کودک است .
گفتنی است بدون ویتامین D استخوان های بدن کودک به خوبی رشد نمی کند و کودک به تدریج گرفتار فقر مواد استخوانی می شود و این مسئله در طولانی مدت به بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان منجر می شود .
غذاهای حاوی ویتامین D
همانطور که گفته شد ، نرمی استخوان به علت کمبود ویتامین D رخ می دهد ٬ ویتامین D در مواد غذایی زیر یافت می شود :
شیر
کره
زرده تخم مرغ
چربی حیوانات
روغن کبد ماهی
نور خورشید وقتی روی پوست می تابد ، بدنمان ویتامین D تولید می کند . در کودکانی که به حد کافی غذاهای ویتامین دار نمی خورند و آنهایی که به حد کافی در برابر نور خورشید قرار نمی گیرند ، بتدریج علائم نرمی استخوان افزایش می یابد .
جالب است بدانید راشیتیسم در بعضی از کشورها و مخصوصاً نواحی کوهستانی آسیا و آمریکای لاتین که بچه ها در داخل خانه و دور از نور خورشید می مانند ، بیشتر دیده شده است . همچنین در شهرهای پرجمعیت هم که کودکان از نور خورشید کمتر استفاده می کنند ، شایع است .
کارشناسان تغذیه ، خوردن روغن کبد ماهی و قرار گرفتن در برابر نور خورشید را برای درمان نرمی استخوان ، مفید دانسته اند . اما بهترین و ارزانترین شیوه ی پیشگیری این است که نور خورشید حتماً به حد کافی به پوست بدن کودک برسد .

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.