۱۵۷۸۲۸
۱۶۰۱
۱۶۰۱

درمان دندان درد در کودکان، چی میتونه باشه؟

دندان درد در کودکان می‌تواند با درد شدید، تورم و حتی سردرد یا تب همراه باشد.

دندان درد در کودکان می‌تواند با درد شدید، تورم و حتی سردرد یا تب همراه باشد. صرف نظر از نوع دندان درد، همگی در یک چیز مشترک اند و آن حس ناخوشایندی است که ایجاد می‌کنند. احتمال ابتلا به دندان درد در بزرگسالان بیشتر است اما دندان درد در کودکان نیز شایع است.

3 علت رایج دندان درد در کودکان
پوسیدگی دندان
یکی از رایج ترین علت دندان درد در کودکان پوسیدگی دندان هاست. غذاهای شیرین و حاوی شکر، به اندازه ی کافی مسواک نزدن، عدم استفاده از نخ دندان، نخوردن سبزیجات به مقدار کافی و بسیاری از عوامل دیگر می‌توانند منجر به پوسیدگی دندان در کودکان شوند. این پوسیدگی، خود می‌تواند منجر به ایجاد حفره در دندان ها شود. پوسیدگی هرچه سریع تر تشخیص داده شود، درمان آن راحت تر خواهد بود.
آبسه
از جمله علت دندان درد در کودکان آبسه است. آبسه دندان اغلب بر اثر پوسیدگی ایجاد می‌شود. البته ممکن است بر اثر علل دیگری مانند وارد شدن ضربه به دندان نیز ایجاد شود. به عنوان مثال کودکانی که در تیم های ورزشی بر اثر اصابت توپ دندانشان می‌شکند دچار آبسه دندان می‌شوند. علائم آبسه دندان می‌تواند شامل حساس شدن دندان نسبت به غذاها و نوشیدنی های سرد و گرم، درد در هنگام جویدن غذا، تب، قرمزی و تورم لثه، تورم غدد گردن و تورم فک باشد.
حرکت های تکراری دهان و دندان
سومین علت دندان درد در کودکان حرکت های تکراری دهان و دندان است. این مشکل در کودکانی که دندان قروچه مزمن دارند نیز زیاد دیده می شود. فشار دادن دندان ها روی هم در کودکان معمولاً نشانه اضطراب است. در این شرایط علاوه بر بررسی دندان ها و مراجعه به کلینیک دانپزشکی خود رفتار نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. تا زمانی که علت اضطراب و دندان قروچه کودک تشخیص داده نشود این رفتار ادامه پیدا خواهد کرد و درد دندان، سردرد یا سایر مشکلات را برای کودک ایجاد خواهد کرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دندان درد در کودکان با دکتر دندانپزشک مشورت کنید. دندانپزشک مناسب می‌تواند راهکارهای پیشگیری از دندان در کودکان را به شما آموزش دهید. با انتخاب دندانپزشک مناسب فرزندتان از دوران کودکی تا بزرگسالی از سلامت دندان های خود لذت خواهد برد.

درمان دندان درد در کودکان
در این قسمت شما را با راهکارهای ساده برای رفع درد دندان کودک آشنا می‌کنیم:
مسواک و نخ دندان
گاهی اوقات مواد غذایی بین دندان های کودکان گیر کرده و باعث دندان درد می شود. از چراغ قوه برای بررسی دهان کودک خود استفاده کنید. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان باعث تسکین درد دندان در کودکان می‌شود.
کمپرس سرد
یک تکه یخ را مستقیماً روی لپ کودک خود در محل درد مالش دهید. این کار را برای ۲۰ دقیقه ادامه دهید. سرما باعث بی حسی دندان آسیب دیده می شود. تکه های یخی سیب زمینی و خیار نیز برای این کار بسیار مناسب‌اند.
نعنا
خاصیت ضد التهابی و تسکین دهندگی نعنا آن را به یک درمان خانگی بسیار مفید تبدیل کرده است. ۱۵ قطره روغن نعنا را با ¼ لیوان آب ترکیب کنید و اجازه دهید کودک ۳۰ بار در روز به مدت ۳۰ ثانیه این کار را انجام دهید. همچنین می‌توانید برگ های تازه نعناع را در یک لیوان آب جوشانده و مقداری نمک به آن اضافه کنید. سپس کودک آن را بنوشید. راهکار دیگر این است که پودر نعناع را اطراف دندانی که درد می‌کند قرار داده و کمی بعد کودک آن را بیرون بریزد.
سیر یا روغن میخک
روغن میخک را روی دندان آسیب دیده قرار دهید یا او را تشویق به جویدن سیر کنید. سیر در کاهش دندان درد، کشتن باکتری ها و جلوگیری از عفونت های بعدی نقش مهمی دارد. ممکن است طعم بدی داشته باشد یا باعث بد بو شدن دهان کودکتان شود اما سریع ترین راه برای درمان دندان درد شدید محسوب می‌شود.
تغییر در رژیم غذایی کودک
رژیم غذایی مناسبی برای کودک انتخاب کنید. از دادن غذاهای سرد، داغ، شیرین، شور و تند به کودک خود جدا خودداری کنید. چرا که باعث ایجاد دندان درد در کودکتان می‌شوند. همچنین تا زمانی که دندان درد از بین برود غذاهای نرم و مایع به او بدهید.
حواس او را پرت کنید
پرت کردن حواس کودک نیز یکی از راه‌های بسیار مفید است. با او بازی کنید یا اجازه دهید فیلم مورد علاقه اش را ببیند. برایش کتاب بخوانید یا او را به حمام ببرید.
به کلینیک دندانپزشک مراجعه کنید
به طور کلی برای تشخیص علت دندان درد و درمان قطعی آن باید به دندانپزشک مراجعه کنید. همچنین اگر دندان درد به خاطر پوسیدگی باشد ممکن است آن را پر کرده، بکشد یا عصب کشی کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.