۱۵۹۹۸۶
۱۲۴۴
۱۲۴۴

استفاده کودکان از فضای مجازی، محدودیت نیاز است؟

یکی از روش‌هایی که می‌تواند بر استفاده درست کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی مؤثر باشد، الگوسازی است. مسلما اصلی‌ترین الگوهای کودکان، خانواده و گروه دوستان‌شان است.

دلایل زیادی برای نگرانی والدین در مورد فعالیت کودکانشان در دنیای آنلاین وجود دارد زیرا ممکن است خطرات زیادی آن ها را در این محیط‌ها تهدید کند. قوانین اینترنتی از پیوستن کودکان کمتر از ۱۳ سال به بیشتر شبکه‌های اجتماعی جلوگیری می‌کند اما باز هم هر روز بیش از ۲۰ هزار کودک تلاش می‌کنند بدون کمک والدینشان یا حتی با همکاری آنها به سایت‌هایی مانند فیسبوک وارد شوند.
فناوری یک بخش مفید، جداناپذیر و اغلب جالب از دنیای امروز است که بسیار ضروری است. اما برای این منظور کودکان خود را همانطور که برای دنیای واقعی آماده می‌کنید، برای جهان سایبری آموزش دهید. در ابتدا این کار را با کنترل و محدودیت زیاد آغار کرده و پس از اینکه کودکان مهارت‌های فناوری خاص را یاد گرفتند، به آرامی به آن‌ها آزادی‌هایی را بدهید تا بتوانند انتخاب‌های خود را داشته باشند.
در ابتدا به کودکان سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی را یاد بدهید که مهارت‌های ارزشمندی را آموزش می‌دهند. پدرها و مادرها می‌توانند تا چند سال به کودکان خود در مورد قوانین و مقررات، ایمنی و خویشتن‌داری در رسانه‌های اجتماعی آموزش دهند و پس از آن، آن‌ها را آزاد بگذارند. در این حالت، کودکان در سن ۱۳ سالگی همه مهارت‌های لازم برای ورود به شبکه‌های اجتماعی را یاد گرفته‌اند.
در ابتدا بهتر است کودکان با جایگزین‌های ایمن‌تری نسبت به سایت‌هایی مانند فیسبوک یا اینستاگرام و توئیتر آشنا شوند و برای مثال بازی‌های آنلاین انجام دهند. در این بازی‌ها، بازیکنان می‌توانند با یکدیگر در مورد روال بازی گفتگو کنند.
استفاده از این اپلیکیشن‌ها ایده خوبی برای ورود ایمن‌تر کودکان به دنیا مجازی است اما باز هم به همکاری والدین نیاز است. آن ها باید در این بازی‌ها به عنوان یک بازیکن دیگر حضور داشته و شرایط کودکشان را زیر نظر داشته باشند. رسانه‌های اجتماعی در نهایت کودکان را به خود جذب خواهند کرد اما با آموزش درست و هدایت والدین، این ورود بسیار ایمن‌تر خواهد بود.
یکی از روش‌هایی که می‌تواند بر استفاده درست کودکان و نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی مؤثر باشد، الگوسازی است. مسلما اصلی‌ترین الگوهای کودکان، خانواده و گروه دوستان‌شان است. بنابراین اعضا خانواده باید الگوی مناسبی از استفاده از شبکه‌های اجتماعی به کودکان بدهند. قطعا والدینی که خودشان استفاده‌های نادرست و بیش‌ازحدی از شبکه‌های اجتماعی می‌کنند نمی‌توانند به فرزندان خود آموزش استفاده صحیح از این شبکه‌ها را بدهند.
مدارس نیز همچون خانه و خانواده یکی از اصلی‌ترین ارکان تربیتی کودکان و نوجوانان به‌حساب می‌آیند چراکه شخصیت اجتماعی کودکان و نوجوانان در مدرسه شکل می‌گیرد؛ بنابراین مدارس و گروه همسالان می‌تواند نقش بسزایی در تربیت کودکان و نوجوانان داشته باشد. به همین دلیل استفاده درست از فضای مجازی و شبکه‌های تبادل اطلاعات همچون شبکه‌های اجتماعی نیز باید در مدارس آموزش داده شود چراکه در عصر حاضر فرهنگ استفاده از فناوری بسیار بااهمیت است.
هرچند ورود کودکان شما به شبکه‌های اجتماعی امری اجتناب‌ناپذیر است اما بهتر است به‌جای بهره‌گیری از فضای مجازی کودکان‌تان را به ورزش، بازی، سرگرمی‌های فکری و آموزشی سوق دهید چراکه فرصت برای پیوستن به شبکه‌های اجتماعی بسیار است، درحالی‌که فعالیت‌های دیگر می‌تواند بر آینده فرزندتان تأثیر مثبت داشته باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.