نقش پدر در تربیت فرزندان، مادران از خودگذشتگی نکنند
نقش مهم پدر، با بارداری مادر پررنگ تر میشود. هر قدر هم که نقش مادر در روزهای بعد از تولد مهم باشد، حتما پدر را از همان بدو تولد به کودک نزدیک کنید.
بدون شک تمام مادران جوان با تولد نوزاد دچار ترس و اضطراب میشوند و چه بسا اشتباهات بسیاری از آنها سر بزند. نوزاد تازه وارد، کالا نیست که طریقه مصرف داشته باشد، بلکه یک موجود زنده است که باید نحوه نگهداری از آن را با تمرین بیاموزیم. در ادامه با اشتباهات مادران جوان بیشتر آشنا خواهیدشد.
۱. نقش یک مادر همه فن حریف را بازی کردن:
مراقبت از نوزاد، به وقت و انرژی بسیاری نیاز دارد. معمولا برای مادران دشوار است که بعد از یک زایمان سخت و پر از درد و رنج، تمام وقت خود را صرف نوزاد کنند به همین دلیل حتما باید شخص دومی آنها را در انجام امور منزل، خانهداری و خرید کمک کند. اگر سعی کنید که تمام کارها را خودتان یک تنه انجام دهید، به مروز زمان فرسوده میشوید و استرس تمام وجودتان را پرمیکند.
۲. فراموش کردن پدر خانواده:
نقش مهم پدر، با بارداری مادر پررنگتر میشود. هر قدر هم که نقش مادر در روزهای بعد از تولد مهم باشد، حتما پدر را از همان بدو تولد به کودک نزدیک کنید و این امکان را برای هر دو ایجاد نمایید تا ارتباط روحی و عاطفی عمیقی میانشان شکل بگیرد.
۳. وظیفه مادری را فدای سلامتی خود کردن:
مراقبت از نوزاد مهم است اما آنقدر در این زمینه افراط نکنید که به مرور خودتان را فراموش کنید. مراقب سلامتی و تغذیه خود باشید، روزانه حتما یک فعالیت فیزیکی انجام دهید و به توصیههای پزشک عمل کنید.
۴. لباس اضافه تن نوزاد کردن:
معمولا دمای بدن نوزاد به خودی خود تنظیم نمیشود و تمایل به پایین آمدن دارد. اما این بدان معنا نیست که شما لباس اضافه تن او کنید. دقت داشته باشید که اگر بیش از حد او را بپوشانید، عرق بیشتری خواهدکرد و احتمال خفگی یا مرگ ناگهانی بالا میرود. برای اطمینان از سردی بدن او، دستها و پاهایش را لمس کنید، اگر سرد بودند و یا رنگ پوست این نواحی مایل به آبی بود، نشانه این است که لباس نوزاد شما کافی نیست. اگر بالعکس، در ناحیه گردن و سر نوزاد نشانههای عرق دیده شد، به این معناست که بدن او بیش از اندازه گرم است و باید لباسهای اضافه را از تنش بیرون بیاورید.
۵. نوزاد را هر روز حمام کردن:
متخصصان کودک به این نتیجه رسیدهاند که لازم نیست بدن نوزاد را هر روز در حمام بشوییم به ویژه نوزادانی که مستعد ابتلا به بیماریهای پوستی هستند. بنابراین حمام کردن نوزاد سه بار در هفته کافی است. البته دستها، باسن و ناحیه تناسلی او را بعد از هر بار تعویض پوشک، حتما شستشو دهید.
۶. کوتاه کردن مداوم موهای کودک، به بهانه رشد بهتر آن:
به عقیده متخصصان، با کوتاهی مداوم موهای کودک، گرمای بدن او از ناحیه سر خارج میشود و این قضیه برای نوزاد خطرناک است. بنابراین این اشتباه را هرگز مرتکب نشوید!
۷. برقراری سکوت کامل در زمان خواب نوزاد:
متخصصان کودک توصیه میکنند که بعد از یک ماه و نیمهگی نوزاد، برای این که او روز و شب را تشخیص بدهد و در نهایت خواب منظمی داشته باشد، بهتر است که او را عادت بدهید تا در روشنایی روز و با صدای محیط بخوابد چون در غیر این صورت، اگر عادت کند که در سکوت کامل بخوابد، با کوچکترین صدایی از خواب بیدار خواهد شد.
۸. تعویض سینه، پیش از خالی شدن اولی:
هیچوقت این اشتباه را مرتکب نشوید چون آخرین قطرات شیر سینه شما برای نوزادتان بسیار مقوی است. پس اجازه دهید تا آخر سینه را بمکد و برای اطمینان از خالی شدن سینه، فقط کافی است آن را لمس کنید. اگر سینه نرم و انعطافپذیر بود، میتوانید به سراغ سینه دیگر بروید.
منبع:
سلامتیسم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼