۱۶۴۵۳۸
۳۵۰۷
۳۵۰۷

سنگ کلیه در کودکان، عوامل ایجاد کننده

عوامل زیادی در بروز سنگ کلیه در افراد نقش ایفا می‌کند و برخلاف باور عموم این عارضه در کودکان نیز مشاهده می‌شود.

یک اورولوژیست با تشریح علل بروز سنگ کلیه در کودکان گفت: درمان دیرهنگام عفونت‌های کلیوی احتمال بروز سنگ کلیه را افزایش می‌دهد.
حبیب آریامنش اورولوژیست، در خصوص علل بروز سنگ کلیه در کودکان اظهار داشت: عوامل زیادی در بروز سنگ کلیه در افراد نقش ایفا می‌کند و برخلاف باور عموم این عارضه در کودکان نیز مشاهده می‌شود.
وی افزود: یکی از عوامل ابتلا به سنگ کلیه در کودکان اختلالات متابولیک و ژنتیک است. همچنین تغییرات هورمونی نیز می‌تواند باعث بروز بیماری‌های خاص و بروز سنگ کلیه شود.
آریامنش ادامه داد: اختلالات ایجاد شده در بدن که مانع دفع کلسیم می‌شود منجر به افزایش این ماده معدنی در بدن و کلیه‌ها شده و زمینه سنگ‌سازی را فراهم می‌کند.
وی با بیان اینکه اختلالات مادرزادی و ژنتیکی می‌تواند در ایجاد سنگ در مجاری ادراری نقش داشته باشد، گفت: سوءتغذیه و تغذیه نامناسب در کودکان می‌تواند در ایجاد سنگ کلیه به عنوان یک عامل اصلی نقش ایفا کند.
این اورولوژیست عفونت‌ها را یکی دیگر از علل بروز سنگ کلیه در کودکان دانست و گفت: در هنگام بروز عفونت در مجاری ادراری و کلیه‌ها اگر این عفونت‌ها دیر درمان شوند ممکن است اختلالاتی در کلیه‌ها به وجود آورد لذا لازم است به موضوع پیشگیری و درمان در کودکان توجه ویژه داشته باشیم.
آریامنش با بیان اینکه آب بهترین نوشیدنی برای دفع سنگ کلیه به شمار می‌رود، گفت: مصرف نوشابه‌های گازدار می‌تواند باعث افزایش احتمال سنگ‌سازی کلیه‌ها شود همچنین مصرف آب به میزانی که باعث افزایش ادرار و دفع مواد زائد شود توصیه می‌شود.
سنگ کلیه یک ناراحتی شایع است و از هر بیست خانم یا آقا به ترتیب دو و سه نفر این عارضه دردناک را در مرحله‌ای از زندگی تجربه می‌کنند.
کشورهایی که منبع اصلی پروتئین غذایی کودکان از گیاهان و سبزیجات است (مثل کشورهای آسیای جنوب شرقی، هندوستان، خاورمیانه و اروپای شرقی) میزان سنگ کلیه در اطفال بیشتر است.
مواد ابتدا باعث تشکیل کریستال می‌شوند، این کریستال‌ها به کلیه چسبیده و کم‌کم بزرگ می‌شوند و تشکیل سنگ را می‌دهند. اگر اندازه سنگ کمتر از 5 میلی‌متر باشد، معمولاً خودبخود دفع می‌شود ولی سنگ‌های بزرگ‌تر، نیازمند مداخله درمانی هستند و در این شرایط دفع سنگ همراه با دردهای فوق‌العاده شدید است.
وجود انسداد در مسیر ادرار مثل تنگی محل اتصال حالب به لگنچه کلیه، عوامل ژنتیک (بعضی از سنگ‌ها ارثی هستند) و پیروی از رژیم غذایی ناسالم مثل مصرف آب کم و مایعات مضر مثل نوشابه و همچنین مصرف زیاد نمک و چاقی کودک را مستعد ابتلا به سنگ کلیه می‌کند. البته عفونت دستگاه ادراری و وجود اختلالات متابولیک نیز در بروز این عارضه نقش دارند. بعضی از سنگ‌ها مختص ادرار عفونی هستند و در ادرار عفونی رشد می‌کنند.
منبع: فارس

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.