دارو دادن به کودکان، مراقب باشید
سازمان غذا و دارو آمریکا در حال تغییر محدودیت سنی تجویز فرآوردههای کدئین دار است و هشدارهایی از جمله...
یک کارشناس دارویی اظهار داشت: استفاده از فرآوردههای کدئین دار در افراد کمتر از ۱۸ سال توصیه نمیشود.
یاسمین عتیقی کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو اعلام کرد: بنابر اعلام FDA ،مصرف داروهای ضد سرفه و ضد سرماخوردگی حاوی کدئین در اطفال کمتر از ۱۸ سال باید محدود شود.
عتیقی افزود: سازمان غذا و دارو آمریکا در حال تغییر محدودیت سنی تجویز این فرآورده ها است و هشدارهایی از جمله خطر سو مصرف ،اعتیاد،بیش مصرفی،مرگ ،تنفس آهسته یا سخت به لیبل این داروها اضافه خواهد شد.
کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو ادامه داد: کدئین از دسته داروهای اپیوئیک است که در ترکیب با داروهایی مثل آنتی هیستامین ها و ضد احتقان ها به منظور درمان سرفه و علائم مرتبط با آلرژی یا سرماخوردگی وجود دارد.
عتیقی در پایان خاطرنشان کرد : سرفه ناشی از سرماخوردگی یا عفونت فوقانی تنفسی عموماً نیازی به درمان ندارد و در صورتی که درمان این سرفه ها در کودکی نیاز باشد ،می توان از داروهای جایگزین مانند دکسترومتورفان استفاده کرد.
با مراقبت های پزشکی و کنترل بیش از 85 درصد نسخه های پزشکان، تجویز داروهای اعتیاد آور به یک سوم کاهش یافت.
در ابتدا قرص های استامینوفن معمولی و ایبوپروفن به عنوان مسکن برای دردهای خفیف تا متوسط جایگزین داروهای اعتیاد آور شد. تنهای از مواد اعتیادآور برای دردهای بالا استفاده شد.
برای مثال پس از عمل جراحی برداشتن لوزه، دیگر به مصرف داروهای کدئین دار نیازی نیست و داروهای موثرتر و ایمن تری به کار گرفته می شود.
محققان دریافته اند مصرف استامینوفن و ایبوپروفن، علاوه بر تسکین موثر دردهای پس از جراحی، نگرانی های ایمنی داروهای اعتیاد آور مانند کدئین را ندارند.
به دلیل اهمیت میزان مصرف داروهای مختلف پس از عمل های جراحی و حساسیت بالای بدن کودکان به این داروها، محققان توصیه کرده اند که والدین باید از نوع و میزان مصرف هر یک از داروها خصوصا داروهای مسکن اطلاع داشته و قبل، حین و پس از جراحی با کمک پزشک مربوطه میزان مصرف این داروها را بررسی کنند.
منبع:
فارس
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼