۱۶۷۱۹۴
۱۰۴۴
۱۰۴۴

یک پدر خوب، چه ویژگی هایی دارد؟

در جامعه مدرنی که عموما پدران در زندگی فرزندانشان حضور آنچنانی ندارند، پدر بودن سخت است.

پدر بودن یکی از سخت‌ترین و در عین حال لذت‌بخش ترین شغل های دنیاست. از این رو لازم است پدران بدانند که چگونه باید مسئولیت پذیر بوده، برای فرزندشان وقت بگذارند، به بهترین نحو ممکن حامی فرزندانشان باشند و سایر وظایفشان را به درستی انجام دهند.
در جامعه مدرنی که عموما پدران در زندگی فرزندانشان حضور آنچنانی ندارند، پدر بودن سخت است. منظورمان از پدر بودن، پدری است که نه تنها از لحاظ مالی بلکه به لحاظ روحی نیز حامی فرزندانش باشد. در این مقاله می‌خواهیم به ویژگی‌های مهم برای یک پدر خوب اشاره نماییم. اما قبل از آن باید پاسخ این سوال را بدهیم که پدر کیست؟
پدر مردی است که محافظ خانواده اش است. پدر به لحاظ مالی، روحی، ساختاری، ارزش‌های اخلاقی، چشم‌انداز و هدف، خانواده اش را پشتیبانی می‌کند. اما پدران خوب چه ویژگی‌های دیگری دارند؟

۱- پدر خوب مسئولیت‌پذیر است
پدران خوب آن‌هایی هستند که می‌دانند فرزندشان یک هدیه از طرف خداوند است. از این رو، مسئول فرزندانشان هستند و وظایف خودشان را به مادران، پرستاران، مدارس و یا دولتمردان محول نمی‌کنند. پدران خوب به پدر بودن خود افتخار می‌کنند حتی اگر نتوانند آنچنان که باید و شاید فرزندانشان را به لحاظ مالی حمایت کنند.
۲- عصبانی نمی‌شوند و به کودکان و همسرشان احترام می‌گذارند
اهمیتی ندارد که چقدر عصبانی هستید. شما باید توانایی کنترل خشم در برابر کودکان را در خودتان پرورش دهید. خشونت باعث می‌شود که بچه‌ها چه به لحاظ فیزیکی و چه به لحاظ روحی شدیدا تحت تأثیر قرار گیرند و از شما برای همیشه دوری کنند. اگر کودکان شما احساس کنند که ممکن است مورد خشم پدرشان واقع شوند، از درون خفه می‌شوند و از اطراف شما دور خواهند شد. شما باید از عصبانی شدن جلوی فرزندانتان و مادرشان بپرهیزید تا بتوانید احترام آن‌ها را بدست بیاورید. اگر شما با مادران کودکان زندگی می‌کنید باید نشان دهید که چقدر عاشق او هستید و از بودن در کنارش لذت می‌برید. از طرفی شما نباید کار‌هایی را از عمد انجام دهید که موجب تحقیر و عصبانیت کودکان شوید. بسیاری از پدران به بهانه تأدیب از کلمات توهین‌آمیز در برابر کودکانشان استفاده می‌کنند در حالی که تربیت کودک روش‌های دیگری دارد و این روش نتیجه عکس خواهد داد. چنین رفتاری از سوی پدر نتیجه‌ای جز تنفر و تلخی نخواهد داشت.

۳- پدر بودن و محافظت از فرزندان
پدران خوب از فرزندانشان با ترسیم حد و مرز‌های مشخص، کمک به آن‌ها برای دنبال‌کردن کار‌های مورد علاقه‌شان و هشدار به آن‌ها درباره موارد مختلف محافظت می‌کنند. پدران خوب به کودکانشان درباره تبعات یک تصمیم هشدار داده و به آن‌ها راه صحیح را نشان می‌دهند. منظور از این حرف‌ها این نیست که پدران باید کودکشان را مانند خودشان پرورش دهند و به آن‌ها تحکیم کنند که چه کاری باید انجام بدهند و چه کاری نباید انجام دهند. در واقع پدران باید اصولی را آرام آرام به فرزندانشان یاد دهند که برای هر دوطرف مثبت بوده و باعث رشد ویژگی‌های شخصیشان می‌شود.

۴- پدران با فرزندانشان وقت می‌گذرانند
برای فرزندان شما مهم نیست که شما در شرکتتان یک موقعیت خوب گرفته اید و یا این که گران‌ترین خانه دنیا مال شماست. چیزی که برای بچه‌های شما اهمیت دارد این است که آیا شما با آن‌ها شام را صرف می‌کنید؟ آیا شما با آنان به تماشای فوتبال می‌روید؟ آیا شما با آن‌ها به تماشای یک فیلم می‌نشینید؟ برای بچه‌هایتان مهم است که روز اول مدرسه همراهشان باشید. مهم است که در مراسم فارغ التحصیلیشان حضور داشته باشید. مهم است که فعالیت‌هایشان را دنبال کنید. اگر بخواهید پدر خوبی باشید باید بدون توجه به این که چقدر درگیر کار هستید و مشغله دارید، بتوانید زمانی را روزانه و در آخر هفته برای خانواده و فرزندانتان کنار بگذارید. مسافرت را نیز فراموش نکنید. برنامه‌ریزی برای یک مسافرت خاطره‌انگیز و جذاب در طول سال نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

۵- پدران خوب مشوق بچه‌هایشان هستند
پدران خوب از تشویق و تجلیل فرزندانشان خجالت نمی‌کشند. شما فکرش را هم نمی‌کنید که چقدر کلمات شما در زندگی بچه‌هایتان تأثیر دارد. موارد بسیار زیادی از پدران دیده می‌شود که به جای تشویق از کلمات نا مناسب برای کودکانشان بهره می‌گیرند و با این کار، زندگی آن‌ها را نابود می‌کنند. کلماتی که از دهان شما خارج می‌شود ساختن و یا سوختن کودکان شما را در پی خواهد داشت. شما باید نشان دهید که به آن‌ها افتخار می‌کنید. باید به آن‌ها نشان دهید که چقدر برایتان اهمیت دارند.
۶- پدر خوب از روش‌های مناسب برای تنبیه استفاده می‌کند
برای این که یک ناظم عادل باشید باید در زمانی که کودکتان دچار اشتباه می‌شود نیز از روش‌های صحیح تنبیه کودکان برای آنان استفاده کنید. منظور از تنبیه این نیست که از تنبیه بدنی و روحی برای آنان بهره گیرید بلکه بدین معناست که به فرزندتان بگویید و نشان دهید که دچار اشتباه شده است و به آن‌ها تبعات اشتباهشان را گوشزد کنید. شما به عنوان یک پدر باید از دادزدن هم پرهیز کنید. اگر فکر می‌کنید که به شدت از از رفتار فرزندانتان عصبانی هستید باید بدانید دادزدن راه حل مناسبی نیست. حتی اگر فکر می‌کنید که لازم است فریاد بزنید در حمام و یا روی پشتی این کار را انجام دهید، اما به هیچ وجه سر فرزندتان فریاد نکشید. شما می‌توانید صدایتان را کمی برای این که نشان دهید فرزندان اشتباهی را مرتکب شده اند بلند کنید، اما اگر به فریاد برسید، به چهره‌ای ترسناک برای فرزندانتان تبدیل خواهید شد و فرزندان علاقه به ارتباط با شما را از دست خواهند داد.

۷- می‌پذیرند که فرزندانشان با خودشان متفاوت هستند
شاید شما دلتان بخواهد که فرزندتان پیشه شما را در پیش گیرد و به دانشگاه و مدرسه سابق شما برود، اما باید بدانید فرزندان شما با شما متفاوت بوده و علایق و نیاز‌های خود را دارند که شاید با نیاز‌ها و علایق شما منطبق نباشد. شما ممکن است فکر کنید که راه شما تنها راه رسیدن به شادی است، اما باید بپذیرید که ممکن است فرزندانتان به نحو متفاوتی از شما فکر کنند. شما باید بپذیرید که فرزندانتان در زمان متفاوت و در محیط متفاوتی از شما رشد کرده اند. تأثیرات شبکه‌های اجتماعی و تغییرات سیاسی و فرهنگی، فرزندان را نسلی متفاوت از شما نشان می‌دهد.
تصور نکنید که اگر فرزندانتان ۲۱ ساله شدند و یا مدرک دانشگاهی گرفتند وظیفه شما در پرورش آنان به اتمام می‌رسد. درست است که باید فرزندان به لحاظ مالی و عاطفی به استقلال برسند، اما باید حس کنند که شما همیشه حواستان جمعشان است و آنان برای شما از اهمیت بالایی برخوردارند. هیچ وقت وظیفه پدر بودن شما پایان نمیابد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.