۱۶۸۰۶۹
۱۳۹۲
۱۳۹۲

رشد کودک نوپا، اتفاقات هفته شصت و چهارم

کودکتان در این سن کم در مقایسه با تعداد کلماتی که حرف می زند، معنای کلمات بیشتری را درک می کند.

کودکتان در این سن کم در مقایسه با تعداد کلماتی که حرف می زند، معنای کلمات بیشتری را درک می کند و برای همین است که معمولاً صحبت کردن بعد از درک مفاهیم به وقوع می پیوندد.

مغز کودک در هفته 64
همین طور که کودکتان وارد دومین سال زندگی اش می شود، خیلی زود متوجه خواهید شد که با وجود این که هنوز زیاد حرف نمی زند، اما بیشتر حرفهای شما را می فهمد - و نه فقط صحبتهایی که راجع به او است. اگر زیر لب سؤالی از خود بپرسید برای مثال "کلیدهایم را کجا گذاشته ام؟" کودک نوپایتان آن‌ها را برایتان خواهد آورد. اکنون مهارت زبان دریافتی کودک یعنی آنچه که می تواند درک کند، فراتر از زبان گفتاری او است.

نتایج تحقیقات
محققان به مدت ۳۰ ماه، رشد زبان ۵۳ کودک نوپا را مورد بررسی قرار دادند. یکی از جنبه های زبانی مورد بررسی، این بود که کودکان چه تعداد کلمه را درک کرده و چه تعداد کلمه را بیان می کنند. به همین منظور از والدین آنها خواسته شد در این دوره تحقیق، هر روز این تعداد کلمات را یادداشت کنند.
به طور میانگین این کودکان در سن ۱۱ ماهگی، ۱۰ کلمه را درک می کردند اما تا ۱۴ ماهگی قادر به ادای این کلمات نبودند. ۳ ماه طول کشید تا زبان گفتاری خود را به زبان ادراکی برسانند. کودکان در سن ۱۳ ماهگی به طور میانگین ۵۰ کلمه را درک می‌کردند، اما تا ۱۸ ماهگی قادر به گفتن ۵۰ کلمه نبودند. در این سن، بیشتر از ۵ ماه طول کشید تا تولید زبان خودش را به درک زبان برساند.

تقویت مغز در هفته 64
از آنجا که کودکان کلمات را نخست با درک معنای آن‌ها کسب می کنند و نه با بیان آن‌ها، همین طور که کارهای روزانه را انجام می دهید، هر چقدر که دوست دارید با او صحبت کنید. برایش توضیح دهید که چه کار می کنید، همچنین از او بخواهید که چیزی را برایتان بیاورد.
اگر با مادربزرگش پشت تلفن راجع به شیطنت‌های او صحبت می کنید (درباره اینکه اخیراً تمام دیوارها را خط خطی کرده است)، حواستان باشد که اگر حرف هایتان را می شنود، جعبه مداد شمعی را دور از دسترسش قرار دهید، زیرا حتی با شنیدن این حرف‌ها، ناخواسته این رفتار در او تقویت شده و مجدداً آن را تکرار می‌کند. بنابراین با توجه به توانایی او در درک زبان، کمی دقت کنید. از اینکه به گونه‌ای ثقیل صحبت کنید تا حرفهایتان را نفهمد بپرهیزید. چرا که او قطعاً حرفهایتان را می فهمد، مخصوصاً اگر خودش موضوع صحبت‌هایتان باشد! توجه داشته باشید حرف‌هایی که می زنید، درباره رفتارهای مثبت و مفید او باشند.

سر میز ناهار
کودکتان روز به روز مهارت‌های بیشتری کسب می‌کند، از دست تکان دادن گرفته تا نوشیدن با فنجان. اما چیزی که هنوز در آن مهارت نیافته رعایت آداب سفره است که آن هم ایرادی ندارد. هنوز خیلی زود است که تمیز و مرتب غذایش را بخورد.
در ۱۴ ماهگی، خوردن یک تجربهٔ عملی است. بنابراین زیر صندلی بلندش چند روزنامه بگذارید و فرآیند یادگیری (و البته شلخته بازی‌هایش!) را تماشا کنید. یک قاشق و چنگال کوچک با دسته کوتاه و پهن به او بدهید و اجازه بدهید که خودش به مرور زمان استفاده از آن‌ها را یاد بگیرد.

اصول استفاده از شیشه شیر
پزشکان اغلب به والدین توصیه می کنند که این عادت را تا یک سالگی ترک بدهند، اما بسیاری از کودکان تا مدت‌ها پس از اولین سال تولدشان از شیشه شیر استفاده می کنند. مشکل اصلی استفاده از شیشه شیر ارتباط آن با خرابی دندان است.
کودکانی که به طور مداوم شیشه شیر در دستشان است و ساعت‌ها از آن جرعه جرعه می نوشند - یا با شیشه شیر به خواب می روند - زمینه خراب شدن دندان خود را فراهم می کنند.
اگر آماده جدا کردن او از شیشه شیر نیستید، برای محافظت از دندان او، چه از شیشه شیر استفاده می کنید و چه از فنجان، شیر، شیر خشک و آبمیوه را در زمان غذا و یا زمان خوردن خوراکی به او بدهید. در مورد دادن شیشه قبل از خواب، دادن شیر به او ایرادی ندارد، البته اگر بعد از آن دندان‌هایش را تمیز کنید تا تمام شب شیر روی دندان‌هایش ننشیند.
اگر دوست دارد با شیشه شیر بخوابد، می توانید در آن آب بریزید و به او اجازه بدهید که با شیشه آب بخوابد. با این کار هر وقت که خواست می تواند از مک زدن بهره‌مند شود. می توانید در صورت نیاز، شیشه شیر او را کم‌کم به شیشه آب تبدیل کنید: 30 گرم آب 30 گرم شیر، سپس 40 گرم آب برای 20 گرم شیر و ... (در طول یک دوره چند هفته ای یا چند روزه).
اگر فکر می کنید وقت آن رسیده که کاملاً او را از شیشه شیر جدا کنید، می توانید یک مرتبه و یا به تدریج این کار را انجام دهید. شیوه جدا کردن ناگهانی سریعتر است؛ اما به احتمال زیاد موجب گریه و زاری و بی خوابی خواهد شد. در شیوه تدریجی می توانید برای مثال، فنجان شیر را جایگزین یک وعده شیشه شیر زمان ناهار او کنید و این کار را چند روز ادامه دهید و سپس فنجان را جایگزین وعده دیگری که در آن به طور منظم به او شیشه شیر می دادید، بکنید و ... . جدایی از شیشه شیرِ قبل از خواب، معمولاً سخت‌تر از بقیه است و آخرین شیشه شیری است که ترک می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.