۱۶۸۷۱۷
۲۲۲۲
۲۲۲۲

شیردهی بیش از دو سال، منجر به چه می‌شود؟

شیردهی بیش‌ازحد نیز می‌تواند موجب تشدید احتمال پوسیدگی دندان کودکان در آینده شود.

هرچند شیر مادر بهترین نوع تغذیه برای کودکان است و سبب رشد بهتر و سلامت آنها در آینده خواهد شد، اما شیردهی بیش‌ازحد نیز می‌تواند موجب تشدید احتمال پوسیدگی دندان کودکان در آینده شود.
شیردهی به کودک نه فقط برای کودک مفید بوده بلکه به سلامت مادر و کاهش افسردگی بعد از زایمان و کاهش استرس نیز کمک می‌کند اما برخی مادران تصور می‌کنند شیر مادر بهترین غذا برای کودک حتی بعد از دو سالگی است، اما بر اساس تحقیقات جدید مشخص شده شیردهی نوزاد بعد از دو سالگی موجب پوسیدگی دندان در آینده خواهد شد.
در این تحقیق محققان شیردهی و مصرف قند را در ۱۱۲۹ کودک در برزیل ارزیابی کردند. سپس این کودکان در پنج سالگی توسط دندانپزشک برای پوسیدگی، افتادن دندان و ترمیم مورد معاینه قرار گرفتند.
نتایج نشان داد حدود ۲۳/۹ درصد از این کودکان پوسیدگی دندانی شدید و ۴۸ درصد پوسیدگی سطحی دندان داشتند.
محققان دریافتند کودکانی که دو یا بیش از دو سال از شیر مادر تغذیه کردند ۲/۴ برابر بیشتر از دیگر کودکانی که کمتر از یک سال از شیر مادر تغذیه کرده بودند، پوسیدگی دندانی داشتند.
سرپرست این تحقیق کارن پرز، استاد دانشگاه آدلاید استرالیا اظهار کرد: دلایل زیادی برای این ارتباط وجود دارد. کودکانی که تا دو سالگی از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در شب هنگام شیر می‌خورند و تمیز کردن دندان کودک بعد از شیردهی شبانه دشوار است.
با این حال، محققان اظهار کردند: شیردهی بین ۱۲ تا ۲۳ ماه موجب پوسیدگی شدید دندان نخواهد شد.
نتایج نشان داد حدود یک چهارم کودکان ۲۴ ماه یا حتی بیشتر از این مدت از شیر مادر تعذیه کرده‌اند.
مارسیا ویتولو استاد بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فدرال در پورتو آلگره برزیل اظهار کرد: شیردهی بیش از اندازه موجب افزایش خوردن مواد قندی می‌شود که نتیجه آن آسیب به دندان‌هاست. البته وی در این تحقیق مشارکت نداشته اما تحقیقات مشابهی در این زمینه داشته است. به نظر وی بین پوسیدگی دندان با شیردهی روزانه و شبانه و مصرف شیرینی و شکلات ارتباط وجود دارد.
البته در این تحقیق میزان تحصیلات والدین و درآمد و تاثیر آن بر سلامت دندان کودکان نیز ارزیابی شد و نتایج نشان داد تحصیلات و درآمد والدین نیز با سلامت دندان کودک مرتبط است.
نتایج این تحقیق در نشریه Pediatrics منتشر شده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.