معرفی ۷ فعالیت مفید برای تقویت مهارت های حرکتی کودکان
یکی از مهمترین مهارتهایی که میتوان آن را پیشنیاز یادگیری دانست، مهارت حرکتی است.
مهارتهای حرکتی به گروه مهمی از مهارتها گفته میشود که کودک از خردسالی شروع به یادگیری آن میکند. راه رفتن یک نقطه عطف در تقویت مهارتهای حرکتی کودکان است.
مهارتهای حرکتی در کودکان نقطه شروع بسیاری از ورزشها و فعالیتهای تفریحی، مثل فوتبال، والیبال و ... هستند.
مهارت های حرکتی در کودکان به چه معنا هستند؟
مهارتهای حرکتی به مهارت هایی گفته می شود که حرکاتی را که انسان از تولد تا پیری انجام می دهد را قادر میسازند. درواقع این مهارت ها حرکاتی هستند که برای انجام کارهای روزمره، مثل غذا خوردن یا حرکت از مکانی به مکان دیگر را فراهم می سازند.
کودکان مهارت های حرکتی خاصی را در سن خاصی فرا می گیرند، البته برخی از کودکان ممکن است به دلیل تاخیر رشد دچار کندی در کسب مهارت حرکتی شوند.
طبقه بندی مهارت های حرکتی کودکان
مهارت های حرکتی شامل دو دسته مهارت های حرکتی ظریف و مهارت های حرکتی درشت هستند. مهارت های حرکتی ظریف به مهارت هایی گفته می شود که نیاز به کنترل و نیز دقت بالایی در عضلات کوچک دست دارند و در مهارت های حرکتی درشت، کودکان از عضلات بزرگ بدن برای ایجاد تعادل، هماهنگی، زمان واکنش و قدرت بدنی استفاده میکنند تا حرکات بزرگتری مثل راه رفتن و پریدن انجام دهند.
فعالیتهای حرکتی ظریف
هماهنگی چشم و دست، چشم و پا
ادراک لمسی_جنبشی
هوش حرکتی جنبشی یک سبک یادگیری است که اغلب به عنوان “یادگیری با دست” یا یادگیری فیزیکی نام برده میشود. اساساً، افرادی که دارای هوش جنبشی حرکتی هستند میتوانند براحتی با انجام، کاوش و کشف بیشتر یاد بگیرند.
تقویت مهارتهای حرکتی کودکان + 7 فعالیت کاربردی
برای تقویت مهارت های حرکتی ظریف در کودکان توصیه می شود که تمرین هایی با بچه ها انجام شود.
ترامپولین
ورزش های رزمی
قایم موشک اسباببازیها
هنرهای میخی
مجسمههای فویلی
مرتبسازی و تفکیک اشیا
بازی با بادکنک و حباب
تاخیر در تقویت مهارت حرکتی کودکان چه عوارضی به همراه خواهد داشت؟
تأخیر حرکتی یکی از مشکلاتی است که در کودکان دیده می شود. به این شکل که آن ها نمی توانند فعالیت و حرکات متناسب با شرایط سنی خود را در زمان مناسب انجام دهند و یا در مقایسه با هم سن و سالهای خود، تاخیر دارند.
اختلالات حرکتی
انواع مختف اختلال حرکتی کودکان علائم و نشانههای متفاوتی هم دارد. از ناهماهنگی حرکات بدن گرفته تا توانایی کم در برقرار ارتباط، از طیف نشانههای این اختلال حرکتی در کودکان هستند.
بیماری های عصبی
بیماری های عصبی یکی از عوارض تاخیر تقویت مهارت حرکتی کودکان است که با درمان به موقع این تاخیر نیز میتوان از بروز چنین بیماریهایی جلوگیری کرد.
اختلال هماهنگی رشد
اختلال هماهنگی رشد یک اختلال مزمن عصبی است که به واسطه انتقال ناقص پیام های مغزی می تواند بر مهارت های حرکتی و هماهنگی آن ها تاثیر بگذارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼