علائم سردرد در کودکان، بیشتر بدانید
سردرد در کودکان موضوعی است که ذهن و فکر والدین را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.
سردرد در کودکان موضوعی است که ذهن و فکر والدین را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. دلیل عمده آن این است که کودک با این درد ناآشناست و توانایی برخورد مناسب و صحیح با آن را نمی داند. به همین دلیل نیاز به کمک دارند.
برای کمک به کودک چند گام را باید طی کنید تا علت و درمان آنرا بیابید.
گام ۱: با ذکر جزئیات تجربیات فرزندتان را شرح دهید، چند وقت یک بار رخ می دهد و هر بار چقدر طول می کشد.
گام ۲: حواستان به موارد خاص مانند میگرن باشد، نه فقط صرف سردرد.
گام ۳: یک برنامه درمان که با آن موافقید و می توانید از آن پیروی کنید، بنویسید.
گام ۴: پیگیری و انجام کارهای جایگزین در صورت جواب ندادن درمان را مد نظر داشته باشید.
سردرد در کودکان می تواند در هر سنی، از دو سالگی تا سالخوردگی رخ دهد، اما علائم سردرد در کودکان به طور مشابه در بزرگسالان دیده نمی شود. در نتیجه کودکان اغلب بدون تشخیص صحیح سردرد سال ها حتی تا بلوغ، ادامه می دهند. بزرگسالانی که مبتلا به میگرن هستند اغلب سردردشان یک تا سه روز طول می کشد که همراه با تهوع و استفراغ و حساسیت به نور و صدا است.
از آنجا که کودکان ممکن است سردردهای شدید را تجربه کرده و قادر به توصیف احساسات خود نباشند، برای والدین مهم است که اطلاعات دقیق داشته باشند. با پیشینه ای کوچک، مشاهدات دقیق و پرسش های خلاقانه، می توانید کلیدهایی در مورد سردرد فرزندتان پیدا کنید و تشخیص درست بدهید.
چگونه سردرد در کودکان متفاوت است
بسیاری از کودکان مبتلا به سردرد می شوند و بسیاری از آنها در واقع مبتلا میگرن به همراه یا بدون علائم آن هستند. به لحاظ علائم بالینی بین کودکان و بزرگسالان در میگرن، تفاوت های قابل توجهی وجود دارد.
به طور خاص، در کودکان:
سردرد ممکن است کوتاهتر باشد، تنها یک یا دو ساعت طول می کشد و فاصله های متوالی سردرد اغلب کمتر از دوازده ساعت است.
مرتب اتفاق نمی افتند. به عنوان مثال، آنها ممکن است فقط یک بار در ماه یا هر چند ماه اتفاق بیافتد.
سردرد ممکن است پس از یک دوره چند ماهه تا چند ساله به پایان برسد.
درد در دو طرف سر وجود دارد. همانطور که کودکان بزرگتر میشوند، درد در یک سمت سر بیشتر میشود.
دو تا هشت سالگی و قبل از اینکه از سردرد شکایت کنند، ممکن است دیگر سندرم های میگرنی دوران کودکی را دریافت کنند. دو مورد رایج عبارتند از سندرم میگرن شکم و سیکل استفراغ. در میگرن شکمی کودکان از درد معده شکایت دارند. سندروم استفراغ دارای سیکل چند هفته ای با تکرار قابل پیش بینی است که می تواند بسیار چشمگیر بوده و منجر به کم آبی شود. از آنجایی که درد شکمی یا استفراغ اپیزودیک ممکن است به علت مشکلات گوارشی باشد، توصیه می شود یک متخصص گوارش قبل از شروع درمان های میگرنی، کودک شما را ارزیابی کند.
کودکان ممکن است نشانه هایی که به طور معمول در میگرن وجود دارد، مانند حساسیت به نور یا صدا را گزارش نکنند (این کار ممکن است از رفتار آنها ناشی شود.)
چیدن قطعات پازل کنار هم (رصد کردن)
یکی از چالش های والدین و پزشکان، تشخیص میگرن است. اگر شما از سوالات مستقیم خود از جمله "آیا شما به نور یا صدا حساس هستید؟" استفاده کنید، آنها ممکن است سوال شما را درک نکنند. گاهی اوقات رصد کردن رفتار آنها ممکن است به درک بهتر علائم احتمالی سردرد در کودکان کمک کند. به عنوان مثال، یک کودک حساس به نور تمایلی به بازی در بیرون و یا تماشای تلویزیون ندارد.
تهوع یک علامت دیگر است که توضیحش برای کودک دشوار است. با این حال ممکن است به سادگی متوجه شوید که آنها نمیخواهند بخورند و یا ممکن است بگویند که حال شکم آنها بد است. برای کشف حمله میگرنی، رفتار فرزندتان را رصد کنید:
- ببینید آیا آنها به یک مکان آرام برای استراحت و خواب می روند.
- توجه داشته باشید اگر آنها با شما کمتر از حد معمول صحبت می کنند و یا بی ثباتی رفتاری دارند.
- آنها ممکن است در فعالیت های معمول خواندن یا تماشای تلویزیونی خود شرکت نکنند چرا که چشم آنها آسیب می بیند یا تمرکزشان با اختلال مواجه می شود.
- از زمانی که فعالیت های عادی خود را از سر می گیرند، آگاه باشید.
ویزیت پزشک
هنگامی که یک کودک مبتلا به میگرن تشخیص داده می شود، مهم است که درک کنید که شما با یک اختلال، هر چند خوش خیم روبرو هستید. مطمئناً میگرن یک مشکل جدی است، اما معمولاً دلیلی برای ترس وجود ندارد. تقریباً در همه موارد، این یک اختلال اپیزودیک است که میتواند درمان شود. هنگام ملاقات ارائه دهنده خدمات پزشکی خود سعی کنید به موارد زیر توجه داشته باشید:
گام اول: آمادگی کامل در توصیف آنچه فرزندتان تجربه می کند، با چه فواصلی اتفاق می افتد و چه مدت طول می کشند.
مرحله ۲: از موارد خاص از قبیل میگرن، سندرم استفراغ یا سردرد تنشی و غیره بپرسید. سپس می توانید با پرستار ، معلمان، مربیان و سایر اعضای خانواده که با فرزندتان وقت می گذارند، صحبت کنید.
مرحله ۳: درخواست یک برنامه درمان روشن و به صورت کتبی، زیرا شما و مدرسه باید به طور کامل آن را درک کنید.
مرحله ۴: پیگیر باشید و جواب ندادن احنمالی درمان را در نظر بگیرید.
به طور کلی، کودک شما مجبور نیست که آزمایش های زیادی انجام دهد تا میگرن را تشخیص دهید. با این حال، در موارد خاص، ممکن است ارزیابی بیشتری لازم باشد. مثلاً، اگر شما یک سابقه غیر معمول داشته باشید یا پزشک چیزی را در هنگام انجام یک معاینه فیزیکی در مورد فرزندتان، متوجه شود.
درمان برای جوانان
رویکرد به درمان بستگی به سطح ناتوانی یک کودک یا نوجوان دارد. اگر فرد ناتوانی ملایمی را تجربه کند، درمان میتواند به راحتی فقط استراحت باشد. شما می توانید از داروهای ضد درد مانند استامینوفن استفاده کنید. اگر این ناتوانی ها شدید باشد مانند طول مدت درد دو یا شش ساعت که به جلوگیری از ماندن فرزند در مدرسه یا مشارکت در فعالیت های معمول او منجر شود، پزشک شما باید سایر داروها یا درمان ها را توصیه کند. ایبوپروفن ممکن است در این مرحله تجویز شود.
اگر میگرن کودک شما در عرض یک یا دو ساعت با داروهای ضد درد تسکین پیدا نکند، ممکن است لازم باشد داروهای مخصوص میگرن مانند ترپتان یا دی هیدروگوتامین را در نظر بگیرید. این داروها برای از بین بردن سردرد در کودکان در عرض دو تا چهار ساعت طراحی شده اند. گروه ترپتان شامل قرص، اسپری بینی و تزریق است. دی هیدروگوتامین در فرم اسپری بینی یا قالب تزریقی موجود است.
داروهای ضد افسردگی در کودکان معمولاً توصیه نمی شود، زیرا باعث ایجاد آرامش می شوند و استفاده بیش از حد آنها ممکن است وابستگی ایجاد کند.
یک کودک یا نوجوان که یک یا دو بار در هفته درد میگرنی دارد، میبایست از داروهای پیشگیرانه درمانی استفاده کند یا از شیوه های رفتاردرمانی غیر دارویی استفاده کند و یا هر دو استفاده کند.
روش های غیر فارماکولوژیک
روشی غیر فارماکولوژیک می تواند در همه ی بیماران جوان مورد استفاده قرار گیرد و می تواند بسیار مفید باشد. روشهای رفتاری یا عادتهای معمول زندگی معمولی ممکن است در کودک شما بسیار مفید باشد:
- اطمینان حاصل کنید که آنها در ساعت کافی شب بخوابند.
- اطمینان حاصل کنید که آنها به طور منظم ورزش می کنند، زیرا باعث کاهش استرس، اضطراب، نوسانات خلقی می شود و به آنها کمک می کند تا وزن خود را تحت کنترل (همه خطرات افزایش سردرد).
- به آن توجه کنید که به طور منظم غذا بخورند. قند خون پایین ممکن است باعث سردرد شود.
- مصرف مکمل های معمول (منیزیم، ریبوفلاوین (ویتامینB2) ، کوآنزیم Q10) ممکن است در پیشگیری از میگرن مفید باشند.
- کاهش مصرف کافئین.
- اطمینان حاصل کنید که آنها مقدار زیادی آب بنوشند، مخصوصاً در طول تابستان.
در صورت تغییر ساده شیوه زندگی و اعمال تکنیک های مدیریت استرس نتایج مثبتی عایدتان خواهد شد.
منبع:
سرسره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼