۱۷۰۵۴۵
۸۶۲
۸۶۲

آسم کودکان چیست؟

در کودکان، بین ۸۰ تا ۹۰ درصد بچه‌هایی که به آسم مبتلا می‌شوند از سنین ۴ تا ۵ سالگی نشانه‌هایی را بروز می‌دهند.

شیوع این بیماری در حال افزایش است و کسی نمی‌داند دلیل گسترش چیست؟ امروزه علم پزشکی در ارتباط با تشخیص و درمان این بیماری پیشرفت‌های زیادی کرده است.
هرکسی در هر سنی ممکن است به آسم مبتلا شود. اما در کودکان، بین ۸۰ تا ۹۰ درصد بچه‌هایی که به آسم مبتلا می‌شوند از سنین ۴ تا ۵ سالگی نشانه‌هایی را بروز می‌دهند. خوشبختانه در بیشتر موارد نشانه‌ها خفیف تا متوسط است و با دارو و بهبود شرایط محیطی خوب شده یا از پیشرفت به سمت نوع شدیدتر آسم پیشگیری می‌شود.
موارد هشدار دهنده‌ای که ممکن است نشانه ابتلای کودک به آسم باشد، شامل این موارد است:
-اگزما در ماه‌های اول زندگی
- وجود عفونت های تنفسی در نوزادی
-وجود سابقه خانوادگی مثبت

تشخیص آسم:
بسیاری از بچه‌ها به علت عدم آگاهی کافی خانواده، به متخصص اطفال ارجاع داده نمی‌شوند. بسیاری از موارد آسم به عنوان پنومونی‌های عود کننده و برونشیت یاسرفه‌های مزمن تحت درمان قرار می‌گیرند. به هر حال اگر کودک شما یکی از نشانه‌های زیر را داشت باید او را نزد متخصص کودکان ببرید:
-خس خس سینه
-سرفه‌های شبانه یا سرفه‌هایی که با تحرک کودک زیاد می‌شوند
-احساس ناراحتی در قفسه سینه
-نفس‌های کوتاه
نشانه‌ها ممکن است دائمی نباشد بلکه گهگاه بروز کنند. برای نمونه اگر وقتی بچه شما بازی می‌کند، می‌خندد، گریه می‌کند یا به خواب می‌رود این حالت‌ها تشدید می‌شود؛ اگر بچه در معرض دود سیگار یا در تماس با حیواناتی مثل گربه قرار دارد ریسک ابتلا به آسم افزایش می‌یابد. پس بیشتر احتیاط کنید و با بروز هر کدام از نشانه‌های گفته شده، سریع او را نزد پزشک ببرید تا درمانش ساده‌تر باشد.
حمله آسم:
در یک حمله آسم بچه به شدت سرفه می‌کند به طوری که هر نفس او همراه سرفه است و احساس تنگی نفس می‌کند.
این حمله، ابتدا با یک صدای خس خس خفیف شروع می‌شود و سپس با شدت گرفتن صدایی شبیه سوهان کشیدن ایجاد می‌شود که بچه سعی می‌کند با تلاش زیاد هوا را به داخل ریه‌ها بکشاند. کودک به تندی نفس می‌کشد و شکمش بالا و پایین می‌رود. بچه‌ها در این حالت نا‌ آرام و مضطرب می‌شوند.
برای کودکی که نمی‌داند چگونه می‌تواند این حالت‌ها را کنترل کند و چگونه باید با آسم زندگی کند حتی تصور ابتلا به حمله آسم وحشتناک است. اقدام به موقع ما می‌تواند این فکر هولناک را از سر کودک مبتلا به آسم بیرون کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.