۱۷۲۰۸۰
۱۳۹۶
۱۳۹۶

تربیت درست بچه، این رفتارها را انجام ندهید

گاهی کارهایی که فکر می‌کنیم به نفع بچه‌ها است، در واقع بیشترین ضرر را برای آنها دارد.

ما همواره تلاش می‌کنیم بهترین پدر و مادری باشیم که یک بچه می‌تواند داشته باشد اما متوجه کارهای اشتباهی که روزانه در قبال فرزندمان انجام می‌دهیم نیستیم.
گاهی کارهایی که فکر می‌کنیم به نفع بچه‌ها است، در واقع بیشترین ضرر را برای آنها دارد. حال زمان آن است که ذره بینی برداریم و به رفتارهایمان نگاهی دقیق‌تر و موشکافانه‌تر بیاندازیم. این رفتارها را انجام ندهید تا پدر و مادر بهتری برای فرزندتان باشید:

۱- احساس شکست
آیا شما بهترین پدر یا مادر دنیا هستنید؟ البته که نه! در روابط با بچه ها روزهای خوب و بدی وجود دارد اما شما نباید این حس را داشته باشید که در انجام وظیفه پدر یا مادری‌تان شکست خورده‌اید. اینکه این حس را داشته باشید و آن را به بچه‌ها هم انتقال دهید هیچ کمکی به آنها نخواهد کرد.

۲- انجام هر کاری برای بچه‌ها
ما هر کاری برای بچه‌هایمان انجام می‌دهیم. اما برای اینکه بتوانیم فرزندانی مستقل بار بیاوریم، باید به آنها فرصت دهیم مستقل بودن را تمرین کنند. پس اگر کودک لیوان شیر را روی کابینت ریخت، به جای آنکه خودتان آن را تمیز کنید، دستمالی به او بدهید و از او بخواهید این کار را انجام دهد.

۳- فراموش کردن ازدواج‌تان
ما آنقدر بر بزرگ کردن بچه‌ها، برطرف کردن نیاز آنها و اطمینان حاصل کردن از اینکه خوشحال هستند، تمرکز می‌گذاریم که گاهی مهم‌ترین رابطه خود را فراموش می‌کنیم: ازدواج‌مان. پس ازدواج‌تان را دوباره با قرار گذاشتن در بیرون از خانه، تلاش برای برقراری ارتباط و صمیمی شدن و حرف زدن و تبادل اطلاعات با یکدیگر احیا کنید.

۴- دعوا کردن بر سر چیزهای کوچک
شما نباید در هر اختلاف و دعوایی برنده ماجرا باشید، نباید در این راستا تلاش هم بکنید. گاهی چیزهای کوچک اصلا ارزش ایجاد کدورت بین دو طرف را ندارند.

۵- واگذار نکردن هیچ مسئولیتی به کودک
زندگی کودک یک زندگی بدون مسئولیت است؛ بله این به آن خاطر است که شما خود همه مسئولیت‌ها را به گردن گرفته‌اید. نه تنها به خاطر خود کودک، که به خاطر خودتان هم باید مسئولیت‌هایی را به عهده او بگذارید.

۶- برنامه ریزی بیش از حد
ما می‌خواهیم کودک‌مان همه چیز را تجربه کند و همه فن حریف شود، به همین علت است که او را در کلاس ورزش، کلاس‌های درسی، کلاس نقاشی، کلاس هنر و … ثبت نام می‌کنیم. به این ترتیب برنامه کودک را بیش از اندازه پر خواهیم کرد. برنامه ریزی بیش از حد برای کودک باعث می‌شود او وقت کافی برای خود نداشته باشد.

۷- غفلت از خودمان
شما برای همه کس همه کار می‌کنید، اما آخرین باری که کاری برای خودتان انجام دادید کی بود؟ برای اینکه والد بهتری باشید زمانی هم برای رسیدگی به خود و علایق‌تان بگذارید.

۸- اختصاص زمانی زیاد به بازی با موبایل
تا به حال شده موبایل‌تان را کنار بگذارید تا به جای سرک کشیدن در شبکه‌های اجتماعی که تنها وقت‌تان را تلف می‌کنند، با کودک‌تان بازی کنید؟ پیشنهاد می‌کنم اتاقی از خانه را به "اتاق بدون موبایل" تبدیل کنید.

۹- عجله در همه جا
بدو، عجله کن، سریع باش! این‌ها جملاتی هستند که روزانه به کودک‌مان می‌گوییم و البته که او دوست ندارد آنها را مداوم از دهان ما بشنود.

۱۰- فکر می‌کنید باید ۲۴ ساعت شبانه روز را با آنها سپری کنید
گاهی ما به این خاطر که همه لحظات روزمان را با کودک‌مان سپری نکرده‌ایم، احساس گناه می‌کنیم. قطعا کودک شما نیاز دارد زمانی را با خانواده بگذراند، اما به همان اندازه نیاز دارد تنها باشد یا با هم سن و سالانش بازی کند.

۱۱- لوس کردن بچه‌ها
ما بچه‌های خود را خیلی دوست داریم و به همین دلیل می‌خواهیم در ۱۰۰ درصد مواقع خوشحال باشند و از آنجایی که این کار ممکن نیست، گاهی باعث می‌شویم بچه‌ها لوس بار بیایند.

۱۲- خرج کردن بیش از اندازه بریا بچه‌ها
اینکه اکثر بودجه خانواده را به بچه اختصاص دهید کار عاقلانه‌ای نخواهد بود. برای پیشترفت و خوشحالی کودک پول خرج کنید اما گاهی هم به او نه بگویید تا بودجه‌تان بیش از اندازه خرج نشود و به شما فشار مالی نیاید.

۱۳- معنی واقعا تشکر را به کودک‌تان یاد ندادید
ما به بچه‌ها یاد می‌دهیم در هنگامی که کسی به آنها چیزی می‌دهد یا برای‌شان کاری می‌کند تشکر کنند. اما گاهی بچه‌ها تنها واژه تشکر را ادا می‌کنند. پس مطمئن شوید کودک‌تان معنی واقعی شکر گذار بودن را فهمیده است.

۱۴- تلاش می‌کنید مثل بقیه والدین باشید
ما تلاش می‌کنیم مانند بقیه پدر و مادرها باشیم و کارهایی که آنها انجام می‌دهند را برای کودک‌مان انجام دهیم. اما در همه این مواقعی که داریم این تلاش بیهوده را انجام می‌دهیم فراموش می‌کنیم پدر و مادر باشیم.

۱۵- نادیده گرفتن رفتارهای بد
ما اجازه می‌دهیم کودک‌مان با هر لحنی که می‌خواهد صحبت کند و به خود می‌گوییم این یک دوره است که می‌گذرد. اما گاهی این رفتارهای بد در کودک باقی می‌مانند و دیگر نمی‌توان کاری برای آنها انجام داد. پس تا دیر نشده فکری برای این رفتارهای نامناسب کودک بکنید.

۱۶- در نظر نگرفتن زمانی برای صحبت با کودک
با بزرگ شدن کودک، موضوعاتی که او می‌خواهد راجع به آنها صحبت کند عوض خواهند شد اما از اهمیت آنها چیزی کم نمی‌شود. همه ما برنامه روزانه خیلی شلوغی داریم و به همین علت گاهی این صحبت‌های مهم را نادیده می‌گیریم. نادیده گرفتن این صحبت‌های مهم باعث می‌شود شانس فوق العاده‌ای که برای برقراری ارتباط و تاثیر روی کودک‌مان داشته‌ایم را از دست دهیم.

۱۷- در رفتارهاتان تناقض دارید
یک روز چیزی خاص را به عنوان یک ارزش به کودک معرفی می‌کنید و روز دیگر به راحتی همان ارزش را زیر پا می‌گذارید. این کار باعث می‌شود کودک گیج شود و خوب و بد را از هم تشخیص ندهد. پس ابتدا با خودتان کنار بیایید و سپس نظرتان را به کودک انتقال دهید.

۱۸- بزرگ کردن یک کودک لوس و بی ادب
هیچ کس اعتراف نمی‌کند که کودکش بی‌ادب یا لوس است، اما خودمان که می‌دانیم کودک‌مان چگونه است و چه رفتاری دارد. اگر نشانه‌های رفتار بد را در کودک‌تان می‌بینید، سریعا دست به کار شوید و اخلاق او را تغییر دهید چرا که هیچ کس نمی‌خواهد با یک آدم بی ادب و لوس وقت بگذراند.

۱۹- قوانین خیابان را به درستی به کودک‌تان یاد نمی‌دهید
قوانین خیابان خیلی بیشتر از نگاه کردن دو سمت خیابان هنگام رد شدن از عرض خیابان است. سعی کنید همه چیزهایی که کودک نیاز دارد بداند را به او یاد دهید تا با مشکلی مواجه نشود.

۲۰- اجازه می‌دهید با دوستانی نامناسب رفت و آمد داشته باشند
ما می‌خواهیم کودک‌مان دوستان زیادی داشته باشد و وقتی او دوستی جدید پیدا می‌کند بسیار هیجان زده می‌شویم. اما بعد از مدتی متوجه می‌شوید دوست جدید او رفتارهای درستی ندارد و کودک نباید با او بگردد. در این هنگام کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید انجام دهید و کودک‌تان را از خطر حفظ کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.