گریه زیاد کودکان، کارهایی که می توان کرد
متوسط گریه در کودکان دو ساعت در ۲۴ ساعت است اغلب علت ناراحتی روشن و به آسانی علاج پذیر است.
متوسط گریه در کودکان دو ساعت در ۲۴ ساعت است اغلب علت ناراحتی روشن و به آسانی علاج پذیر است ولی بعضی وقتها ممکن است این علت واضح نباشد دلیل آن هرچه که باشد اگر کودکتان گریه میکند او را بلند کنید و در آغوش بگیرید.
نتایج مطالعات در این زمینه نشان داده است هرچه زودتر یکی از والدین به کودکی که گریه میکند واکنش نشان دهد گریه ی کودک سریع تر قطع میشود.در بعضی موارد هیچ چیزی گریه ها و فریادهای کودکان را که ممکن است بیشترین ناراحتی ها را برای والدین به همراه داشته باشد آرام نمیکند.ماساژ میتواند کودک اهل گریه شما را آرام کند و حتی اگر نتواند اینکار را انجام دهد هم شما هم نوزاد میتوانید در میان گریه های او از ماساژ لذت ببرید و آرامش پیدا کنید.
گریه های متوالی کودک
معمولا نوزادان گریه میکنند زیرا آنها:
- گرسنه اند.
- پوشک آنها باید عوض شود.
- دوست دارند در آغوش شما باشند.
- خسته اند و برای خوابیدن نیاز به کمک و مساعدت شما دارند.
- دوست دارند صحنه یا حالتی که در آن هستند تغییر کند.
- بسیار تحریک پذیر شده اند.
- درد دارند یا به نظر میرسد دچار ناراحتی اند.
کارهایی که میتوان کرد
نزدیک کردن او به خودتان:کودکان با درآغوش کشیده شدن یا تکان خوردن آرام میشوند صحبت کردن یا شعر خواندن برای نوزادتان را درحالی که او را در آغوش دارید آزمایش کنید.ممکن است فکر کنید اینکه کودک در دستان شما به خواب رود یا دائما در بغل شما باشد برای او به صورت عادتی بد درآید ولی نگران این مسئله نباشید (واکنش نشان دادن به نیازهای او بسیار مهم تر است.)
تکان دادن و حرکت:
تکان دادن میتواند آرامش بخش باشد کودکتان را درحالی که در دستان شماست یا روی «آغوش»به شما آویزان است درخانه بغل کنید و قدم بزنید.او را در کالسکه یا صندلی مخصوصی که تکان میخورد قرار دهید یا با ماشین به جایی ببرید.
حواس او را پرت کنید
سعی کنید حواس کودکتان را با چیزی متحرک ، اسباب بازی آهنگین یا نگاه کردن به بیرون از پنجره پرت کنید و به چیز دیگری جلب کنید.
حمام کردن
آب میتواند آرامش بخش باشد پس کودک را حمام کنید.
اورا به فرد دیگری بسپارید
اگر عصبی یا ناراحت باشید کودکتان این مسئله را درک میکند و گریه اش بیشتر میشود.اگر او را برای مدت کوتاهی به فرد دیگری بسپارید ممکن است آرام تر شود خودتان نیز فرصتی برای استراحت پیدا کنید.
کودکانی که آرام کردن آنها غیر ممکن است
اگر کودک شما مدت مدیدی گریه کند و شما ندانید چه چیزی علت آن استممکن است اعتماد به نفستان تحلیل رود و احساس ناراحتی ،ناامیدی و خستگی کنید.اگر از گریه هایش عصبانی شدید او را در جایی امن قرار دهید جایی مثل تختخواب یا ننویش و چند دقیقه ای از او دور شوید تا آرام شوید.آنگاه با پزشک یا مشاور خانوادگی که درباره ی سلامتی خود و خانواده با او مشورت میکنید تماس بگیرید.
ماساژ کودکانی که دائما گریه میکنند
اگر کودکتان به ماساژ عادت دارد وقتی گریه میکند شاید بتوانید استفاده از ماساژ او را آرام کنید.اگر تا حالا ماساژ داده نشده درصورتیکه او را چندبار به مدتی کم و هربار که گریه ی او قطع میشود ماساژ دهید.با این حرکات آشنا میشود و به آنها عادت میکنداز ماساژ هایی استفاده کنید که میدانید معمپلا بیشتر از همه از آنها لذت میبرد حرکات چرخشی با کف دست در حالیکه طولانی ،محکم و موزون میشود آرامش بخش است و حس اعتماد و اطمینان را در او تقویت میکند.
۱-حرکات چرخشی با تمام کف دست به سمت پایین شکم :یک دست را روی شکم و زیر قفسه ی سینه بگذارید و آنرا تا پایین شکم حرکت دهید قبل از آنکه این دست را از روی بدنش بلند کنید دست دیگرتان را روی قسمتی که شروع کرده بودید قرار دهید.و آن حرکات را مثل قبل با دست دیگر شروع کنید بهتر است همواره یک دستتان در تماس با بدن کودک باشد اینکار را چندین بار تکرار کنید.
۲-حرکات چرخشی با تمام کف دست به سمت پایین تا باسن:یک دست را بصورت افقی پشت کودک و درست زیر گردن او قرار دهید و به سمت پایین حرکت دهید تا به باسن برسید.دست دیگرتان را در نقطه ی شروع و درست قبل از اینکه دست اولتان از بدن کودک جدا شود قرار دهید با دست دیگر مثل حالت قبل به سمت پایین حرکت کنید و اینکار را تکرار کنید.
نکاتی در رابطه با ماساژ کودکانی که دائما گریه میکنند:
- اگر کودکتان گریه را شروع کرد ماساژ را متوقف کنید.
- کودک را در حوله ای بپیچید تا گرم بماند و در آغوش بگیرید.
- شاید بتوانید کودک را در بین دو گریه زمانی که آرام است.ماساژ دهید ولی اگر از این کار ناراحت شد آن را ادامه ندهید.
- وقتی کودکتان گریه میکند برای آرام کردنش او را در بغل بگیرید سعی کنید با شعر خواندن یا نشان دادن یک اسباب بازی یا شیئی رنگی توجه او را از چیزی که موجب ناراحتی اش شده به چیز دیگری جلب کنید.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼