۱۷۷۲۶۹
۱۶۳۸
۱۶۳۸

علائم آپاندیس کودکان، لطفا سرسری نگیرید!

آپاندیس (آپاندیسیت) یا همون التهاب زائده آپاندیس که در انتهای روده بزرگ قرار دارد، نیازمند مراقبت های فوری پزشکی است.

آپاندیس (آپاندیسیت) یا همون التهاب زائده آپاندیس که در انتهای روده بزرگ قرار دارد، نیازمند مراقبت های فوری پزشکی است. پس بسیار مهم است که نشانه های آن را شناخته و تفاوت آن را با دل درد های مزمن تشخیص دهیم. به این ترتیب شما میتوانید به موقع و در صورت دیدن این نشانه ها به پزشک اطلاع دهید.
از اولین نشانه های آپاندیسیت، تب خفیف در کودک و شروع درد در اطراف ناف خواهد بود. با گذر زمان درد بدتر شده و به سمت راست و پایین شکم حرکت میکند. استفراغ، حالت تهوع و کاهش اشتها از دیگر نشانه های رایج آپاندیس است. زمانی که این نشانه ها را دیدید و کودک خود را مشکوک به آپاندیس یافتید، سریعا با اورژانس تماس بگیرید. هرچه سریعتر این اتفاق بیفتد، سریعتر و راحت تر نیز درمان خواهد شد.

توضیحاتی در مورد "آپاندیسیت"
زائده آپاندیس، یک عضو شبیه به انگشت است که به انتهای روده بزرگ متصل شده و در سمت راست و پایین شکم قرارگرفته است. درون این زائده مشابه یک تنگنا بوده که به درون روده بزرگ باز و بسته میشود. زمانی که راه این زائده بسته میشود، شروع به التهاب کرده و رشد باکتری های درون آن بسیار زیاد خواهدشد.
اگر این زائده ملتهب شده از بدن جدا نشود، ترکیده و تمامی باکتری ها را در بدن پخش خواهد کرد. عفونت پخش شده از این طریق بسیار جدی بوده و باید هرچه سریعتر مراقبت های ویژه ای را برای آن درنظر گرفت. آپاندیسیت معمولا کودکان و جوانان بین ۱۰ تا ۲۰ سال را تحت الشعاع قرارداده و در نوزادان بسیار اتفاق نادری به شمار می آید.
زائده آپاندیس، یک عضو شبیه به انگشت است که به انتهای روده بزرگ متصل شده و در سمت راست و پایین شکم قرارگرفته است. درون این زائده مشابه یک تنگنا بوده که به درون روده بزرگ باز و بسته میشود.
آپاندیسیت، یکی از رایج ترین جراحی های شکمی در کودکان است. باید توجه داشته باشید که آپاندیس، هرگز مسری و واگیردار نیست.

نشانه های آپاندیسیت چیست؟
اگر نشانه های زیر را در کودک خود دیدید، سریعا با پزشک تماس بگیرید:
درد شدید در شکم، مخصوصا در اطراف ناف و سمت راست و پایین شکم (این درد معمولا رفت و برگشتی است اما در آخر ثابت و شدید میشود)
-تب خفیف و یا کم
-از دست دادن اشتها
-اسهال در میزان کم
-نفخ شکمی مخصوصا در نوزادان
هیچ راهی برای جلوگیری از آپاندیسیت وجود ندارد اما با آزمایش های درست و آنتی بیوتیک ها، بیشتر موارد به خوبی تشخیص داده شده و درمان شده اند. اگر آپاندیسیت درمان نشود، این زائده ملتهب شده، در ۲۴تا۷۲ ساعت بعد از شروع نشانه ها خواهد ترکید. اگر این پاره شدگی اتفاق بیفتد، ممکن است درد شکمی که در یک ناحیه مخصوص بوده به تمامی شکم سرایت کند و تب فرد بسیار بالا برود (ممکن است تب به ۴۰درجه سانتیگراد برسد). نشانه های آپاندیس با توجه به سن کودک، میتواند متفاوت باشد. معمول ترین نشانه ها در کودکان ۲سال و زیر ۲سال، استفراغ و نفخ شکمی به همراه درد است.
اگر کودک شما مشکوک به آپاندیس است، سریعا با دکتر تماس گرفته و از دادن هرگونه مسکن ضد درد به کودک خود پرهیز کنید. همچنین او را از خوردن و آشامیدن منع کنید تا اینکه دستورالعمل پزشک متخصص از راه برسد.
زائده آپاندیس، یک عضو شبیه به انگشت است که به انتهای روده بزرگ متصل شده و در سمت راست و پایین شکم قرارگرفته است. درون این زائده مشابه یک تنگنا بوده که به درون روده بزرگ باز و بسته میشود.

تشخیص دادن آپاندیسیت چگونه است؟
از آنجایی که نشانه های آپاندیسیت بسیار مشابه بیماری های دیگر مانند سنگ کلیه، سینه پهلو (ذات الریه) است، به همین دلیل تشخیص این بیماری معمولا چالشی برای پزشکان است. پزشک برای اطمینان از تشخیص خود بایست شکم را برای سفتی و درد مورد بررسی قرار دهد و سپس آزمایش های خون و اوره را برای او بنویسد. همچنین ممکن است یک سری آزمایش های دیگر نیز برای او نوشته شود. اگر شک آپاندیس در کودک تبدیل به یقین شود، باید از خوردن و نوشیدن او را منع کرده تا آماده عمل جراحی شود.

درمان آپاندیسیت چگونه انجام میگیرد؟
آپاندیسیت با برداشتن زائده کاملا رفع خواهد شد. پزشک ها معمولا از روش سنتی برای برش شکم و برداشتن زائده استفاده میکنند. همچنین برخی از پزشکان از روش لاپاراسکوپی (سوراخی کوچک) برای برداشتن زائده استفاده میکنند. جراحی آپاندیس معمولا نیازمند ۲تا۳ روز اقامت در بیمارستان است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.