افزایش مقاومت بدن کودکان، مقابل بیماری ها
از آنجاییکه کودکان نمیتوانند مانند بزرگسالان از خود مراقبت کنند ، همواره در معرض انواع عوامل بیماریزا مثل ، باکتریها ، ویروسها ،قارچها و انگلها هستند.
از آنجاییکه کودکان نمیتوانند مانند بزرگسالان از خود مراقبت کنند ، همواره در معرض انواع عوامل بیماریزا مثل ، باکتریها ، ویروسها ،قارچها و انگلها هستند . لذا وجود سیستم ایمنی قوی و سالم برای کودک ، برای دفاع طبیعی بدن در مبارزه با عوامل بیماری ها مهم است .
اگر فرزند شما ، همواره دچار سرماخوردگی، آنفولانزا ، عفونت ، اختلالات معده و گوارشی است ، به این معنی است که سیستم دفاعی بدنش ضعیف است.
از طرفی با تغییرات ساده در شیوه زندگی و برنامه غذایی و تغذیه ، می تواند با تقویت دفاع طبیعی بدن ، به افزایش ایمنی بدن کودکان در برابر بیماری های شایع کمک کرد.
این مطلب، به بررسی روش های طبیعی برای افزایش ایمنی بدن کودکان میپردازد.
۱ - تغذیه کودک با شیر مادر
تغذیه با شیر مادر بهترین راه برای افزایش ایمنی بدن کودکان است . شیر مادر شامل تمام پروتئین ها و مواد لازم بوده که فرزند شما طی یک تغذیه مناسب برای تقویت سیستم ایمنی به آن نیاز دارد .
سازمان یونیسف توصیه میکند حداقل به مدت ۶ ماه نوزاد خود را با شیر مادر تغذیه کنید . نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده اند در مقایسه با نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میشوند به نحو محسوسی در مقابل عفونتهای مثل عفونت گوش، سینه پهلو، آنفولانزا ، اختلالات گوارشی و… مقاومت بالاتری دارند.
۲- تغذیه با میوه و سبزیجات
رژیم غذایی سالم میتواند منجر به افزایش ایمنی بدن کودکان شود. میوه و سبزیجات ، مانند هویج ،سیب زمینی، لوبیاسبز ،کلم بروکلی، کیوی ، پرتقال، توت فرنگی میتوانند نقش مهمی در تغذیه کودک داشته باشد .همچنین میتوان کودک را با آبمیوه طبیعی و یا مخلوط با میوه و سبزیجات تغذیه کرد.
سعی کنید کودک خود را به خوردن ۵ وعده میوه و سبزیجات در روز بین وعده های غذای اصلی ، عادت دهید .
مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند روی ویتامین C ویتامین B۶ ویتامین B۱۲ ویتامین A ، در آجیل ،دانه ها ، حبوبات ،غلات و مواد غذایی مشابه وجود دارد . به شدت فرآوری شده و پر از قند و شیرینی پرهیز کنید.
۳- استراحت و خواب کافی
محرومیت از خواب و استراحت کافی ، می تواند منجر به افزایش آسیب پذیری کودک، نسبت به بیماریها شود . کودکان ممکن است بین ۱۰ تا ۱۴ ساعت در روز به خواب نیاز داشته باشند .از طرفی اتاق خواب کودک نیز لازم است شرایط مناسبی داشته باشد وجود لامپی روشن و کم نور در اتاق کودک، تهویه مناسب برای چنین اتاقی لازم است .
۴- ورزش و تحرک بدنی
ورزش و تحرک بدنی روشی عالی برای سالم نگه داشتن کودک در مقابل بیماریهاست. ورزش منظم به میزان حدود ۳۰ دقیقه موجب افزایش ایمنی بدن کودکان در مقابله با عوامل بیماریزا میشود . تشویق به ورزش با انجام ورزش همراه با والدین امکان پذیر است . پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری به مدت ۳۰ دقیقه در روز میتواند یک تمرین ورزشی مناسب برای کودک شما باشد . میتوانید یک یا دو بار در هفته با کودک خود به ورزش های حرفه ای تری نیز بپردازید .
۵- آفتاب و هوای پاک
طبیعت یک محرک طبیعی سیستم ایمنی است .بنابراین کودک شما به بودن در طبیعت و فضای آزاد نیاز دارد. یکی از ویتامین های مورد نیاز بدن در سن رشد ویتامین D است که با قرار گرفتن کودک به میزان کافی در نور آفتاب ، تامین میگردد. کمبود ویتامین D منجر به بیماریهایی نظیر آسم و انواع عفونتها میشود و حتی میتواند زمینهساز ابتلا به سرطان باشد .
توصیه میشود کودکان را به مدت ۲۰ دقیقه در روز در معرض آفتاب قرار دهید . بهترین زمان برای جلوگیری از آسیب رساندن اشعه های مضر خورشید به کودکان در ساعات ابتدایی روز است. در صبح زود هوای پاک تری در دسترس است و ذهن کودک هوشیار است . پارک ها مکان مناسبی برای شما و فرزند دلبندتان خواهد بود .
۶ - عشق و محبت به فرزند
عشق و محبت یک محرک خوب برای افزایش ایمنی بدن کودکان است. کودک فقط به هدایای گرانقیمت و اسباببازی نیاز ندارد،آنچه نزد پدر و مادر است احساس امنیت و احساس شادیاست که به تحریک سلولهای سیستم ایمنی بدن کمک میکند . بنابراین عشق و مهربانی خود را به کودکتان نثارکنید .
در آغوش گرفتن کودک و بوسیدن فرزند ، میتواند یکی از راههای ابراز احساسات باشد . بازی کردن با کودک ، غذا خوردن با کودک و صحبت کردن با او از راه های ابراز عشق و علاقه به کودک است.
۷- آموزش نکات بهداشتی به کودکان
آموزش رعایت اصول و نکات بهداشتی به کودک در طول زندگی، یکی از نکات قابل توجه برای دوری از آلودگی ها و حفظ سلامتی در مراحل مختلف زندگی است . اولین چیزی که باید به کودک بیاموزید شستن دستها پیش از صرف غذا و یا پس از آن بازی است . بیماریهایی نظیر آنفولانزا ، سرماخوردگی ، عفونت های ویروسی اغلب از طریق همین دستهای آلوده منتقل می شود . شستن دست های کودک با آب و صابون به طور منظم به مدت ۲۰ ثانیه میتواند احتمال ابتلا به بیماری ها ررا کمتر کند . همچنین موارد بهداشتی نظیر مسواک زدن، پوشیدن لباس تمیز ، حمام گرفتن روزانه ، استفاده از دستمال هنگام عطسه یا سرفه و همچنین شستن دست ها بعد از بازی با خاک و یا ارتباط با دام و حیوانات، حتما به کودک آموزش داده شود.
۸ - پرهیز از آنتی بیوتیک درمانی خودسرانه
در حالی که استفاده از آنتی بیوتیک به طور قابل توجهی در دنیا گسترش یافته است از مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک در آنتیبیوتیک خودداری کنید. مصرف بی رویه و خودسرانه موجب مقاوم شدن در برابر آنتی بیوتیک ها و تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
۹- استفاده استفاده از پروبیوتیک ها
منظور از پروبیوتیک ها ،باکتری های مفید برای بدن هستند که به طور طبیعی در بسیاری از نقاط بدن مانند مخاط روده زیست می کنند و برای سیستم گوارش بدن مفید هستند . این باکتری های مفید یا پروبیوتیک در مواد غذایی مانند ماست، دوغ ،کفیر ،کلم و.. وجود دارد .
نکات تکمیلی
- تا حد امکان، شرایط سالم زندگی را در محل ، برای کودک فراهم کنید. دوری از سموم و آلاینده ها ، مواد آلرژیزا ،آفت کش ها و هر چیزی که می تواند برای سلامت عمومی فرزند شما مضر باشد ضروری است .
- دود یکی از عوامل آسیبرسانی به سلامت عموم افراد خصوصاً کودکان است . کودکان در معرض دود میتوانند به بیماریهایی نظیر برونشیت ، عفونت گوش و آسم دچار شوند.
- اطمینان حاصل کنید کودک شما به اندازه کافی در طول روز می خوابد.
- مصرف قند را در کودک خود کنترل کنید مصرف بیش از حد قند ، منجر به کاهش تعداد گلبولهای سفید خون و در نتیجه کاهش سطح ایمنی بدن کودک می شود .
منبع:
روز نو
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼